Új év, új frizura: itt az idő, hogy kipróbáld az ombre hajat!

Ha éppen azon gondolkozol, hogy milyen változtatás mellett dönts a külsődet illetően, van számodra egy remek tippünk: ha még eddig nem tetted, próbáld ki az ombre hajat, ami jelenleg nyílegyenesen tart a hajtrendek toplistája felé!

Az ombre haj lesz 2023 egyik legnagyobb visszatérője
Az ombre haj lesz 2023 egyik legnagyobb visszatérője
Fotó: Getty/Glamour

Kevés gondoskodást igényel, könnyű karbantartani, és a lenövés sem okoz fejtörést többé: igen, ez az ombre haj! Egy rövid szünet után most újra porondon van ez a hajstílus, amely egy rendkívül laza, de látványos megjelenést biztosít. Remekül mutat, ha szinte feltűnés nélkül, egy nüansznyi árnyalatkülönbség csillan meg a fényben a tövek és a végek között. Azokat, akik szeretnek kísérletezni pedig arra bíztatjuk, hogy bátran ugorjanak fejest a színek kavalkádjába! Itt mindent megtalálsz, amit az ombre hajról tudnod kell.

Mi is az az ombre?

Az ombre, eredetileg egy francia szó, jelentése árnyék. A technika lényege, hogy a színek egészen a tövektől a hajvégekig egy finom átmenetben simulnak egymásba. A klasszikus változatnál a hajtövektől a sötétebb árnyalatból haladunk a világos végek felé, de természetesen létezik a fordított ombre is, aminél pont ellentétes a helyzet. A legnépszerűbb tónusok középbarna, vagy sötétszőke hajtővel indulnak, és a karamell árnyalatain át egészen világosszőkévé világosodnak.

A trend legnagyobb rajongói között tartják számon például Serena Williams-t, Anne Hathaway-t és Natalie Portmant is. A most hódító ombre egyik legfőbb jellemzője, hogy a hajtöveknél egyáltalán nem változtatjuk meg a színt, így ha néhány alkalmat kihagysz a festések között, senkinek nem fog feltűnni. Pont így van elkészítve Justin Bieber feleségének, Hailey Biebernek a frizurája is; az átmeneti színek remekül passzolnak természetes adottságaihoz, így első ránézésre egy naturális, napszítta hatás jut eszünkbe.

Amit tudnod kell

Mint már korábban írtunk róla, az ombre mellett a balayage stílus is hatalmas népszerűségnek örvend minden korosztályban, mielőtt azonban letennéd a voksod bármelyik mellett is, érdemes ismerned a különbségeket. Alapvetően az ombre a szinte tökéletes átmenetekről szól, míg a balayage egy szabadkezes technika, ami dimenziót és extra dús látványt hivatott adni a tincseknek. A balayage esetén nincsenek nagy árnyalatbeli eltérések, míg az ombre hajnál előfordulhatnak akár egészen nagy színkülönbségek is.

Dobj el mindent, a sztársminkes elárulta Hailey Bieber füstös tusvonalának a trükkjét!

Eredetileg hosszú hajkoronákon lehetett csak látni, de mióta a rövid haj újra hódít, az ombre különféle változatai megjelentek a bob frizuráknál és más rövid stílusoknál is. Ami a textúrákat illeti, az egyenes hajon sokkal jobban kivehető az átmenet, míg a göndör vagy hullámos fürtök között elnyelődnek a színkülönbségek - egy jóval természetesebb végeredményt nyújtva.

Ahhoz, hogy sokáig megtarthasd a hajad változatos tónusait, használj színvédő termékeket mind a hajmosás, mind pedig a hajápolás során, így nem kell majd attól félned, hogy sárgás hajvégekkel találod szemben magad.

1. Színvédő hajbalzsam INNERSENSE 10 990 Ft/295 ml (37,25 Ft/1 ml) 2. Színvédő hajmaszk CHRISTOPHE ROBIN 12 200 Ft/200 ml (61 Ft/1 ml) 3. Színvédő sampon RAHUA 16 300 Ft/275 ml (59,27 Ft/1 ml)
Fotó: GLAMOUR

Tarts velünk a legtrendibb hajszínekért:

Ez is érdekelhet

Pete Davidson teljesen kopasz lett, és meglepően jól áll neki

Pete Davidson teljesen kopasz lett, és meglepően jól áll neki

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói