8 szuperdrága és ikonikus esküvői ruha

2021.július.17.

Természetesen mindenki úgy emlékszik, vagy legalábbis remélhetőleg a legtöbben úgy emlékeznek, hogy a saját esküvőjüknél szebb nem volt még soha. Egy menyasszony pedig mindig gyönyörű.

8 szuperdrága és ikonikus esküvői ruha
8 szuperdrága és ikonikus esküvői ruha

Hogy melyik a világ legszebb esküvője, melyik volt a legszebb a legszebb menyasszonyi ruha arról órákig lehetne vitatkozni. Az ár tekintetében viszont aligha lehetne versenyre kelni a hírességekkel. Most kiválasztottuk az elmúlt bő három évtized ikonikus sztáresküvőinek híres ruháit, amelyek egyfelől tényleg gyönyörűek, ugyanakkor rettenetesen drágák is voltak. Persze, hogy melyik a legsikerültebb, azt már neked kell eldönteni!

Diana hercegné

Vilmos és Harry mamájának, a máig rajongott, tragikusan fiatalon elhunyt Diana 1981-es esküvője Károly herceggel valósággal felforgatta a világot. A királyi családtól nem volt csoda, hogy lenyűgöző ceremóniára lehet számítani. Az egész ékköve természetesen a hercegné volt, Diana ruhájának csaknem 8 méteres uszálya volt, 10 ezer gyöngy díszítette a mai árfolyamon nagyjából 9 millió forintos menyasszonyi ruhát.

Láttad már? Az internet szerint ez a leggyönyörűbb esküvői ruha

Katalin hercegné

Éppen 30 évvel később a legendás hercegné fia, Vilmos vezette oltár elé Kate Middletont, ami ugyancsak méltó volt a királyi családhoz. Katalin hercegné legalább olyan hatásos és elragadó menyasszony volt, mint Diana. A visszafogottságában fényűző ruhát Sarah Burton az Alexander McQueen kreatív igazgatója tervezte, és meg nem erősített információk szerint legalább tízszer annyiba került, mint Diana ruhája, szép is volt benne Kate Middleton!

Nicole Richie

A 2000-es évek egyik kedvelt partilánya hat éve mondta ki a boldogító igent a rocksztár Joel Maddennek. A ruháját azóta is sokan emlegetik, bár az 5,5 millió forintos ár nem olyan nagy szám a sztárvilágban, de Nicole Richie Marchesa dressze egy különlegesen szép darab, és miután az első képek megjelentek a menyasszonyi ruhájáról minden leendő ara az ő ruhájának a fotójával fogott ruhakeresésbe, Amerikában legalábbis nagy divathullámot indított be vele.

Jessica Biel

Sztáresküvő, amit senki nem látott, de a ruha közel 28 millió forintba került. Jessica Biel és Justin Timberlake nagyon figyel rá, hogy a magánéletük a lehető legnagyobb titokban maradjon. A People magazinnak is dollármilliókba került, hogy képet szerezzen a párról, Jessica Biel gyönyörű habos ruhája rózsaszínes árnyalatával igazán rendhagyó, de nagyon látványos darab.

Kim Kardashian először

A reality sztár 2011-ben másodszor lett feleség, de a kosárlabdázó Kris Humphries-zal kötött frigye nem a ruha miatt, hanem az extragyors válásukkal írta be magát a történelembe. Pedig Kim Kardashian nagyon készült a nagy napra, egyszerre három Vera Wang esküvői ruhát is vásárolt, így csak-csak ráköltött 20 millió forintot a ruhára.

Láttad már? Milliárdos orosz esküvő elképesztő látvánnyal

Kim Kardsahian másodszor

Vagy inkább harmadszor, hiszen ez már Kim Kardsahian harmadik házassága volt, és még lehet lesz több is. Kanye West és Kim 2014-ben házasodott össze, semmit nem sajnáltak maguktól, csak a menyasszonyi ruha 100 millió forintnak megfelelő összegért készült a Givenchy divatházban. Extrahosszú uszályt álmodott Riccardo Tisci, a divatház vezető tervezője a sztárnak.

Amal Clooney

Amikor Hollywood örök agglegénye végül mégiscsak nősülésre adta a fejét, akkor persze kinyílt a pénzcsap. Az ügyvédnő megadta a módját, ha már elhappolta az álompasit mindenki más orra elől, akkor nem sajnáltak egy 100 millió forint kóstáló ruhát a ceremóniára. Ez a csoda egyébként Oscar de la Renta műhelyéből került ki.

Victoria Beckham

A korszak legnagyobb sztárjainak frigye mindenkit lázban tartott. Victoria és David házassága mégis szinte titokban zajlott, a menyasszony ruháját is csak jóval a házasságkötés után láthattuk már. Az elefántcsont-színű Vera Wang ruha teljesen egyedi darab, és az árát tekintve mai árfolyamon vetekedik Amal Clooney és Kim Kardsahian második ruhájával. De hát kevesebbet nem is lehet várni két igazi stílusikon esküvőjétől.

Ez is érdekelhet

Már Fotó is van Mr. Bigről! A Szex és New York sorozat folytatása egyre izgalmasabbnak ígérkezik az új fotók alapján

Már Fotó is van Mr. Bigről! A Szex és New York sorozat folytatása egyre izgalmasabbnak ígérkezik az új fotók alapján

Sztárhírek

8 sztár, aki szembenézett a szülés utáni depresszióval

8 sztár, aki szembenézett a szülés utáni depresszióval

Sztárhírek

Reese Witherspoon otthona egy álom, lesd el ezeket az apró lakberendezési trükköket tőle

Reese Witherspoon otthona egy álom, lesd el ezeket az apró lakberendezési trükköket tőle