A második esélyek sztárja: Bryce Dallas Howard

2014.december.18.

Bryce Dallas Howard kétségtelenül felfelé ívelő karrierrel büszkélkedhet, főleg az utóbbi években. A 2007-ben bemutatott Pókember 3-ban Gwen Stacy szerepét játszotta, de kétségtelenül a Twilight Saga 2010-es Napfogyatkozás epizódjában nyújtott alakítása hozta meg számára a kívánt hírnevet. Azonban Bryce nemcsak színésznőként tevékenykedik mostanság: egyedül írt és rendezett is egy kisfilmet, karrierje mellett pedig boldog házassággal és két csodaszép gyermekkel is büszkélkedhet.

bryce dallas howard
Fotó: Rexfeatures

Született: 1981. március 2, Los Angeles

Család
Bryce Dallas Howard az író Cheryl Alley, valamint Ron Howard Oscar-díjas színész és rendező gyermekeként született Kaliforniában. Bryce második nevét Dallas városáról kapta, ugyanis itt fogant meg. Három fiatalabb testvére van, és ikerhúga, illetve öccse is mind arról a helyről kapták második nevüket, ahol megfogantak. Szüleik nem engedték, hogy televíziót nézzenek, helyette szabadtéri tevékenységekre ösztönözték a gyerekeket, és igyekezték őket távol tartani a hollywoodi fényűző élettől. Ennek ellenére, Bryce hét évesen mégis feltűnt apja egyik filmjében statisztaként. Iskolai tanulmányainak befejezése után New Yorkba költözött, és legjobb barátnőjével, Natalie Portmannel együtt jártak a NYU drámaszakára.

Karrier
Miután 1989-ben a Vásott szülők című filmben statisztált, apja kritikailag dicsért filmjében, az 1995-ös Apollo 13-ban kapott kisebb szerepet. 2000-ben ismét apróbb szerepben tűnt fel A Grincsben. Legközelebb 2004-ben láthattuk moziban, a Book of Love című produkcióban. Ám a nagy áttörést M. Night Shyamalan 2004-es fantasy thrillere, A falu hozta meg neki. Bryce meghallgatás nélkül kapta meg a szerepet miután a rendező látta őt a Broadway színpadán. Később ismét együtt dolgoztak, majd 2008-ban Golden Globe díjra jelölték Shakespeare Ahogy tetszik feldolgozásában nyújtott alakításáért. Bryce ugyanebben az évben írta és rendezte első rövidfilmjét Orchids címmel, mely a Cartier & FilmAid International által finanszírozott, a GLAMOUR magazin Reel Moments sorozatának egy darabja.

A színésznő karrierje 2007-től egyre csak felfelé ível. Az év májusában került mozikba a Pókember 3, melyben Gwen Stacy-t játszotta. Akkor a természetes vörös haját át kellett festetnie szőkére, míg a szőke Kirsten Dunstból vöröset varázsoltak. 2009-ben pedig a Terminator - Megváltás moziban Kate Connort alakította. 2010-ben pedig átvette Victoria szerepét Rachelle LeFevre színésznőtől az Alkonyat: Napfogyatkozás részében. Még ebben az évben az Azután drámában is játszott. Tavaly azonban újra rendezői székbe ült, az Öt történet az elmezavarról Lucy című részének a rendezője lett. 2011-ben pedig szerepet kapott az Oscar-díjas és rengeteg pozitív kritikát elnyert A segítségben.

Divat

Bryce romantikus, álmodozó alkat, ez az öltözködésén is meglátszik. A színésznő egyértelműen igyekszik követni a divatot. Bár a hétköznapokon a kényelmet részesíti előnyben, és általában farmert hord. Ha valamilyen nyilvános megjelenésről van szó, Bryce mindig a legjobbra törekszik. Kedvenc színei közé tartozik a kék (minden árnyalata) és a fekete. Két éve, míg második gyermekének várta, akkor is figyelt a csinos öltözködésre, és a plusz kilókkal is bájosan festett. Hollywoodi híresség lévén, a legmenőbb tervezők darabjaiban jelenik meg a vörös szőnyegen (Chanel, Armani), de szívesen válogat a fiatal, feltörekvő dizájnerek kollekcióiból is.

Legemlékezetesebb vörös szőnyeges megjelenéseiért kattints a galériára:

Érdekesség
Bryce-ra több szerepnél is csak másodszorra esett a választás. A falunál M. Night Shyamalan rendező először Kirsten Dunstot szemelte ki, de ő visszautasította a felkérést. Végül Bryce futott be a karakterrel, sőt, Shyamalan múzsája lett. A Manderlay-ben Nicole Kidmant helyettesítette, a Gyémánt könnyekben állítólag Lindsay Lohan helyett ugrott be, de Jodie Markell rendező szerint úgyis Bryce volt a legalkalmasabb Fisher Willow alakítására. A Twilight Saga harmadik részében pedig Rachelle Lefevre-t váltotta le, de egyébként eredetileg is őt szemelték ki a gonosz Victoria szerepére.

Amiért szeretjük
A színésznőt sok minden miatt lehet szeretni, ehhez kétség sem fér. Fantasztikus pályafutása mellett, fontos megemlíteni, hogy Bryce óriási állatvédő is. A kaliforniai színésznő hajlamos a túlzásokra. Pár éve vegetáriánus is lett egyik kollégája, Joaquin Phoenix - a PETA szervezet sztártagja - hatására, aki egy mészárlásos dokumentumfilmmel sokkolta a színésznőt. Orvosa azonban eltanácsolta az effajta életmódtól, mivel szervezete nagyon rosszul reagált rá. Bryce eléggé meghízott, amikor teherbe esett fiával, ugyanis a baba egészsége érdekében lazítania kellett szigorú vegetáriánus életmódján. A kilenc hónap alatt a kismama jó pár kilót felszedett, de természetesen így is rendkívül bájos volt. Azóta kemény munkával természetesen sikerült leadnia a súlyfeleslegét.

Az étrend mellett kiemelkedő állatvédői elkötelezettsége a sminkelés terén is megmutatkozik. A színésznő ugyanis igyekszik olyan kozmetikai termékeket használni, amik természetes alapúak és nem állatokon teszteltek.

A második esélyek sztárja: Bryce Dallas Howard Az Alkonyat, a Terminator, a Pókember és A segítség gyönyörű sztárja elfogult állatvédő is.

Ez is érdekelhet

Hat alkalom, amikor ikonikus tervezők munkáit láthattuk a filmvásznon

Hat alkalom, amikor ikonikus tervezők munkáit láthattuk a filmvásznon

Tedd & Ne tedd

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Sztárhírek

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR