Foxes Nagy-Britannia új popreménysége, de csak pont olyan lány, mint te!

2013.szeptember.19.

Louisa Rose Allen, ismertebb nevén Foxes, egy angol énekes és dalszövegíró. A londoni énekesnő Youth és Warrior című EP-jével robbant be a köztudatba, utóbbiról a White Coats dal szerzett számára komoly népszerűséget. Elmondása szerint dalait saját tapasztalatai inspirálják, egy-egy új dalszöveg megszületése kárpótolja a nehezebb időszakokért. Legnagyobb álma, hogy a híres amerikai fesztiválon, a Coachellán léphessen fel, ahol a tömeg majd a dalszövegeit énekelve élvezi előadását.

Született: 1989. április 29.

Karrier: Foxes vokalistaként felbukkant Zedd Clarity című számában, ami a 8. helyet birtokolta a Billboard Hot 100-as listáján és az elsőre is feljutott a US Hot Dance Club Songs rangsorában. Eddig több saját száma megjelent és EP-je megjelent. Jelenleg szorgalmasan munkálkodik első saját albumán. Youth című számát egyik kedvenc sorozatunkban, a Pletykafészekben is hallhattuk. Az énekesnő együtt dolgozott még a Fall Out Boy bandával is, a Just One Yesterday című számon, jelenleg pedig a Rudimentallal közös Right Here dalt hallhatod sokat a rádióban, illetve láthatod a tévében. Youth című slágere összesen több mint egymilliós YouTube és Soundcloud lejátszással büszkélkedhet. Zenei inspirációként Kate Bush-t, Patty Smith-et és a Spice Girlst említi meg, akik nélkül nem lenne a pop nagy kedvelője.

Kattints a Zeddel közös Clarity videóért:

Foxes és a divat: Amikor stílusáról kérdezik, általában az elegáns, de laza stílussal azonosul. "Reggelente nem töltök túl sok időt az aznapi ruhám kiválasztásával. Szeretem a csinos cuccokat, de legyen benne valami vagány is! Szeretek vintázs ruhákat csizmával vagy Converse cipővel párosítani. Számomra ezek a leghordhatóbb dolgok" - mesélte egy interjúban. Divatinspirációként édesanyját említi meg: "Anyukámnak van egy vintázs boltja Londonban. Mindig is elképesztően stílusos nő volt, így reménykedem benne, hogy én is örököltem valamennyit ebből" - majd hozzátette, hogy titokban előszeretettel másolja Gillian Zinser amerikai színésznő öltözködési stílusát is. A kalapok nagy szerelmese és gyűjtője, és fellépései során nem hajlandó magas sarkúban színpadra lépni.

Echo című videójában nagy örömére sokszor láthatjuk kalapban:

Érdekesség: Saját honlapján Allen megmagyarázza furcsa művésznevének eredetét. Elmondása szerint egyik barátnője, Sarah viccelődött először a `Fox` név használatával. Eleinte csak nevettek a furcsa elnevezés hallatán, majd később édesanyja hatására döntötte el véglegesen, hogy ezt választja. "Másnap beszéltem az anyukámmal, aki azt mondta, hogy előző este gyönyörű hangokat hallató, szaladgáló rókákkal álmodott, ami rögtön a zenémre emlékeztette. Így igazából ezt a nevet neki köszönhetem" - vallotta be a tehetség. Szerinte művészneve tökéletesen tükrözi zenei stílusát és első számának is a Like Foxes Do címet adta. A későbbiekben is sok dalt írt az állatokról. Elmondása szerint már kiskorában is énekesnőnek képzelte magát, ugyanis karácsonyi hagyományként, a család nagy örömére, az ebédlő asztal tetején énekelte Celine Dion My Heart Will Go On című számát. Másik furcsasága, hogy legjobb barátnőjével nevető jógaórákra járnak, melynek az a célja, hogy megnevettessék a másikat.

Első nagy slágerének, a Youth-nak új videoklipjét pedig itt láthatod:

Miért szeretjük? Az angol énekesnő karrierje igencsak ígéretesnek tűnik, és hamarosan megjelenő albumát már nagyon sokan várják. Szerénységét az is mutatja, hogy amikor saját magát kell jellemeznie egyszerűen csak ennyit mond: "Imádok filmeket nézni, imádok enni és aludni. Ja, igen, és énekelni természetesen" - hát nem ezeket a dolgokat szeretjük mi is a legjobban?

Kattinst a galériára, ahol még több képet találsz az énekesnőről!

Foxes Nagy-Britannia új popreménysége, de csak pont olyan lány, mint te! A 24 éves énekesnő karrierje most indul be csak igazán.

Ez is érdekelhet

Csapj le a legjobb cipőkre a 2022-es GLAMOUR-napokon!

Csapj le a legjobb cipőkre a 2022-es GLAMOUR-napokon!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói