Borbély Alexandra: „Ennél nagyobb szeretetet nem érezhet az ember, mint amiben most van részem"

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Négy hónapja már, hogy megszülettek Borbély Alexandra ikerlányai, és átadta magát az anyaság örömeinek. Napjai, gondolatai rutinosan forognak Elza és Franciska körül. Megkérdeztük, hogy van, és hogyan lesz tovább.

Borbély Alexandra soha nem volt még olyan boldog, mint most, édesanyaként
Borbély Alexandra soha nem volt még olyan boldog, mint most, édesanyaként
Fotó: BolegaNiki/GLAMOUR

Egyszerre ösztönösen és átgondoltan áll az anyasághoz, és az ezzel járó minden egyes új élethelyzethez. Borbély Alexandra úgy zsonglőrködik az idővel, hogy ikrei mellett arra is tudatosan fordít időt és energiát, hogy ő maga újratöltődjön. Gondoltad volna, hogy most például épp társastáncolni tanul? Ami pedig kisbabáit illeti: soha nem tapasztalt még akkora szeretetet, mint amiben most van része. A GLAMOUR.hu-nak élete legszebb időszakáról mesélt annak minden varázsával és kihívásával együtt.

Hogy vagy?

Nagyon élvezem az anyaságot, boldog vagyok. Imádok a kislányaimmal lenni, figyelni őket, ahogyan változnak. Napról napra többet tudok meg róluk, és ebben az új szerepben persze saját magamról is. Ugyanakkor fontos, hogy néha kimozduljak, mert a stabil idegrendszerhez „külső töltés” is szükséges.

Sok nőnek álma, másoknak rémálma az ikerpár. Milyen babák?

Nagy szerencsém, hogy most már nyolc órát alszanak egyhuzamban, így szinte mindig kipihenten ébredek. Aztán amikor felkelünk, etetéstől etetésig számolom az időt. Főzök, sütök, egyik gyereket magamra kötöm, a másikat a ringatószékbe teszem, és így éljük napjainkat. Sétálni járunk, hol Ervin megy velük, hol én, és van egy tündéri dadusunk is, aki folyamatosan segít. A lelki békémhez elengedhetetlen, hogy amilyen gyakran lehet, haza tudjak menni Szlovákiába, anyukámkhoz. Ervinnel eleinte tartottunk tőle, hogy a lányok bírni fogják-e az autózást, de szerencsére teljesen jól viselik, úgyhogy mostanában többször is meglátogattuk a szüleimet, ami mindig óriási élmény. Szeretem együtt látni őket. Megnyugtató és biztonságérzetet ad. Anyukám természetesen szerelmes az unokáiba.

Ilyen korban már megmutatkozik a babák természete? Különböznek egymástól?

Mások szerint hasonlítanak, de szerintem könnyen meg lehet őket különböztetni, egyébként is kétpetéjű ikrek. Egyelőre kis különbségeket látok csak a temperamentumukban, ami idővel nyilván változni fog. De ami a legfontosabb, hogy napról napra egyformán fejlődnek.

Rúzsa Magdi: „Fel kellett kötnöm a gatyámat, hogy végig tudjam csinálni"

Rúzsa Magdi: „Fel kellett kötnöm a gatyámat, hogy végig tudjam csinálni"

Mivel kapcsolódsz ki?

Igyekszem új, egyszerű hobbikkal feldobni a hétköznapokat. Most például elkezdtem társastáncra járni - ez egy bakancsilistás álmom volt. Mindenfélét táncolok gyerekkorom óta, most lett rá lehetőségem, hogy a klasszikus társastáncokat is kipróbáljam. Ha énidőt szeretnék, el kell mennem otthonról. Minden hét elején megbeszéljük Ervinnel az időbeosztást, ki, mikor, mit csinál, mikor mennék edzeni, táncolni, barátokkal kávézni és arra is figyelünk, hogy lehetőség szerint közös programjaink is legyenek.

Borbély Alexandra színésznő
Fotó: GLAMOUR/Ajkai Dávid

Gondoltad volna, hogy ikreid lesznek?

Teljes meglepetés volt számunkra, felért egy kis csodával, hogy ketten jöttek. Voltak egypetéjű ikrek a családban, de a kétpetéjű ikrekre való „hajlam” nem öröklődik. Nem is álmodoztam ikrekről, de az első pillanattól kezdve nagyon örültem, nem estem kétségbe. Még nagyobb ajándéknak éltem meg, mint amit szerettem volna.

Milyen apa Ervin?

Igazi lányos apuka, immár háromszorosan, szóval nagyon odavan, mindenkibe egyszerre szerelmes. Idilli állapot.

Hiányzik néha a munka?

Most még nem hiányzik, de ha minden jól alakul, lehet, hogy nyáron lesz egy forgatásom, amiről babonából egyelőre nem is szeretnék többet mondani. Talán csak annyit, hogy egy magyar gyártású produkció. Hamarosan a Katona József Színházban is megbeszéljük, mit tudnék vállalni már a jövő évadban. Örülnék, ha egy-két előadást már vissza tudnék venni.

Segít ez az időszak újra kitalálnod önmagad?

Nálunk minden olyan természetesen történik, egyáltalán nem lett más az életem, beleolvad az életembe ez az új szerep és a kislányaim nevelése. Nem töröm most a fejem, közhelyes, de ennél nagyobb szeretetet tényleg nem érezhet az ember, mint amiben most részem van. Csodálatos ebben fürdeni minden nap, nagyon boldog vagyok, és mindent elfogadok úgy, ahogy van. Ha valamit mégis nehéznek érzek, vagy elfáradok, arra gondolok, hogy millióan végigcsinálták már előttem az anyaságot, a gyereknevelést, szóval biztosan nekem is menni fog. Szerintem ez a legfárasztóbb, de a legszebb dolog a világon, és a fáradtság semmit nem jelent az örömhöz képest.

Jordán Adél: „Újra össze kellett csiszolódnunk, de szépen egymásra hangolódtunk"

Jordán Adél: „Újra össze kellett csiszolódnunk, de szépen egymásra hangolódtunk"

Ebben biztos nagy szerepet játszik Ervin is.

Egy kismamának fontos a kiegyensúlyozottság, a párkapcsolat egy támasz. Ha valamelyikünk feszült vagy kimerült, maximálisan támogatjuk a másikat, adunk neki szabadidőt, hogy magára találjon. Nekünk is volt például hasfájós időszak, ráadásul kettő sírt az elején, de ez is összehozott minket. Egyenlőség van, mindkettőnknek jut egy-egy gyerek, nem lehet összeveszni, melyiknél van többet, kevesebbet (nevet).

Hogyan fogadtad a testeddel kapcsolatos változásokat?

Teljesen jól. Nem okozott problémát vagy szorongást a terhességgel járó fizikai változás. Hálás vagyok a testemnek, hogy ki tudtam hordani két kislányt, és azért is, hogy szoptathatom őket.

Szerinted az elégedettségben szerepet játszik, hogy éretten vágtál bele a gyerekvállalásba?

Nekem fontos volt, hogy a munkámban elérjek valamit, mielőtt anya leszek. Hogy jó legyek. Nagyon sok volt a munka, és nagyon jó is volt. Igazából minden nagyon jól jött ki, nem maradtam le semmiről.

Inspiráló nők, inspiráló interjúk:

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Ez a Bridgerton-fiú illik hozzád leginkább a személyiséged szerint

Kvíz: Ez a Bridgerton-fiú illik hozzád leginkább a személyiséged szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)

Párkapcsolat, karrier: Hogyan hatnak az életünkre mindennapos döntéseink? (x)