Borzasztó! A Gossip Girl sztárját is nemi erőszakkal vádolják

2017.november.7.

A Harvey Weinstein-botrány óta egyre több, és több rettenetes vallomásról hallunk, és immár az évek óta fennálló elnyomó, szexuálisan bántalmazó, eddig elhallgatott, letagadott szakmai kapcsolatok nem csupán a távoli Hollywood ügyei, nálunk is egyre több hasonló esetre derül fény.

Ed Westwick
Fotó: Getty Images

Különösen nehéz elfogadni, szembenézni a ténnyel, ha olyan emberek vállalhatatlan viselkedése lepleződik le, akit amúgy szakmai múltja miatt tisztelünk, nagyra tartunk. A szakmai sikerek azonban egyáltalán nem mentenek fel senkit. Így hiába imádtuk az Upper East Side sármőrét, a Chuck Bass-t alakító Ed Westwicket, amire most derült fény, arra aligha van bocsánat.

Olvastad már? Döbbenetes! Rengeteg modell vall a szexuális bántalmazásáról

A #metoo kampány hatására hosszas hezitálás után a 28 éves amerikai színésznő, Kristina Cohen a követőivel megosztotta, hogyan erőszakolta meg a Gossip Girl sztárja. A szörnyűség három évvel ezelőtt történt, a színész lakásában, ahová Cohen akkori barátja, egy producer társaságában érkezett. A lány ekkor találkozott először Ed Westwickkel, aki rögtön azzal fogadta, hogy "mindannyiunknak kefélni kellene". A színésznő ekkor távozni akart, de a barátja nem akarta megsérteni a sorozatsztárt, ezért maradtak vacsorára. Kristina Cohen a bejegyzésében elmeséli, hogyan húzódott el a vendégeskedés, egészen addig, amíg ő inkább egy vendégszobába ment, ahol elaludt. Itt ébredt fel arra, hogy Ed Westwick a fogdossa. A lány leírja, hogy hiába tiltakozott, és ellenkezett, a nála lényegesen erősebb színész lefogta és megerőszakolta.

Az áldozat, Kristina Cohen:

A színésznő hosszú posztjában részletesen meséli el, hogy miként győzte meg a producerbarát, hogy valójában az ő hibája volt, hogy a színész megerőszakolja. Hogy miként beszélte rá, hogy hallgasson, hiszen Westwick könnyedén derékba törheti a karrierjét, és ha nem, akkor is mindenki csak úgy fogja emlegetni, mint a lányt, akit a Gossip Girl-ös fickó megerőszakolt. Kristina Cohen életében amúgy is nehéz időszak volt ez, hiszen édesanyja haldoklott, így valódi lelki támasz nélkül maradt. A színésznő leírja, hogy milyen rettenetesen érezte magát, amikor Westwick például az oxfordi egyetemen kitüntették. Cohen sejteti a levelében, hogy nem ő lehet a színész egyetlen áldozata, akit szörnyetegnek nevezett a levelében.

Kristina levele:

Olvastad már? A szexuális erőszak a zeneipart is megrázta

Felkavaró a színésznő vallomásának minden sora, Ed Westwick tönkretette az egész Gossip Girl-kultuszt, ezután már biztos nem tudunk ugyanúgy leülni a sorozat elé, de ez a legkevesebb, sajnos nagyon súlyos, és sosem múló sérüléseket okozott egy fiatal lánynak, meg még ki tudja hánynak. Borzasztó.

Ez is érdekelhet

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói