Sokkoló kép! Vérzés, kiütések - ezt okozza a menő ajakbalzsam

2016.január.15.

Az EOS ajakbalzsam nagyon sikeres volt az elmúlt időszakban, olyan sztárok kampányoltak a márkának, mint Kim Kardashian, Miley Cyrus és Britney Spears. Hiába azonban a jó marketing, most mégis a menő tojásformájú ajakír miatt tört ki a botrány.

Miley Cyrus és a sikertermék
Miley Cyrus és a sikertermék

Az EOS sikertermékére több vásárlói panasz is érkezett, akik elrettentő fotókkal bizonyítják, hogy a használat után durva bőrirritáció: vérzés, pattanás és kiszáradás jelentkezik. Az utóbbi időben ez már a második eset, amikor egy népszerű szépségápolási termékkel kapcsolatban merül fel a gyanú, hogy a minősége kívánni valót hagy maga után.

A mostani botrányt Rachel Cronin robbantotta ki, aki polgári pert indított a cég ellen. Miután a lány megosztotta a közösségi oldalán a balzsam okozta sebeket, több követője is kommentben vallotta, hogy ők is hasonló tüneteket tapasztaltak a termék használata során. A New York-i Bőrgyógyászati Központ vezetője, David E. Bank nem cáfolta meg Rachel állítását. Véleménye szerint azonban "sok dolog" okozhat efféle problémákat. Szerinte az emberek nagyon sok olyan összetevőre allergiásak, amelyek kiütést, kipirosodást, égő, viszkető érzést okoznak.

Rachel Croninnak nem vált be a termék:

Egy biztos, az összetevők között elvileg nem szerepel olyan anyag, ami ilyen irritációt okozhatott volna. Az EOS-t egy újságíró, Laura Bierbaum védte meg: a cég szerint az ő szájbalzsamjuk a legjobb minőségű összetevőkből készül, és előállításuk minden fogyasztóvédelmi szabálynak megfelel, illetve a kibocsájtás előtt tesztelik is.

Akármennyire is trendi egy termék, hiszen a tojásalakú ajakír mindenképpen ilyen volt manapság, érdemes óvatosnak lenni vele, és ha úgy érzed az első pillanatban, hogy nem tesz jót a bőrödnek, szervezetednek, azonnal hagyd abba a használatát.

Ez is érdekelhet

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Bruce Willis és Demi Moore örök köteléke rá a bizonyíték, hogy a szeretet a válást is túléli

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói