A kánikula legjobb frizuratippjei

2013.július.4.

Te sem tudsz mit kezdeni a nagy melegben a hajaddal? Próbáld ki az alábbi frizurákat! Amellett, hogy pillantok alatt sikkes hajkoronát tudsz varázsolni, könnyebben át is tudod vészelni a különösen forró napokat. Ugye milyen szuperül hangzik?

Glamour szerkesztőség
Fotó: Thinkstock

A hajfonatok manapság újra reneszánszukat élik, és mi most két, nagyon gyors frizura elkészítését is megmutatjuk neked! Azért a klasszikus, óriáshullámokkal bolondított napszítta sörényről sem feledkeztünk meg! A frizurák elkészítésében Sally Brooks a NIVEA nemzetközi haj stylistja volt segítségünkre, aki a London Hairdresser of the Year háromszoros bajnoka, és ezáltal a brit fodrász közösség elismert tagja. Olyan híres divattervezők felkérésére készített frizurákat, mint Alexander McQueen, és rendszeresen kreál hajkölteményeket a vezető divatmagazinok számára.

Két perces konty
Ez a frizura nagyon gyorsan elkészül, mégis elegáns. Időről időre felbukkan a kifutókon és a vörös szőnyegen, de akár a strandon is megállja a helyét. Kövesd az egyszerű lépéseket, és varázsolj magadnak csodás frizurát néhány perc alatt!

1. lépés: Fésüld át a hajad egy természetes sörtéjű kefével, és rögzítsd egy lófarokban a fejtetőn. A haj rögzítéséhez a legpraktikusabb hajgumit használni.
2. lépés: Válaszd a lófarkat két egyforma részre.
3. lépés: Mindkét részt fond be hármas fonással.
4. lépés: Rögzítsd a fonatok végét hajgumival.
5. lépés: Tekerd körbe egymás körül a fonatokat, majd rögzítsd őket hajtűvel, vagy hullámcsattal.
6. lépés: Az egész frizurát rögzítsd hajlakkal.
Diamond Gloss hajlakk 999 Ft
Diamond Gloss hajlakk 999 Ft

Sally tippje: Ezt a frizurát akár az irodában is elkészítheted, ha már nincsen időd hazaugrani a randi előtt, de a strandra is tökéletes választás. A legegyszerűbben úgy tudod a fejtetőre fogni a hajad, ha egyszerűen előre dőlsz, és lehajtod a fejed. Így még a gravitáció is neked dolgozik! Használj NIVEA Diamond hajlakkot, mely erős tartást, és káprázatos fényt ad a frizurádnak!

Időtlen és egyszerű - a balerina fonat

1. lépés: Válassz el középen egy részt a hajadból, és tűzd meg egy hajtűvel. Ezzel a tinccsel később fogunk foglalkozni.
2. lépés: Kezdd el a haj fonását egyik oldalon, közvetlenül a fül mögött.
3. lépés: A fonás során, ahogy haladunk körbe, vegyünk fel egy-egy tincset, fogjuk a hajfonat középen lévő tincséhez, és folytassuk a fonást…
4. lépés: …egészen addig, amíg körbeérsz, és eléred a kezdő pontot.
5. lépés: Ha körbeértél, tűzd meg a fonatot az elsőként összefogott hajtincsek alatt.
6. lépés: Most vedd ki az első pont szerint letűzött részből a csatot, és egyszerűen fond be.
7. lépés: Ezt a fonatot is tekerd körbe a fejed körül, majd rögzítsd hullámcsattal.
8. lépés: Kicsit húzgáld szét a fonatokat, hogy a haj dúsabbnak látsszon, és pihésnek, mert ez adja ennek a stílusnak a báját.


Long Repair Sampon 849 Ft, Long Repair Hajbalzsam 849 Ft
Long Repair Sampon 849 Ft, Long Repair Hajbalzsam 849 Ft

Sally tippje: Ez a frizura klasszikus, mégis modern és bájos. Sokkal bonyolultabbnak tűnik az elkészítése, mint valójában! Érdemes próbálkozni vele, mert tökéletesen passzol bármilyen nyári programhoz. A hosszú haj ápolásához használj NIVEA Long Repair regeneráló sampont és balzsamot, mert intenzíven ápol, és selymessé, könnyen kezelhetővé teszi a hajat!

Szél fújta loknik
A nyári frizurának rugalmassága van, soha nem merev, hiszen ez adja a természetességét, ami pedig alapvető követelmény az idei szezonban.

1. lépés: Válaszd el a hajad alsó részét, és ezzel kezdd a szárítást, egy közepes körkefe segítségével. Kezdd a hajtöveknél, mert ez tartást, és tömeget kölcsönöz a hajnak.
2. lépés: Csavard a hajad a kefére, hogy hullámokat alakíts ki: szárítsd meg a tincseket a kefére tekerve, és hagyd kihűlni rajta, így sokkal tartósabb lesz az eredmény.
3. lépés: Csavard le a hajad a keféről.
4. lépés: Ha az alsó résszel végeztél, akkor jöhetnek a felső tincsek. 5. lépés: A füled előtti tincseket előrefelé szárítsd, a fül mögöttieket pedig hátrafelé.
6. lépés: Rázd össze a tincseket a természetes összhatásért, és zabolázd meg a repkedő hajszálakat hajlakk segítségével.Volumen Sensation hajhab 999 Ft
Volumen Sensation hajhab 999 Ft

Sally tippje: Egy törölköző segítségével a lehető legtöbb vizet itasd le a hajadról, hogy éppen csak nedves legyen. Készítsd elő a hajad NIVEA Volume Sensation hajhabbal, ami ThermoCare Formulájának köszönhetően megóvja a hajat a hajszárító forró levegőjétől. Így gyorsabban, és könnyebben elkészítheted a frizurát. A szárítás során érdemes nagyobb tincsekkel dolgozni, hogy az alkalmi stílusra jellemző végeredményt kapjunk

Ez is érdekelhet

Hogy csinálja? Jennifer Lopez egy teljesen átlagos szettben is istennő

Hogy csinálja? Jennifer Lopez egy teljesen átlagos szettben is istennő

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe