10 híresség, akik bevallották, hogy mentális betegségekkel küzdenek

2018.január.15.

Most összegyűjtöttünk 10 sztárt, akik nyíltan meséltek szorongásaikról:

Kendall Jenner
Fotó: Getty

1. Kendall Jenner - pánikbetegség

Cara Delevingne-el készült interjúja során elárulta Kendall, hogy az éjszaka közepén gyakran felriad pánikrohamokra, halálfélelem és remegés kínozza, és csak hosszú légzőgyakorlatok és nyugtatás hatására tud visszaaludni. A modell szerint túl sok gyűlölettel és negatívummal találkozunk a világhálón, és nagy részben ez tehető felelőssé szorongásáért.

2. Adele - szülés utáni depresszió

Adele
Fotó: Getty

Adele nemrégiben azt nyilatkozta, nagyon labilis személyiség, és akár pár nap leforgása alatt is képes mély depresszióba zuhanni. Ez különösen akkor erősödött fel, mikor megszületett kisfia, és súlyos terhet jelentettek számára a hirtelen bekövetkező hormonális változások kezelése.

Láttad már? Ez az anyuka 2 frappáns fotójával megmutatja, milyen valójában a szülés utáni depresszió

3. Lena Dunham - kényszerbetegség

Lena Dunham
Fotó: Getty

Lena jól ismeri mind a szorongás, mind a depresszió tüneteit, azonban számára a stressz legkínzóbb formája kényszerbetegségként jelentkezett. A színésznő elárulta, több mint 16 év kín után a sport mentette meg őt. Egyébként Olivia Munn szintén kényszercselekvésektől szenved, ő a bizonytalan családi hátterét tette felelőssé a szorongásért.

4. Dakota Johnson - pánikbetegség

Dakota Johnson
Fotó: Getty

A színésznő Kendallhoz hasonlóan pánikrohamokkal küzd, azonban nála nem éjszaka jelentkeznek ezek, hanem akkor, ha túlterheli magát munkával. Ha rátör a hirtelen félelemérzet, szinte arról is megfeledkezik, hol van és mit kell csinálnia. Ilyenkor távolinak tűnik a külvilág, és úgy érzi, sosem múlik el a félelemérzet.

5. Emma Stone - pánikbetegség

Emma Stone
Fotó: Getty

Emma Stone életében először egy barátja házában élte át a rohamot, amikor azt hitte, leég a lakás. Ekkor édesanyja hazavitte őt, azonban a színésznő nem tudott megszabadulni az érzéstől még három évig.

6. Carrie Fisher - genetikai depresszió és függőségek

Carrie Fisher
Fotó: Getty

Carrie Fisher állapota jóval súlyosabb volt, mint az imént felsorolt hírességeké. A színésznőnek többször is kórházba kellett feküdnie, ugyanis őt fizikálisan is kínozták a depresszió tünetei. Korábban ez drogfüggőséggel is társult, ami cseppet sem javított amúgy is szenzitív személyiségén.

7. Dwayne Johnson - depresszió

Dawyne Johnson
Fotó: Getty

Dwayne elárulta, a depresszió hatására sokszor úgy érzi, mintha bezárták volna egy buborékba, és társaitól távol, saját félelmei kínzásában élheti csak az életét. Végül az segített rajta, amikor rájött: nincs egyedül. Mindig lesz valaki, aki megérti őt és melléáll, és ez mindennél többet számít.

8. Nicki Minaj - öngyilkossági hajlamok

Nicki Minaj
Fotó: Getty

A botrányhősnő bevallotta, rengetegszer elgondolkozott már azon, vajon milyen lenne, ha egy napon nem ébredne fel. Ez a gondolat a szuicid hajlamokkal küzdő emberek nagy részét érinti, azonban szerencsére Nicki mindig kijózanodott az utolsó pillanatban. Hasonló élményről számolt be Halle Berry, akit édesanyja mentett meg a gázmérgezéstől.

9. Amanda Seyfried - gyógyszerfüggőség

Amanda Seyfried
Fotó: Getty

Amanda életéről elsőre azt gondolnánk, ő mindig kiegyensúlyozott és boldog, azonban ez közel sincs így. A színésznő folyamatosan nyugtatókat szed depressziójára, és úgy érzi, ez már élete végéig így lesz. Amanda 19 éves korában kapta meg az első receptet pszichiáterétől, és azóta sem tudott búcsút inteni a szereknek.

10. Ellie Goulding - pánikbetegség

Ellie Goulding
Fotó: Getty

Az énekesnőnél szinte bármi kiválthatta a pánikrohamokat. Olykor a rajongók, olykor a munka nyomása, olykor csak egy apró hétköznapi nézeteltérés okozta a rohamokat, ami egy idő után nem csak lelki, de fizikális tünetekkel is társult.

Ez is érdekelhet

Zsuzsa megmutatja, hogyan lehet az öltözködésed sikkes és komfortos!

Zsuzsa megmutatja, hogyan lehet az öltözködésed sikkes és komfortos!

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Sztárhírek

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!

Timothée Chalamet is kint volt a Szigeten, vannak róla fotók!