A lány, akit szőke paróka nélkül meg sem ismernek: Emilia Clarke

2015.április.30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A 27 éves színésznő karrierje egyik legfényesebb állomásához érkezett. Ezt nem csak azért állíthatjuk, mert az angol Vogue májusi számának címlapján szerepel, hanem mert a Trónok harca mellet például a Terminátor legújabb részében is láthatjuk majd. Ha kíváncsi vagy, mi a színésznő sikerének titka, és miért szeretik ilyen sokan, olvass tovább.

emilia clarke
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Született: 1987. május 1., London, Egyesült Királyság

Család
Emilia Clarke édesapja hangmérnök, édesanyja üzletasszony, öccse pedig politikusként tevékenykedik. Emilia igazán festői környezetben cseperedett fel. A Flare magazinnak adott interjújában elmondta, hogy gyermekkorát idilli környezetbe tölthette. Házukat mintha csak egy tündérmeséből emelték volna ki. A kertben még egy patak is végigfolyt, ahol kacsákkal és nyulakkal játszhattak testvérével. A színésznő elmesélte, hogy nagy csínytevők voltak öccsével együtt, és a kacsákat gyakran bezárták anyukája irodájába, ahol azok mindent összepiszkítottak.

Clarke középiskolai tanulmányait Oxforban folytatta, majd felvételt nyert a Drama Centre Egyetemre, Londonban, ahol Pierce Brosnan és Colin Firth is tanult.

Fotó: Flare

Karrier
Emilia az édesapja által kezdett érdeklődni a színészet iránt, amikor apukája a Show Boat című musicalen dolgozott. A lány rögtön beleszeretett a darabba és eldöntötte, hogy színésznő lesz. Már az egyetemi évek alatt is több színdarabban szerepet kapott, többek között a Hamletben és a Pygmalionban is. Első televíziós szereplése 2009-ben volt egy angol tévésorozatban, ami után többen is felfigyeltek rá, így 2010-ben egy brit független filmben is szerepet kapott. A világhírnév sem váratott magára sokat. Szintén 2010-ben Emiliát már Daenerys Targaryen megformálójaként láthattuk a hihetetlenül sikeres Trónok harca sorozatban. A tehetség mellett a lány egy jókora adag szerencsét is magáénak tudhat, hiszen a szerepet eredetileg Tamzin Merchant-nak szánták, aki az utolsó pillanatban visszalépett. A sorozatnak köszönhetően majdnem ő lett A szürke ötven árnyalata Anastasiája, azonban végül nemet mondott a felkérésre, hamarosan azonban a Terminátor legújabb epizódjában láthatjuk.

emilia clarke
Fotó: Terminator Genisys

Divat
A fiatal színésznő üde, természetes báját sokan megirigyelhetik. Emilia Clarke a hétköznapokban előnyben részesíti a kényelmes, de kifinomult öltözködést. Gyakran láthatjuk farmerben és egyszerű topban, de még ilyenkor is igyekszik feldobni szettjét. Általában nőies magas sarkúval egészíti ki az öltözékét, ami még jobban kiemeli hibátlan alakját. A vörös szőnyegen sem okozott még soha csalódást. Elegánsabbnál elegánsabb összeállításokat választ minden alkalomra. Letisztult stílusát úgy látszik, nem csak mi imádjuk, hiszen idén a hőn áhított Vogue címlapra is felkerült.

emilia clarke
Fotó: Rexfeatures

Érdekesség
Azt gondolhatnánk, hogy a népszerű színésznő naponta küzd meg a rajongók hadával, de ez egyáltalán nem igaz. Emilia egy interjúban elárulta, hogy bármikor nyugodtan kimehet az utcára, hiszen rajongói az eredeti barna hajszínével gyakorlatilag nem ismerik fel. "Igazi kihívás a rajongóknak, hogy észrevegyenek engem. Kértem már, hogy egyszer hadd mehessek el bulizni a parókában, de sajnos azt mondták, nem lehet. Bután hangzik, de amikor a nap végén leveszem a parókát, nagyon kiábrándító, amit a tükörben látok" – vallotta egy interjúban. Pánikra semmi ok, Emilia, szerintünk a természetes szépség sokkal megnyerőbb! Neked szőkén vagy barnán tetszik jobban?

Fotó: HBO

Miért szeretjük?
A színésznőt rengeteg dolog miatt lehet szeretni. Többek között humora és közvetlensége miatt. A vele készült interjúkból többször is kiderült, hogy imád egy-egy kérdésre viccesen válaszolni és történeteivel szórakoztatni a riportereket. "Amikor elmondtam a szüleimnek, hogy színészi pályára készülök, először teljes mértékben felkészültek rá, hogy biztosan munkanélküli leszek. De azért most örülnek, hogy mégis dolgozom!" – mesélte a gyönyörű színésznő.

emilia clarke
Fotó: GLAMOUR FR
Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője