Ezek a gyönyörű piros rúzsok önbizalmat adnak, és még a pénztárcádat is kímélni fogják

Még hogy neked nem áll jól a piros rúzs? Csak figyelj! Ha eddig nem hittél benne, most kellő magabiztosságot adhatnak a hibátlan piros ajkak, ha a megfelelő terméket jól tudod használni. Nézzünk belőlük néhány szuper és kifejezetten pénztárcabarát változatot!

Ezeket a piros rúzsokat olcsón beszerezheted
A piros rúzsok a barátaid, és most be is bizonyítjuk
Fotó: IMaxTree/Glamour

A rúzs szó hallatán az első kép, ami megelevenedik a fejekben, az egy élénk, tűzpiros árnyalat, és ez így is van rendjén. Képzeld, a nők néhány évezreddel ezelőtt még a sírba is magukkal vitték a kedvenc vérvörös sminkjüket. A rúzshasználat evolúciója az évszázadok során rengeteg fejlődési szakaszon ment keresztül, hol negatív, hol pozitív megítélést kiharcolva magának: a piros vagy a vörös árnyalatokat legtöbb esetben a női szexualitással kapcsolta össze a társadalom, de bőven akadtak kulturális és vallási nézetek is. Szerencsére a sztereotípiák egyre inkább kikopni látszanak a modern közösségekből, ma már a sminkelés bármely területe abszolút a független, szabad egyén önkifejezésének eszköze. A rúzs tekintetében a márkák kínálata a szivárvány összes színében pompázik, és csak rajtunk áll, mi passzol hozzánk a leginkább, ám a piros rúzs egy olyan klasszikus, ami minden nő táskájában alapkellék kell, hogy legyen.

Hódítsd meg a világot!

Főleg, ha nem igazán, vagy csak nagyon minimálisan sminkeled magad, nagyon nehéz megszokni az arcon a változást. Egy vörös rúzs annyira megváltoztatja az egész megjelenést, hogy elsőre ijesztően soknak tűnhet, amikor belenézel a tükörbe. Ne aggódj, ezt a problémát könnyen tudod orvosolni: a kulcs a megszokásban van! Próbáld ki néhány napon keresztül, amikor van pár szabad perced otthon, kirúzsozod magad, és csak ízlelgeted a látványt! A harmadik-negyedik napon már annyira meg fogod szokni, talán még meg is szereted, hogy simán elmész a legközelebbi kisboltba is vörös ajkakkal. FYI: Ha szebbnek érzed magad, magabiztosabb leszel, ezt a környezeted visszajelzéseiből is megfigyelheted.

A vörös rúzs akkor tud igazán szép lenni, ha a megfelelő technika mellett a megfelelő árnyalatot használod. Ha nem vagy biztos magadban, mindenképp keress fel egy szakértőt, aki megállapítja, melyik a hozzád leginkább illő piros, de saját magadnak is meg tudod határozni a megfelelő rúzsszínt. A bőrszíned mindent elárul: ha világos, könnyen leégsz a napon, inkább rózsaszínesnek mondanád, mintsem sárgának, akkor a te tökéletes rúzsod a hideg tónusok palettájából fog kikerülni. Ellenkező esetben, ha inkább sárgába hajlik a bőrszíned, könnyen lebarnulsz és sokáig meg is tartod a színed, válassz a meleg tónusú pirosak közül!

Az igazán tartós rúzs elkészítése egyszerűbb, mint hinnéd

Lépésről lépésre

Amint megvagy a színválasztással, már csak a technikát kell ismerned, hogy gyönyörű vörös ajkakat varázsolhass magadnak. Egy visszafogottabb megoldás, amikor néhány pöttyöt eldolgozol az ujjbegyeiddel az ajkaidon, így kapsz egy finom, enyhe piros árnyalatot, ami nem igényel különösebb szaktudást, azonban a klasszikus vörös ajkak szép kidolgozásához szüksége van a kezeidnek egy kis gyakorlatra.

Ha a klasszikus formátumú rúzs mellett döntöttél, mindenképpen javaslunk egy szájceruzát, amivel precízen megrajzolhatod az ajkak körvonalát, mielőtt felvinnéd a rúzst! Az applikátoros, folyékony termékeknél sok esetben erre nincs szükség, de ha nem vagy biztos a kezeidben, kezdd a rúzsozást egy vékony fejű rúzsecsettel az ajkaid pereménél, majd töltsd ki a hiányzó részeket! Figyelj a szád formájára, ahol eltérést látsz, egy.két milliméteres csalással kiküszöbölheted! Ne felejtsd el, hogy bizonyos időközönként, és evés után minden esetben ellenőrizd le.

Ezeket a piros rúzsokat elérhető áron beszerezheted, ráadásul minden elvárásodat teljesíteni fogják:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói