Pazarló sminkelési szokások - szakértő segít, hogyan minimalizáld a fogyasztásod

Nincs olyan nő, akit ne tenne magabiztosabbá a smink, szuper érzés belenézni a tükörbe és szebbnek látni magunkat. Ilyenkor egyszerűen másképpen indul a nap, jobb a kedvünk és akárhonnan érkezhetnek kedves, elismerő pillantások. Ám abba gyakran nem gondolunk bele, hogy a sminkelési folyamattal együtt olyan pazarlás is járhat, amit könnyen elkerülhetnénk.

Bele sem gondolunk, mennyi szemetet halmozunk fel sminkelés közben
Bele sem gondolunk, mennyi szemetet halmozunk fel sminkelés közben
Fotó: Getty Images /Edward Berthelot

Sokunknak nem csak a végeredmény, már a folyamat is egy olyan kikapcsolódást jelent, amiért öröm sminkelni és sminket hordani. Előfordul azonban, hogy valami nem úgy sikerül, ahogy szeretnénk, és többször korrigálni kell, mire elérjük a tökéletes megjelenést - azt hiszem a tusvonal rajongói pontosan tudják, miről van szó! Megeshet az is, hogy idő előtt a kukába landol egy termék, vagy éppen egy trendi technika miatt például az alapozó fele a lefolyóban végzi. A környezettudatosság és a spórolás korunk egyik legaktuálisabb témája, ezért arra bíztatunk, kövess el mindent ennek érdekében! Megkérdeztük Felhalmi Kinga profi sminkest, mik azok a fortélyok, amikkel zöldebbé lehet varázsolni a szépítkezést, és elkerülni a pazarló sminkelési szokásokat.

Ez lesz idén ősszel a legtrendibb szín, ha sminkről van szó

Egy kupac fültisztító helyett

Bizonyára már tapasztaltad, hogy nem is olyan egyszerű tusvonalat húzni, mint amennyire elsőre tűnik. „Általában a tusvonal az utolsó lépés a szemsmink elkészítésénél. Ha ez elsőre nem lesz egyforma, vagy az egyik vastagabbra sikerül, mint a másik, a legtöbben azonnal vatták és fültisztító pálcikák után nyúlnak, hogy korrigálják." - mondja a szakértő. Ilyenkor történik az, hogy olyan hibákat ejtünk, amiket egyszerűen nem lehet kijavítani. „A legnagyobb baj az, hogy a fültisztító pálcika nem csak a tusvonalat magát, hanem a tusvonal alatti rétegeket is letörli, így a végeredmény mindenképpen foltos marad. Ekkor szokott az következni, hogy lemossuk az egészet, és észre sem vesszük, hogy közben elhasználtunk egy kupacnyi fültisztítót." Ha nem vagy száz százalékig biztos a dolgodban, inkább elsőre egy másféle technikával próbálkozz, vagy ragadj egy ecsetet és egy korrektort! „Amíg nem válik jól megszokott rutinná a tusvonal húzása, érdemes poros állagú termékekhez nyúlni, például egy szemhéjpúderhez, amit jóval könnyebb applikálni. Ha elmaszatolod a széleket, egy füstös tusvonalat kapsz, ami amellett, hogy remekül mutat, nem annyira feltűnő, hogy nem pontosan egyforma." - ajánlja Kinga. „Amennyiben valaki ragaszkodik a klasszikus tushoz, jobb a fültisztítót egy korrektorra és egy ecsetre cserélni. Célszerű első körben a lehető legkisebb vonal húzására törekedni, így aligha fog látszódni a javítás."

Csodásan intenzív színeket, és hosszantartó eredményt biztosítanak a L'oréal Color Queen szemhéjpúderei. Csillogós pigmentjei miatt sokkal könnyebben el fogod tudni dolgozni. Egy ecset segítségével tedd fel a szempillatövekbe, majd mosd el a széleket, és kész is a tökéletes füstös tusvonal!

Akkor is van, amikor azt hinnéd, hogy nincs!

Más termékeknél is beleesünk abba a hibába, hogy nem használjuk el őket teljesen. „Sokaknál azt tapasztalom, hogy egyszerűen kidobják a rúzst, miután már nem lehet a tartójából felkenni. Pedig ha tudnák, hogy majdnem még egyszer annyi van még benne..." Persze ez nem csak a rúzsokra igaz, hanem ugyanúgy a pumpás vagy tubusos kiszerelésekre, például alapozókra, vagy a bőrápoló krémekre. „Rengeteget lehet spórolni, ha valamilyen eszközzel kikaparjuk a rúzs aljából a megmaradt terméket, felmelegítjük és egy palettába öntjük. Sokakat meg fog lepni, hogy még mennyi ideig tudják használni a kedvenc színüket. Ehhez semmi másra nem lesz szükség, csak egy palettára és egy ecsetre, amivel ugyanolyan egyszerűen lehet rúzsozni. Ha tubusos alapozót használunk és kezd kiürülni, tekerjük fel olyan szorosra, amennyire csak lehet! Amikor már semmi nem jön belőle, vágjuk le a végét! A következő pár napra még biztos, hogy ki tudjuk festeni magunkat az utolsó cseppekből" - javasolja a sminkes.

A lehengerlő pillantások elengedhetetlen kelléke és az érzelemkifejezés egyik legfontosabb eszköze a szemöldök, ne hanyagold el!

A tisztítás új dimenziója

Igen, a sminket minden este le kell mosni, és most reméljük, hogy nem mondtunk újdonságot! Aki rendszeresen sminkeli magát, biztos észrevette, hogy a egyetlen sminklemosás mennyi vattapamacsot vesz igénybe. Kinga szerint „szerencsére már más módszerek is léteznek, amivel a sminklemosó vattapamacsok gond nélkül kiválthatóak. Az egyik kedvenceim az újrahasznosított, textilből készült anyag pamacsok, amiket ki lehet mosni a csap alatt, vagy akár mosógépben is. Aki rendszeresen karbantartja őket, sokat spórolhat az egyszer használatos vattapamacsokon. Másrészt megjelentek a különféle arctisztító készülékek, amik szintén tökéletes alternatívát kínálnak az eldobható pamacsok helyett" - teszi hozzá.

Még a vízálló sminket is játszva távolíthatod el a Take The Day Off balzsammal, amely felvitelkor vízzel érintkezve egy selymes olajjá változik, és pihe-puha bőrfelszínt hagy maga után. Használd együtt egy arctisztító készülékkel a tökéletesen tiszta arcbőrért!

Most vettem, hova lett?

Sokan beleesünk abba a csapdába, hogy követünk egy épp aktuálisan trendi sminkelési metódust, csakhogy az a módszer, vagy éppen az eszközök, amivel applikáljuk, rengeteg terméket elnyelnek. „Amellett, hogy nem könnyű tisztán tartani őket, az ecsetek és a szivacsok rengeteg anyagot magukba szívnak. Persze, egy szép füstös sminket nem lehet az arra alkalmas eszközök nélkül elkészíteni, de abban az esetben, ha nem feltétlenül muszáj, félre is tehetjük az eszközöket. Az alapozó és a korrektor felvitelénél szépen tud működni az ujjbegy is, csak arra figyeljünk, hogy sminkelés előtt minden esetben alaposan mossuk meg a kezünket!" - tanácsolja Kinga.

A bőrgyógyász a peptideket ajánlja, ha tovább maradnál fiatal

Jönnek a GLAMOUR-napok!

Október 6-9. között újra GLAMOUR-NAPOK! Az októberi magazinban és a GLAMOUR Univerzum applikációban több mint 400 kupon vár 20-50% kedvezménnyel.

Készüljetek fel előre, gondoljátok át a beszerzéseket, legyetek ökotudatosak, válasszatok hosszú távra, részesítsétek előnyben az ökotudatosan készített darabokat, termékeket, és annak, amit már nem használtok, keressetek gazdát! A GLAMOUR-napok nem a fölösleges dolgok vásárlásáról szól, hanem segít neked kedvezménnyel megvásárolni azt, amire egyébként is szükséged van!

Jöjjön a Shoppingünnep! Minden, amit tudnod kell a 2022-es őszi GLAMOUR-napokról

Ez is érdekelhet

9 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt örökbefogadsz egy cicát

9 dolog, amit meg kell tenned, mielőtt örökbefogadsz egy cicát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói