A mai napig lelkifurdalása van Diana hercegnő halála miatt az őt ellátó francia orvosnak

2022.augusztus.29.

Frederic Mailliez volt az, aki a szörnyű autóbaleset éjszakáján pont arra autózott a véletlennek köszönhetően, és bár orvos, sajnos már ő sem tudta megmenteni Diana hercegnőt. A szakember sokáig vívódott azzal, vajon mindent elkövetett-e, hogy megmentse Dianát.

Diana hercegnő a Highgrove House a családi rezidencia előtt
Diana hercegnő a Highgrove House a családi rezidencia előtt
Fotó: Getty Images /Tim Graham

Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én hunyt el egy tragikus autóbalesetben, mindössze harminchat évesen. Huszonötévvel szomorú halála után a neki gyakorlatilag azonnal segítséget nyújtó orvos, Frederic Mailliez számára máig tragikus a tudat, hogy ő volt az, aki utolsóként látta életben a hercegnőt. „Tudom, hogy a nevem mindig ahhoz a tragikus éjszakához kötődik majd. Kicsit felelősnek érzem magam az utolsó pillanataiért” – nyilatkozta az Associated Pressnek (via fox9.com) Mailliez, aki aznap este pont azon az alagúton autózott hazafelé, ahogy a baleset történt. Amikor megpillantotta a füstölgő, szinte kettészakadt autót, kiszállt a a sajátjából, a roncshoz sietett, kinyitotta az ajtót és benézett. „Négy embert láttam, közülük ketten látszólag már nem éltek, nem reagáltak, és nem is lélegeztek. A másik két, jobb oldalon ülő utas még életben volt, de nagyon súlyos állapotban voltak.”

Az egyik női utas, akiről később kiderült, hogy Diana hercegnő volt, a Mercedes padlóján térdelt lehajtott fejjel. „Nehezen kapott levegőt, és gyors segítségre volt szüksége” – idézte fel a férfi, aki nem ismerte fel a hercegnőt, kizárólag arra összpontosított, hogy megmentse az életét. „Az autó hátsó ülésén ültem, és megpróbáltam segíteni. Azt láttam, hogy nagyon szép, de a figyelmem annyira a feladatra összpontosult, hogy nem volt időm azon gondolkodni, ki is pontosan ez a nő.”

Ijesztő dolgot árult el egy szakértő Károly herceg és Diana hercegnő házasságáról

Kollégái szerint mindent megtett Diana hercegnőért

„A kocsiban a hátsó ülésen ültem, és próbáltam segíteni. Azt láttam, hogy nagyon szép, de a figyelmem annyira arra összpontosult, hogy megmentsem az életét, hogy nem is volt időm gondolkodni, ki ez a nő." - idézi vissza. A helyszínre érkező – és gyakorlatilag a Dianát a halálba kergető – lesifotósok szorgalmasan dokumentálták az eseményeket. A férfi nem kért tőlük segítséget, viszont azt mondta, nem is akadályozták őt a munkában. Néhány perccel később megérkezett az erősítés is, hogy egy párizsi kórházba szállítsák, a hercegnő azonban néhány óra múlva meghalt.

Itt a bizonyíték, milyen fantasztikus édesanya volt Diana hercegnő

„Hatalmas sokk volt, amikor megtudtam, hogy Diana hercegnő volt, és hogy elhunyt. Azt kérdeztem magamtól, vajon mindent megtettem, hogy megmentsem? Helyesen végeztem a munkámat?” – idézte fel a férfi, aki több orvosprofesszorral és a rendőrségi nyomozókkal is konzultált, de mindenki egyetértett abban, hogy ennél többet nem tehetett a hercegnőért.

Ez is érdekelhet

„Sosem voltunk az a fajta pár, akik olyanok, mint a nyulak” - Párok meséltek, milyen gyakran szeretkeznek

„Sosem voltunk az a fajta pár, akik olyanok, mint a nyulak” - Párok meséltek, milyen gyakran szeretkeznek

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói