"Nem a külsőségek határozzák meg, hogy mit gondolsz a másikról"- Dukai Regina

Dukai Regina nagyon ritkán és csak kivételes esetben ad interjút. Nem véletlenül. Jó ideje óvja magánéletét a nyilvánosságtól, többek közt azért is, hogy elkerülje az olyan helyzeteket, mint amibe a napokban egy magazinműsornak adott interjúja után keveredett. Exkluzív interjú következik.

Az elmúlt pár napban szinte mindenhol felütötte magát az a mondat, hogy "téged nem motivál, amikor valaki kiteszi "a kis háját" a közösségi oldalakra". Hol siklott félre ez a mondatod?

Felkértek, hogy szerepeljek az egyik életmód magazinműsorban, ahol többek között elhangzott az a kérdés is, hogy engem mi motivál az edzésre. Ebből az áprilisban készült beszélgetésből ragadtak ki néhány részletet, és egyszerűen kicsavarták az interjúban elhangzott mondataimat, hogy a végén az kerekedjen ki az egészből, mintha nekem problémám lenne a túlsúlyos emberekkel, vagy azokkal a lányokkal, akik smink nélkül edzenek. Az eredeti interjú ezen részében kifejezetten a sporttal kapcsolatos motivációmról volt szó, nem általánosságban fogalmaztam, és arról is beszéltem, hogy sokszor a forgatások után sminkben érkezem az edzőterembe.

Nekem is vannak teltkarcsú barátaim, és nem akarom őket megváltoztatni. Ezek csak külsőségek, nem ezek határozzák meg, hogy mit gondolsz a másikról, vagy kivel barátkozol. De ha a mozgásról és az ehhez kapcsolódó motivációról van szó, leginkább azok a posztok inspirálnak a sportos életmódra az Instagramon, ahol nap mint nap bemutatják a mozgás fontosságát. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne fogadnám el, vagy rossz véleménnyel lennék azokról az emberekről, akik túlsúllyal küzdenek, nem beszélve arról, hogy sokan egészségügyi problémák miatt nem tudnak sportolni. Nekem különösen fontos a mozgás, de ezzel senkit nem akartam megbántani.

Mi gondolsz, mi lehet az oka, hogy kereszttűzbe kerültél?

Nemrég indítottam el az Instagram oldalamon a #szeretemmagam kampányomat, hogy a sok szép, tökéletesnek tűnő fotó mellett azt is megmutassam, hogy nekem is voltak/vannak önmagammal problémáim.

Időközben azonban megtanultam megszeretni a reggelente bedagadt szemeimet, a kezemen kidagadó ereimet, a vékonyszálú hajamat, a nagy fogaimat vagy éppen az endometriózisműtétemre emlékeztető hegeimet. Szerettem volna megmutatni és másoknak erőt adni, hogy én sem vagyok olyan tökéletes, mint amilyennek gondolnak. Aztán nem sokkal később jött az ominózus interjú, amiben lehet, hogy nem voltak egyértelműek a nézőknek a válaszaim. Nagyon megvisel, amikor valótlant állítanak rólam és ezzel rengeteg ember véleményét befolyásolják.

Hogy viszonyultak ehhez a helyzethez a követőid? Kiálltak melletted?

Van egy szuper követői bázisom, akik ha kell, akár tűzön-vízen keresztülmennének értem. Egy ideje viszont megkértem őket, hogy ne reagáljanak a negatív kommentekre, visszajelzésekre, mert semmi értelme, és ilyenkor a végén őket is sokszor támadás, sértés érte. Mindig elfogadtam és tiszteletben tartottam az építő jellegű kritikákat, mint ahogy a néha bántó, rosszindulatú megjegyzéseket is megtanultam helyén kezelni. Ez az eset viszont olyan határt súrolt, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni. Másrészt, ha most csendben maradtam volna, nagyon sokan elhinnék, amit állítanak rólam. Nagyon sok privát üzenetet kaptam teltkarcsú lányoktól, hogy követnek, szeretnek, de nem értik ezt az egészet. Sokuknak hangüzenetben próbáltam elmagyarázni, hogy valójában mi az igazság. Ezért is tartom fontosnak, hogy előbb megkérdezzenek, majd utána formáljanak véleményt rólam.

Ma már könnyebben el tudod rendezni magadban a negatív kommenteket, kritikákat?

Tény, hogy jobban kezelem, mint régen, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy teljesen figyelmen kívül tudom hagyni őket, pláne hogy egy rendkívül érzékeny, érzelmes ember vagyok. El sem tudom képzelni, hogy az valakinek miért okoz boldogságot, hogy név nélkül, nem kevés energiát belefektetve megbánt másokat.

Mindenből tanul az ember, sokszor az ilyen krízishelyzetek jelentik a nagy felismeréseket...

Abszolút. Ez az eset csak még jobban megerősített abban, hogy többször átgondoljam egy adott témával kapcsolatban, hogyan fogalmazzam meg a véleményemet. Ismert emberként sokkal több figyelmet kap, ha hibázol, vagy nem egyértelműen fogalmazol akár a médiában, akár a közösségi felületeiden. Óriási felelősség van rajtunk, hogy mit mondunk és teszünk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárkire is negatív hatással legyünk.

Mit üzensz azoknak, akik olvassák ezt a cikket?

Sokszor kerülünk az életben olyan helyzetbe, amikor anélkül bántunk meg valakit, hogy azt tudatosan tennénk. Soha nem állt szándékomban, másokat megsérteni vagy másokban rossz érzést kelteni.

Keresd a 2021. július-augusztusi számunkat az újságárusoknál, melynek Dukai Regi szerepel a címlapján!

Ez is érdekelhet

„Sosem voltunk az a fajta pár, akik olyanok, mint a nyulak” - Párok meséltek, milyen gyakran szeretkeznek

„Sosem voltunk az a fajta pár, akik olyanok, mint a nyulak” - Párok meséltek, milyen gyakran szeretkeznek

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói