Az Oscar-gála legsikkesebb sztárja valójában egy hajtrend volt - köszönj szépen az új kedvencednek!

Nem lehetünk benne biztosak, hogy a hírességek összebeszéltek-e a frizurájukat illetően, de meglepően sokuknak esett a választásuk egy modern hajtrendre. Többek között Rihanna, Florence Pugh és Ashley Graham is a szabálytalan konty mellett döntött.

Rihanna egy egyszerre romantikus és modern kontyot választott magának az Oscar gálára
Rihanna egy egyszerre romantikus és modern kontyot választott magának az Oscar-gála belépőjéhez
Fotó: Getty/Glamour

Rövid hajtrendek ide vagy oda, még mindig nagyon sokan vagyunk, akik lelkesedünk a hosszú, lobogó hajkoronáért, és ezzel a sztárok sincsenek másképp. A legnagyobb előnye, hogy számtalan variációban lehet hordani, ezekből az egyik legkézenfekvőbb pedig a konty és annak különféle változatai. Sokáig alapfeltétel volt a szép, egyenletes forma és a szoros összekötés, ezek az íratlan szabályok azonban egyre inkább eltűnnek, és helyüket a leglazább kontyverziók veszik át. Olyannyira, hogy az idei Oscar-gála vörös szőnyegén például Rihanna, Florence Pugh, Ashley Graham és Winnie Harlow is egy teljesen szabálytalan konty mellett tette le a voksát, amiből minden valószínűséggel hajtrend fog születni. Nézzük, mi vár ránk 2023-ban, ami a kontyokat illeti!

Halle Bailey

Halle Bailey Ariel rézvörös tincseit egy lenyűgöző fonott kontyra váltotta le az Oscar-gálára, ami úgy festett, mintha virágozna. A színésznő megjelenéséhez tökéletesen passzol ez a fazon, a kék tüllruha és a haj textúrája kiegészítik egymást.

Halle Bailey fonott kontya igazán különlegessé teszi a színésznő megjelenését
Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Winnie Harlow

Winnie Harlow-nak a hosszú, egyenes hajtól kezdve szinte minden jól áll, ez a göndör tincsekből készült, rock and roll stílusú konty az oldalt szabadon engedett szálakkal pedig telitalálat!

Winnie Harlow göndör fürtjei egy kontyban a 80-as éveket idézik
Fotó: Kevin Mazur/Getty Images

Florence Pugh hollywoodi királynőként érkezett a 2023-as Oscar-gálára

Florence Pugh

Florence Pugh mindig gyönyörű, ezzel a megjelenésével szinte azonnal visszaröpített minket az ötvenes évek kellős közepébe, hiszen úgy ragyog a vörös szőnyegen, ahogyan azt Audrey Hepburn is tette. Ezzel a fordított lófarokkal pedig egy száznyolcvan fokos modern csavart rejtett el frizurájában a szépségcsapata: az előrefésült tincsek a frufruban végződnek.

Ashley Graham

Imádjuk Ashley Grahamet a kendőzetlen őszintesége, szókimondósága miatt, és hogy újra és újra megmutatja a világnak, hogy milyen is egy igazi, hús-vér nő. Ezúttal biztosra ment és egy csodás fekete ruha mellett döntött, ami csak sejtelmesen engedett néhány részletet látszani. Ami a szépségcsapatát illeti, le a kalappal előttük: a tökéletes fekete tusvonal és egy igazán modern, fonott tincsekből álló konty hibátlan kombinációját állították össze.

Rihanna

Rihanna imádja diktálni a divatot, és meg kell hagyjuk, ért is hozzá: a második babájával várandós barbadosi énekesnő az Oscar-gála szőnyegén háromféle szettben mutatta meg kerek pocakját a nagyközönségnek.

Gondosan felépített szépségbirodalma mellett nagy figyelmet fordít a mindig naprakész frizurájára is: első öltözékét egy szabálytalan, lazán felkötött fél konttyal dobta fel, aminek az érdekességét a kiálló, pálmafaszerű tincsek adták.

A buborék bob hajtrend a legjobb választás, ha dús hatásra vágysz

Hogy marad minden a helyén? A szakértő válaszol

Nem csoda, hogy kedvet kaptál ehhez a modern hajtrendhez, hiszen könnyen elkészítheted magadnak otthon a legváltozatosabb szabálytalan kontyokat. Egy második tükör mellett, hogy lásd, mit készítesz, Márkus Eszter fodrász elárulja, hogy mire lesz szükséged, és mire figyelj kontykészítéskor.

A konty típusától is függ, hogy milyen termékeket választunk, de a szakértő szerint „amennyiben az a cél, hogy a frizura minél tovább tartson, legjobb, ha egy szoros alapot készítünk. Ilyenkor érdemes hajhabbal előkészíteni a haj egész hosszát, nem csak hajlakkal fixálni, így erősebben tart a frizura" - mondja Eszter. A fodrász arra is rávilágít, hogy a konty esetében sokkal jobban fog működni a flexibilis tartást biztosító hajlakk, és a frissen mosott haj nem előnyös, ugyanis jóval csúszósabbak a hajszálak és nehezebb velük dolgozni. Ha egy laza kontyot szeretnénk fixálni, „válasszunk egy tengeri sós permetet vagy spray-t, amivel a hajtöveket is meg tudjuk emelni!" - mondja a szakértő.

Florence Pugh bebizonyította, hogy Audrey Hepburn stílusa halhatatlan

Ne maradj le az Oscar-gála megismételhetetlen pillanatairól:

Ez is érdekelhet

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Ő lett a Sztárban sztár hatodik adásának kiesője, elképesztően szoros volt a szavazás

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói