Nem kell félned az öregedéstől! Íme a korosodás 7 legnagyobb előnye!

2017.december.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A nők külsejével kapcsolatos elvárások évtizedről évtizedre egyre elképesztőbbek. Miközben néhány híresség húsz éve ugyanúgy néz ki, arcukra fagyott botoxolt mosolyukkal, és huszonöt éves nők vágnak bele az öregedésgátló kezelésekbe és szépészeti beavatkozásokba, addig vajmi kevés szó esik arról, hogy a kornak bizony előnyei is vannak. Még a szépségünkre nézve is.

Nem kell félned az öregedéstől! Íme a korosodás 7 legnagyobb előnye!
Fotó: Courtesy of L`oréal Paris

Dunát lehetne rekeszteni azokkal a cikkekkel, amelyek arról szólnak, hogyan őrizzük meg a fiatalságunkat. Évtizedek óta az a kimondatlan elvárás egy nő felé, hogy 30-40 évesnél ne nézzen ki idősebbnek. Miközben mi magunk is igyekeznénk ezekkel a trendekkel lépést tartani, álljunk meg egy pillanatra, és nézzük meg a fiatalító szépészeti beavatkozásokat kategorikusan elutasító Diane Keaton ragyogó szépségét, vagy Helen Mirrent, aki minden ráncával együtt máig az egyik legvonzóbb nő Hollywoodban – és akkor még csak a külsőről beszéltünk. Pedig annyi minden más remek dolog van, ami a korral jár. Itt egy korántsem teljes lista – reméljük, pár év múlva már ezekben is tobzódhatunk.

Sok nő szenved attól a húszas-harmincas éveiben, hogy pufinak látja az arcát és jelentőségteljesnek a tokáját. A plasztikai sebészek és bőrgyógyászok szerint azonban ezek a "szépséghibák" gyakran önmaguktól oldódnak meg, ahogyan idősödünk. Mivel alapvetően csökken az arc teltsége és kevesebb zsír halmozódik föl rajta a negyvenes éveinktől kezdve, sok nőt kellemes meglepetésként ér, hogy búcsút mondhat a dupla tokának és a dundi arcocskának. Helyette azonban megjelennek az áhított határozott arccsontok. Lehet, hogy amíg huszonévesen fél órát is eltöltesz azzal, hogy kontúrozod az arcodat, negyven évesen elég lesz csak egy szexi mosoly, és máris úgy festesz majd, mint ahogy szerettél volna.

Egy nemrég publikált pszichológiai kutatás arra jutott, hogy a legtöbb ember boldogabb lesz öt év múlva, mint amilyen most. Persze pontosan nem lehet megmondani, veled mi lesz öt év múlva, hiszen rengeteg körülmény szerepet játszik ebben, de a kutatók egyet értenek abban, hogy az életkörülményektől függetlenül a korral egyre jobban tudjuk szabályozni az érzelmeinket, egyre kevésbé vagyunk hajlamosak a depresszióra, egyre kevesebb stresszt és szorongást élünk át – évről évre kevesebbet! Érdekes módon a gyakran életünk legszebb időszakának nevezett húszas-harmincas éveink a legstresszesebbek.

Ez elég hihetetlenül hangzik, nem? Hiszen ha már elmúltál harminc, nyilván az egyik legfontosabb esti rituáléid közé tartozik, hogy harcolj a szemkörnyéki ráncok, szottyadt bőr és karikák ellen. Nos, érdekes módon egy kutatás arra az eredményre jutott, hogy az 55-65 év közötti nők szem alatti táskái estére sokkal inkább kisimultak, mint a húsz-harminc éves nők esetében. Ennek oka, hogy míg fiatalabb korban a táskák általában zsírlerakódások, addig az idősebb nők táskái inkább a vízvisszatartásnak köszönhetők, így estére látványos javulást mutathatnak.

Láttad már? Nem lenne szabad használni az "öregedésgátló" kifejezést, és azt is eláruljuk, miért

Ha eddig rettegtél a negyvenedik születésnapodtól, akkor van egy nagyon jó hírünk: ha gondjaid voltak az orgazmussal, negyven fölött akár egy csapásra megváltozhat minden. Egy amerikai orvosi szaklap felméréséből kiderült, hogy a 40-50 év közötti válaszadó nők 70%-a jutott el a csúcsra legutóbbi szexuális együttlétekor, míg a 18-24 éves nőknél ez az arány csak 60%. Ennek több oka is lehet a szakértők szerint: egyfelől negyvenes éveinkre spontánabbak és kevésbé szégyellősek vagyunk, másfelől jobban ismerjük a saját testünket. Vagyis vélhetően tudjuk azt, hogy mitől lesz orgazmusunk, és ezt nem félünk megosztani a partnerünkkel sem.

Egészen hihetetlenül hangzik, de a bőrgyógyászok szerint 30 és 50 között van a bőröd nedvességtartalma a csúcson, így könnyen lehet, hogy sokkal ragyogóbb az arcod negyven, mint húsz évesen. Sajnos azonban ötven felett elkezd csökkenni a bőröd nedvességtartalma, de a szakértők szerint E-vitaminos krémekkel még sokáig fenntarthatod arcod ragyogását.

Biztosan te is megfigyelted már, hogy a nyolcvan éves nagymamádnak már szinte nincs is szőr a lábán vagy a hónalján. Ez a szervezet korral egyre csökkenő tesztoszteron szintjével magyarázható, amely már negyven éves kor felett látványos hatású lehet. Vagyis ezt követően a szőrzeted vékonyabb és ritkább, mint a húszas éveidben, így kevesebbet kell bajlódnod annak eltűntetésével. Sőt, a kozmetikusok kifejezetten azt ajánlják, hogy ilyenkor már hagyj fel az olyan módszerekkel, mint a forró gyanta, mert ezek jobban irritálhatják a bőrödet, mint fiatalabb korodban, és akár maradandó elszíneződéseket is okozhatnak rajta. Ha mindenképpen erre a szőrtelenítési módra szavazol, válaszd inkább a cukorgyantát.

Egy nemrégiben a Michigan egyetemen folytatott kutatás azt az eredményt hozta, hogy az ötvenes éveikben járó nők empatikusabbak, mint fiatalabb társaik. Véleményük ugyan határozottabbnak bizonyult, azonban nagyobb elfogadás mutattak más véleményének irányában is. Ennél pedig kevés szebb dolog van, nemde?

A L`Oréal Paris üzenete is az a nőknek: minden életkorban jól érezheted magad! A párizsi divathéten a legújabb trendek bemutatását a márka nagykövetei vállalták, akik közt ott van a csodálatos Helen Mirren és Jane Fonda is.

Ez a cikk eredetileg a GLAMOUR magazin decemberi számában jelent meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)