Hihetetlen, de az 56 éves Salma Hayek visszafelé öregszik - vajon mi a titka?

Vannak olyan sztárok, akiken egyszerűen nem fog az idő. Bizony, közéjük tartozik Salma Hayek mexikói-amerikai színésznő is, aki a nyolcvanadik Golden Globe díjátadón úgy ragyogott, hogy legalább húsz évet letagadhatna korából. Hogyan csinálja?

Salma Hayek 56 évesen is csúcsformában van
Salma Hayek 56 évesen is csúcsformában van
Fotó: Getty/Glamour

Salma Hayek szépségével mindig is kitűnt a tömegből, amióta elhozta számára az igazi áttörést a 2002-es Frida című életrajzi film, azóta pedig az egész világ csodálja irigylésre méltó vonásait. Rajongói meg vannak győződve arról, hogy az 56 éves sztár visszafelé öregszik, és ezt nemrégiben egy Instagram posztban is bebizonyította. De mégis hogy lehetséges ez? Mi lehet a titka, hogy ennyire fiatalos maradt az évek során? Nos, az öregedés egy teljesen természetes folyamat. Mi hisszük, hogy ha nem próbálunk görcsösen menekülni előle, de minden elérhető kényeztetést megadunk magunknak kívül-belül, olyan sokáig őrizhetjük meg a szépségünket, ameddig csak lehetséges. Így tesz Salma Hayek is!

Az 56 még sosem állt jól ennyire senkinek

Salma Hayek egy azóta törölt Instagram posztban egy klasszikus vörös rúzzsal, lágy tusvonallal és egy rendkívül szexi, szorosan összefogott, hosszú lófarokkal mutatta meg magát a nagyközönségnek reggeli készülődés közben, köntösben. Szerencsére a rajongói szemfülesek voltak és megörökítették, így mi is láthatjuk, hogy fest valaki, aki igazából 56 éves úgy, mintha most lenne 30:

Mítosz, hogy az öregedési folyamatot teljes mértékben vissza lehet fordítani, vagy akár megállítani, de van néhány eszköz a tarsolyunkban, amivel élhetünk annak érdekében, hogy a korunknak megfelelően a legszebb és legjobb formánkban érezzük magunkat a saját bőrünkben.

Rúzsa Magdi: „Fel kellett kötnöm a gatyámat, hogy végig tudjam csinálni"

Az életkor tényleg csak egy szám

Mindenki másképp áll az idő előrehaladásához: van, aki könnyebben megbarátkozik vele, és van, aki egyszerűen képtelen elfogadni, hogy a mostani fotóin már nem úgy fest, mint amikor leérettségizett. A tudomány nem rejti véka alá, hogy a külsőnk korosodása nagyban múlik a genetikánkon, hiszen minden ember más adottságokkal születik. Ami azonban a leginkább befolyásoló tényező az öregedés szempontjából, az az életmód, amit folytatunk. Amit a felmenőinktől örököltünk, azon nem sokat tudunk változtatni, de a hozzáállásunkon és az életvitelünkön igen!

  1. A lelki egyensúly a legfontosabb! Lehet, hogy idáig elzárkóztál a spirituális metódusoktól, de ha úgy érzed, nincs rend benned, próbáld ki a meditációt vagy a jógát! Vezesd be rendszeresen a hétköznapjaidba, meglepő változásokat fogsz tapasztalni!
  2. A belső feszültség, avagy a stressz a külsőn is megmutatkozik, hiszen ilyenkor az izmok is megfeszülnek - gondolj csak arra, amikor valaki sokat mérgelődik, milyen mély ráncai lesznek a homlokán! A legjobb feszültség levezető a sport: válassz olyan tevékenységet, ami kellőképpen lefáraszt ahhoz, hogy aztán úgy érezd, mintha elhagyott volna az idegeskedés. Legalább egy héten egyszer-kétszer szánd rá magad, remek választás az úszás, futás vagy a fallabda is!
  3. Ide kell sorolnunk a megfelelő folyadékmennyiség bevitelét, hiszen köztudott, hogy a bőr az első számú szóvivője annak, amikor valaki nem iszik eleget. Ha több folyadékot viszel be, energikusabb leszel, és máris másképp látsz neki a következő napi kihívásoknak!
  4. A rendszeres étkezés jelentősége mellett annak milyensége sem elhanyagolható: próbálj meg minél változatosabban étkezni! Az egészségtelen ételek, a zöldségek, gyümölcsök hiánya megfoszt egy tucat vitamintól és nyomelemtől, ami a szervezeted számára fontos lehet.
  5. Tudjuk, hogy ez nem könnyű feladat, de próbálj meg egy fenntartható rendszert bevinni az alvásodba! Lehet, hogy az elején tortúrának éled majd meg, de a szervezet egy-két hét elteltével megtanul alkalmazkodni az újonnan kialakult napirendhez. Az sem mindegy, hogy hol hajtod álomra a fejed: ha kényelmetlen az ágy, nem megfelelő az ágynemű, nem lesz pihentető az éjszaka!
  6. Adj meg magadnak minden olyan kényeztetést, ami csak elérhető számodra, hiszen a szépségápolás nem csak a külsődön, de a belsődön is változásokat eszközöl! Jelölj ki egy héten egyszer egy órát, amikor csak magaddal foglalkozol: legyen ez egy masszázs, egy kozmetikai kezelés vagy éppen csak egy hajmosás a fodrásznál, a minőségi én idő rendkívül jó hatással lesz rád!
  7. Végül, de nem utolsó sorban turbózd fel az ápolási rutinod! Tegyél bele valami extrát, amivel nem csak a bőrödet simogatod, hanem a lelkedet is. Gondolhatsz egy arcmasszírozó eszközre, vagy egy jó minőségű arckrémre, szemkörnyék ápolóra - engedj meg magadnak valami különleges kényeztetést, hiszen ez minden nőnek alanyi jogon jár!

Az Armani Beauty sminkmestere beavat a vörös szőnyeges sminkek rejtelmeibe - interjú Rusznyák Gyulával

Mert megérdemled

Az alábbiakban elhoztunk neked néhány ötletet, amik nem csak külsőleg, hanem belsőleg is feldobnak majd - hidd el, megéri a ráfordított időt és energiát! Nem lehet megbánni az olyan befektetéseket, amit saját magadra fordítasz és hosszú távon megtérülnek.

A bőrápolás rajongóinak figyelmébe ajánljuk:

Ez is érdekelhet

Ilyen apa valójában Károly király a család egyik fotósa szerint

Ilyen apa valójában Károly király a család egyik fotósa szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói