10 könnyen használható szemöldökformázó, amit fillérekből beszerezhetsz

Nagyon nem mindegy, milyen formára, milyen színnel rajzolod a szemöldököd, ugyanis egy elrontott szemöldökfestés az egész arcberendezést befolyásolja. Adunk néhány tippet, mind technika, mind szemöldökformázó termékek terén, hogy biztosra mehess!

Ezekkel a szemöldökformázókkal gyorsan és költséghatékonyan szép, természetes szemöldököket varázsolhatsz magadnak otthon!
Ezekkel a szemöldökformázókkal gyorsan és költséghatékonyan szép, természetes szemöldököket varázsolhatsz magadnak otthon!
Fotó: IMaxTree/Glamour

A szemöldökformázás talán az egyik legnagyobb kihívást jelenti az arc szépítésénél, ugyanis a szemöldökök keretet adnak az arcnak, továbbá a mimika, azaz az érzelmeket kísérő arckifejezések szerves része rajtuk keresztül történik. Ha nem tudjuk a határokat, honnan szabad szedni belőle és honnan nem, már a szemöldök szedésénél is gondban lehetünk. A két másik nagy kérdés pedig sminkelés közben jön elő: milyen fajta termék melyik színét válasszuk, illetve hogyan rajzoljuk meg, hogy az a lehető legtermészetesebb maradjon? Ha az elsőben nem vagyunk biztosak, mindenképpen érdemes felkeresni egy kozmetikus vagy sminkes szakembert, aki professzionálisan eltávolítja azokat a szőrszálakat, amik nem oda valók. A sminkelésnél pedig csak néhány alapszabályt kell követni, melyeket ha betartunk, otthon is tökéletes szemöldököket készíthetünk magunknak. Összegyűjtöttünk néhány pénztárcabarát szemöldökformázó terméket, melyekből bátran válogathatsz, és persze adunk a használatukhoz útmutatót is.

Határozd meg a tökéletes szemöldökformát!

Általánosságban igaz az emberi testre, hogy amiből kettő van, az nem feltétlenül egyforma vagy szimmetrikus, és ez így van jól. Ez a szemöldökökre is igaz, tehát nem minden esetben arra kell törekedned, hogy pontosan ugyanolyan arányúra, ugyanolyan elhelyezkedésűre fesd meg őket, azonban van néhány támpont, amiket követhetsz, hogy hű maradj a saját arcod adottságaihoz.

  1. Mindössze egy ecsetre vagy szemöldökceruzára lesz szükséged, a lényeg, hogy a szára olyan hosszú legyen, hogy az orrod vonalától elérjen a szemöldöködig.
  2. Jelöld be azokat a pontokat, amiket meghatározol, így a későbbiekben nem fogsz kimenni a vonalból!
  3. A szemöldököd belső fele abban a pontban fog kezdődni, ahol az ecset az orrod tövétől a belső szemzugon átívelő vonalon halad.
  4. A felső háztetőcske, azaz a szemöldök legmagasabb pontja az orrtőtől indul, és a szemgolyón halad át - itt a szemöldök tetején jelöld meg a megfelelő pontot! Arra figyelj, hogy ebben az esetben pontosan szembe nézz a tükörrel, máskülönben a pont rossz helyre kerül!
  5. A szemöldök ott fog végződni, ahol az orrtő és külső szemzug vonala találkozik. Természetesen ez a pont valamivel alacsonyabban helyezkedik el, mint az előző, erre érdemes figyelni, mert ha lefelé billen a szemöldököd, feldúlt tekintetet is festhetsz az arcodra.
  6. A szemöldök végei természetesen egy pontban elvékonyodnak, az eleje pedig csak a saját ízléseden múlik, de ide érdemes valamivel lágyabban felvinni a festéket, hogy ne legyen túl szigorú a hatás.

A lehengerlő pillantások elengedhetetlen kelléke és az érzelemkifejezés egyik legfontosabb eszköze a szemöldök, ne hanyagold el!

A szín kulcskérdés

Nem elhanyagolható a színválasztás sem, ugyanis hiába rajzolod meg tökéletesen az ívet, ha a szín testidegen, elrontja az összhatást. Érdemes a saját szemöldökszőröddel és a saját hajszíneddel megegyező, maximum egy árnyalattal sötétebb színt választani, így akkor sem foghatsz mellé, ha a hajad festve van. Emellett pedig törekedj arra, hogy minél hidegebb, szürkésebb tónust válassz, ugyanis a szemöldökön valamennyivel melegebbé válnak a színek, így lesz igazán természetes a végeredmény! Ha nem vagy biztos magadban, mindenképp kérd egy szakértő segítségét, és próbáld ki a terméket, mielőtt választanál!

Íme 10 remek pénztárcabarát termék, amik a szemöldököd legjobb barátai lehetnek:

Ez is érdekelhet

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Apa lesz Daniel Radcliffe, a Harry Potter-filmek főszereplője

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói