Így lesz ápolt és pihe-puha a kezed

2015.december.2.

A kéz számtalan hatásnak van kitéve nap mint nap a munka, és a házimunka során egyaránt. Ezt télen tetézi a hideg, fagyos időjárás illetve a beltéri száraz levegő. Mindezek együttesen előidézhetik a bőrt védő lipidréteg károsodását, a kézbőr túlságosan kiszárad, érzékenyebbé válik, hajlamos az irritációra, és gyorsabban öregszik. A sértetlen lipidréteg ugyanis megakadályozza a víz és ásványi anyagok elillanását a szervezetből, védi a bőrt a kiszáradás, a külső környezeti tényezők negatív hatása, és a kórokozók ellen.

Megfelelő higiénia
A kézmosás a személyes higiénia alapjaihoz tartozik és jelentős egészségügyi, kulturális, illetve esztétikai szerepe van. Szerezz be magadnak bőrazonos pH értékű szappant, amely kevésbé veszi igénybe a bőr savköpenyét, mint a klasszikus szappanok. Próbáld ki a NIVEA egyedi illatával és a NIVEA Creme válogatott összetevőivel - eucerittel és olajokkal gazdagított NIVEA Creme Care krémszappant, mely ápolja a bőrt kézmosás közben is. Öblítsd le a kezeid vízzel, és alaposan szappanozd be. A szappan segítségével képezz habot, és körülbelül 15 másodpercig alaposan dörzsöld át vele a kacsóid még az újjak közt és körmök körül is, hiszen ezeken a helyeken könnyebben ott tud ragadni a szennyeződés. Mosáskor fordíts figyelmet a kézhátra a csuklóra és az alkar külső oldalára is. Praktikus, ha kézmosás előtt leveszed az ékszereidet (gyűrűket, karkötőket és órát). Szentelj külön figyelmet körmöknek, amelyek alatt baktériumok maradhatnak, és használj kefét a tisztításukhoz. Végül a kezeket alaposan öblítse le meleg folyóvíz alatt, de ne legyen túl forró, mert az tovább szárítaná a bőröd. Töröld, vagy szárítsd szárazra.

NIVEA Creme kímélő krémszappan 259Ft
NIVEA Creme kímélő krémszappan 259Ft

Kézmosás után mindig használj valamilyen hidratáló készítményt a kezedre, hogy pótold a lemosott lipidréteget. Ezt nyugodtan meg is ismételheted bármikor a nap folyamán, ha úgy érzed, bőröd újra kiszáradt. Válassz olyan készítményeket, amelyek nem hagynak zsíros érzetet, ezért nem zavarnak a megszokott tevékenységeid során. A gyakori "krémezés" így biztosítja a bőr hosszú távú hidratálását és kellemes lágyságát. A NIVEA Express Hydration intenzíven hidratáló összetétele biztosítja a száraz kézbőr azonnali hidratálását ragadós érzés nélkül, de ugyanilyen jól használható a NIVEA Q10 Plus fiatalító kézkrém is, ami ráadásul UVA/UVB szűrőket tartalmaz, így védi a kéz bőrét a napsugárzás hatására kialakuló korai bőröregedéstől is.

NIVEA Express Hydration intenzíven hidratáló kézkrém 949Ft, NIVEA Q10 Plus fiatalító kézkrém UVA/UVB szűrőkkel 1219Ft, NIVEA Repair & Care kézápoló balzsam dexpantenollal 949Ft
NIVEA Express Hydration intenzíven hidratáló kézkrém 949Ft, NIVEA Q10 Plus fiatalító kézkrém UVA/UVB szűrőkkel 1219Ft, NIVEA Repair & Care kézápoló balzsam dexpantenollal 949Ft

Mindennapi ápolás
Az éjjeli ápoláshoz, amikor a kézbőr is regenerálódik és pihen a test többi részéhez hasonlóan, már nyugodtan választhatsz a zsírosabb krémek közül. Az éjjeli ápolás különösen hatásos, mert pihenés közben nem használod a kezeidet, az aktív hatóanyagok sokkal hosszabb ideig és intenzívebben fejthetik ki hatásukat. A NIVEA Repair & Care kézápoló balzsam még az extra száraz és repedezett kézbőrön is gyorsan segít dexpantenol tartalmának köszönhetően, testesebb állagánál fogva pedig éjszakára, vagy hosszabb kültéri tartózkodás esetén ideális választás.

A kézápolás természetes része a körmök ápolása és kezelése is. A körmöket reszelő segítségével alakítsd azonos alakúra és hosszúságúra. Reszeléskor haladj a köröm szélétől annak közepe felé. A köröm körüli bőrre is fordíts figyelmet, de soha ne vágd le, elég, ha egy bőrfeltoló segítségével visszatolod a körömágyhoz a körömlemezre ránőtt részeket. Ha a bőr száraz és kemény, vigyél fel a köröm környékére egy kis réteg tápláló krémet, amely lágyítja, és finoman masszírozd be. A NIVEA Creme eucerit tartalma miatt fokozza a bőr rugalmasságát, ezért ebben az esetben is nagyszerűen használható. A kezelt körmöket lakkozd kedved szerint, vagy az alkalomnak megfelelően. Hogy a szép és ápolt kezek minél tovább kitartsanak, védd a vegyszerekkel való munkák során, a kosztól és tisztítószerektől gumikesztyűvel.

NIVEA Creme – tápláló univerzális krém a bőr rugalmasságát fokozó eucerittel. Ár: 30 ml 359Ft, 75 ml 659Ft, 100 ml 799Ft
NIVEA Creme – tápláló univerzális krém a bőr rugalmasságát fokozó eucerittel. Ár: 30 ml 359Ft, 75 ml 659Ft, 100 ml 799Ft

Intenzív gondozás
Kiegészítéseként alkalmazz pakolásokat. Kedvenc kézápoló krémed tökéletesen meg fog felelni erre a célra! Vidd fel a kézbőrre jó vastagon, és húzz rá nejlonkesztyűt, és a gyorsabb bemelegedés érdekében húzz rá még egy szövetkesztyűt is, ami vastagabb anyagból készült, a meleg ugyanis fokozza a hatóanyagok beszívódását! 30 perc hatóidő után töröld le, vagy masszírozd a bőrbe a bőrön maradt krémet. A pakolást alvás előtt is felteheted, és akár egész éjjel alhatsz a kesztyűben, de az éjszaka folyamán bármikor le is veheted, ha már zavar. Ezt az extra kényeztető ápolást legalább hetente egyszer meg kellene engedned magadnak!

Ez is érdekelhet

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.