Saját márkát indít az Eufória sminktervezője

Az Eufória hivatalosan is az évszázad legnagyobb sminkinspirációja, a rajongók a sorozat 2019-es indulása óta világszerte kreálják újra a szereplők ikonikus megjelenéseit.

Saját márkát indít az Eufória sminktervezője!
Saját márkát indít az Eufória sminktervezője!
Fotó: Profimedia

A második évad debütálása óta még inkább feszegetjük a napi sminkrutinunk határait, kísérletezünk a tusvonalunk színével és apró köveket ragasztunk a szemünk sarkába. Az Eufória sminkjeinek bátorsága minket is arra inspirál a hétköznapokban, hogy szabadabban és merészebben fejezzük ki önmagunkat sminkeléskor. Mindez Doniella Davy, az Eufória vezető sminktervezője zsenialitásának köszönhető, aki rendkívüli tehetséggel tudja a karakterek személyiségét fenomenális sminkalkotásokkal kifejezni.

A rajongók legnagyobb örömére Doniella bejelentette, hogy saját márkát indít Half Magic néven, amelynek természetesen az Eufóriára jellemző csillogó, pigmentált és játékos termékek lesznek a kínálatában, és amelynek debütálása tavasszal várható.

Doniella a GLAMOUR UK számára adott interjújában elmesélte, hogy mennyire megható volt számára a sorozat által inspirált trendeket és a tehetségesen újraalkotott sminkeket látni az interneten: „az Eufória sminkrészlegének vezetőjeként abban az egyedülálló és szerencsés helyzetben voltam, hogy az én felelősségem volt ezeket a színes, merész és csillogó megjelenéseket megjeleníteni a tévén”, emberek millióit inspirálva. Mégsem érzi az Eufória sminktrend széleskörű elterjedését a saját tulajdonának, hiszen a munkáját elmondása szerint eleve a Z generáció inspirálta: „ennek ellenére még mindig le vagyok döbbenve, hogy valami, amiben kreatív szerepem volt így szárnyra kapott”.

10+1 elképesztő Eufória-smink, amiről nem tudjuk levenni a szemünket

Davy azt is elárulta, hogy a szereplők sminkjei mindig szoros kapcsolatban állnak a forgatókönyvvel, ha kell merészebbek és kifejezőbbek, máskor inkább visszafogottabbak. Épp ezért az ihletet is legtöbbször a forgatókönyvből meríti, a szereplők háttértörténetét, személyiségét és az adott jelenet érzelmeit figyelembe véve. A Heidi Bivens által tervezett jelmezek is segítségére vannak abban, hogy átlássa milyen színeket használjon és mennyire legyen stilizált a megjelenés.

Úgy gondolom, hogy a sminken keresztüli önkifejezés terapeutikus jellegű, katartikus és összességében igen jó hatású lehet az ember a mentális egészségére. A smink azért lenyűgöző, mert egyrészt használhatjuk arra is, hogy beolvadjunk és még inkább részeseivé váljunk a társadalom hagyományos szépségstandardjainak, másrészt épphogy segít megszabadulni ettől. Nekem ez a "kiszakadás" része okoz örömet.

Abban biztosak lehetünk, hogy még sokat fogunk hallani Doniella Davyről és hamarosan induló, Half Magic nevű márkájáról!

Ez is érdekelhet

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Harry herceg és Meghan Markle komoly lépésre szánta el magát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói