Gelencsér Tímea: „Nem szeretnék olyan híresség lenni, akinek a magánélete sokkal figyelemfelkeltőbb, mint a szakmai munkássága”

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Több százezren követik a közösségi médiában, műsorvezetői karrierje szépen ível felfelé, és egy ideje a magánéletben is megtalálta a tökéletes társat. Gelencsér Tímea műsorvezető azon hazai véleményvezérek egyike, aki a sikerei ellenére is önazonos tudott maradni.

Gelencsér Tímea az elmúlt években megtanulta, hogyan kell magát lelkileg megerősíteni - Felső: COS, Nadrág: VICTORIA BECKHAM - zalando.hu
Gelencsér Tímea az elmúlt években megtanulta, hogyan kell magát lelkileg megerősíteni - Felső: COS, Nadrág: VICTORIA BECKHAM - zalando.hu
Fotó: Demeter Vanda / Glamour

Egy szépségversenyen tűnt fel először, majd a Tv2-n futó Exatlon extrém- sportvetélkedőben ismerhette meg igazi arcát a közönség. Gelencsér Timi kitartásával, szorgalmával és az empátiájával azonnal kitűnt.

Rendkívül aktív vagy a különböző közösségi platformokon, mégis keveset mutatsz a magánéletedből. Tudatosan alakítottad így?

A kezdetek óta így csinálom: vannak dolgok, amikről nem szeretnék a nyilvánosság előtt beszélni. Ezt az elvet azóta is követem, és nem bántam meg, hogy húztam egy erős határvonalat a publikus és a privát életem közt.

Jövőre lesz nyolc éve, hogy megnyerted a Magyarország Szépe versenyt. Hogy kerültél ebbe a világba?

Sok mindent köszönhetek a sportnak, korábban az egész gyerekkoromat végigsportoltam, tíz évig fitkideztem és akrobatikus show-táncoltam. Minden időmet a sportnak szenteltem, kicsit ki is lógtam emiatt a társaim közül. Hiába volt az életem része, mindig is tudtam, hogy nem szeretnék edző lenni, vagy más sporthoz kapcsolódó karriert választani. A gimnáziumi évek végén elhatároztam, hogy szeretnék egy kis pénzt keresni, elkezdtem kisebb szépségversenyekre járni, hoszteszkedni, modellkedni. Viszonylag sokáig megfért a kettő egymás mellett, idővel viszont az edzőim válaszút elé állítottak. A versenyzést választottam, mert akkor az volt a mindenem, annak ellenére, hogy tudtam, nagy áldozattal jár, és ezzel sosem fogok pénzt keresni. Rengeteg szép eredményt értem el, amikre a mai napig büszke vagyok, azonban a sors mégis úgy akarta, hogy más irányba forduljon az életem. Az egyik versenyen sajnos lesérültem, és így véget is ért a sportkarrierem. Valami másban kellett megtalálnom az adrenalinélményt, ekkor jött a Magyarország Szépe szépségverseny-felhívás.

Gelencsér Timi jelenleg egyetemre jár kommunikáció és médiatudomány szakra, mellette pedig beszédtechnika órákat vesz - Zakó: ARKET, Szoknya: RED VALENTINO - answear.hu
Fotó: Demeter Vanda / Glamour

Krausz Gábor: „Ki lehet engem csomagolni, csak a megfelelő módon kell közelíteni”

Krausz Gábor: „Ki lehet engem csomagolni, csak a megfelelő módon kell közelíteni”

A családod támogatott a modellkedésben, a szépségversenyeken való jelenlétben?

Hálás vagyok, hogy nagyon támogató családom van. Akármit találok ki, mindenben támogatnak és segítik az utam, nélkülük biztosan nem lennék most ott, ahol. Hárman vagyunk lánytesók, teljesen más útra terelődött az életünk, de a mai napig szoros kapocs fűz össze minket, és bármikor számíthatunk a másikra.

Amikor belecsöppentél a média világába, szembesültél azzal, hogy sokan azt feltételezik, a szép nők buták, és emiatt még jobban kell az ellenkezőjét bizonyítani?

Kívülről tökéletesnek tűnik minden, de amikor az embert sorra érik a kudarcok, hamar ráeszmél, hogy nem olyan egyszerű lavírozni. A külső adottságaim miatt hajlamosak az emberek butának elkönyvelni, ez a jelenség azóta sem változott. Emiatt állandó bennem egy egészségtelen bizonyítási vágy. Szerencsére az elmúlt években megtanultam, hogyan kell magam lelkileg megerősíteni, hogy az ilyen előítéletek ne befolyásoljanak. Hiszem, hogy aki igazán kitartó, és a nyolcadik kudarc után is képes felállni, a végén győzedelmeskedik.

Az utóbbi időben egyre több lehetőséged van a műsorvezetői tehetségedet is megmutatni. Ez lenne a cél?

Mindig is vonzott a műsorkészítés, de a kamera mögötti feladatok is érdekelnek. Ha valamibe belevágok, azt próbálom maximálisan csinálni, de mindig van hová fejlődni. Jelenleg egyetemre járok kommunikáció és médiatudomány szakra, beszédtechnika órákat veszek. Idén ősztől két élő műsort is vezetek, ennél jobb gyakorlás és fejlődési lehetőség nincs.

Minden felkérés rengeteg háttérmunkát és felkészülést igényel, Gelencsér Timi mindennap versenyt fut az idővel - Zakó: SUGARBIRD, Fülbevaló: COS
Fotó: Demeter Vanda / Glamour

A közösségi médiában is rendkívül magabiztosan és sikeresen szerepelsz. Hamar beletanultál ebbe a műfajba?

Bő tíz évvel ezelőtt, amikor elindult az oldalam, nem volt lehetőségem szakmai segítséget kérni. Egyedül kellett megtapasztalnom és beletanulnom ebbe a műfajba. Azt gondolom, jó, hogy így alakult, mert így jobban rá voltam kényszerítve, hogy egyedül helytálljak és kitapossam az utat. Ez nem egy olyan terület, amibe ha egyszer beletanulsz, nyugodtan hátradőlhetsz. Folyamatosan képezni kell magad, mindig jönnek az újdonságok, új trendek, muszáj naprakésznek lenni. Büszke vagyok arra, hogy mindenféle segítség nélkül építettem fel az oldalaimat, nagyon szeretek tartalmat készíteni, elmerülni a videógyártásban, a kreatív tartalomkészítésben.

Radics Gigi őszintén mesélt az állítólagos udvarlójáról

Radics Gigi őszintén mesélt az állítólagos udvarlójáról

Pár évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy egyszer majd én tartok másoknak előadást arról, hogyan lehet sikeres közösségimédia-oldalt építeni! Hamarosan lesz a The Social Camp tábor Balin, aminek pont az a témája, hogyan lehet minőségi tartalmat kreálni. Kívülről úgy tűnik, hogy a tartalomkészítés pofonegyszerű, az ember „csak legyárt néhány videót”, majd jönnek a követők és a további együttműködések. Ez koránt sincs így!

Mi az ismertség legnehezebb része?

Sokan anélkül bírálnak, irigykednek az életemre, hogy belelátnának, mennyi feladattal jár egy-egy projekt megvalósítása. Kívülről úgy tűnik, mintha folyton utazgatnék, eseményről eseményre járnék, állandóan szórakoznék. Minden felkérés rengeteg háttérmunkát és felkészülést igényel, mindennap versenyt futok az idővel. Nem szeretek keseregni és emiatt tűnhet úgy, hogy az életem egy hercegnős mese. Pedig az én mesémben is ugyanúgy vannak nehézségek és gonosz boszorkányok.

Gelencsér Tími úgy gondolja, hogy a külső adottságai miatt az emberek még mindig hajlamosak butának elkönyvelni - Felső: H&M, Fülbevaló: COS
Fotó: Demeter Vanda / Glamour

Megyeri Csilla: „Szívós, talpraesett, kemény csaj vagyok”

Megyeri Csilla: „Szívós, talpraesett, kemény csaj vagyok”

Volt olyan élményben részed, amikor komolyan elgondolkodtál azon, hogy abbahagyod az egészet?

Nem volt konkrét élmény, viszont egy-egy ismerkedésnél sokszor kiderült, hogy az adott illető valójában nem engem akart megismerni, hanem az ezzel az élettel járó lehetőségekben szeretett volna fürdőzni. Ezt mindig csalódásként éltem meg, korábban ezért sem szerettem randizni. Néhány éve volt például egy komoly internetes zaklatóm. Nem volt egyszerű időszak, kiszolgáltatott érzés, hogy egyszerűen nem tudsz mit csinálni, csak abban reménykedni, hogy előbb vagy utóbb békén hagy. Szerencsére mostanra minden megoldódott.

A párod hogy viseli a népszerűségeddel járó viszontagságokat?

Mindketten építjük a karrierünket, és ebben teljes mértékben támogatjuk egymást, még akkor is, ha teljesen más területen mozgunk. Most költözünk össze, egy új fejezet nyílik az éltünkben, amit alig várok. A kapcsolatunk alapja a bizalom, ahol nincs helye a féltékenységnek, fontos az egymásra figyelés és a tisztelet. Tiszteletben tartom például, ha a párom szeretné kerülni a nyilvánosságot, nem hozom kényelmetlen helyzetbe. Egy kezemen meg tudom számolni, hány eseményen jelentünk meg eddig közösen, nem véletlen, hogy a kapcsolatunk meglétét sem vertük azonnal nagydobra. Másrészt nem szeretnék olyan híresség lenni, akinek a magánélete sokkal figyelemfelkeltőbb, mint a szakmai munkássága.

Milyen vagy, amikor csak azok az emberek láthatnak, akik igazán fontosak neked?

Ha van egy kis szabadidőm, általában sportolok, ez jelenti nekem a feltöltődést. A családom, a párom mellett, imádom a természetben, a kiskutyáimmal tölteni az időt. Ha nem azt csinálnám, amit most, valószínűleg a lakberendezés területén dolgoznék. Hiszem, hogy minden okkal történik, valamiért az én életemben úgy kellett történnie, hogy közel a harminchoz járjak egyetemre, és szakmai téren most bontogassam a szárnyaimat.

„Énekben, táncban és színészi játékban is meg tudjuk mutatni, mi van bennünk” - Interjú a SIX musical színésznőivel

„Énekben, táncban és színészi játékban is meg tudjuk mutatni, mi van bennünk” - Interjú a SIX musical színésznőivel
Gelencsér Tími közösségimédia-sikerének titka: folyamatosan tanulni, muszáj naprakésznek lenni - Fülbevaló: COS
Fotó: Demeter Vanda / Glamour

Van olyan dolog, amit ha tehetnél, másképp csinálnál?

Visszagondolva, talán okosabban válogatnám meg a körülöttem lévő embereket, nem lennék annyira naiv, mint amilyen voltam. Néhány emberben csalódtam az utam során, ami talán elkerülhető lett volna, ha nem hiszek el elsőre mindent, amit mondanak vagy ígérnek. Üzleti döntésekben már csak az eszemre hallgatok, illetve a megérzéseimre. Összességében szerencsés vagyok, mert akik igazán fontosak, hosszú ideje mellettem állnak.

Mi a legnagyobb vágyad a karriereddel kapcsolatban?

Szeretnék minél több képernyős lehetőséget kapni. Nagy vágyam egy saját vállalkozás, márka létrehozása, amit én irányítok. Korábban voltak együttműködéseim, de jó lenne végre a saját lábamon állva valami különlegeset létrehozni. Nem könnyű belevágni egy ilyen projektbe, mert én csak úgy kezdek bele bármibe is, ha maximálisan meg vagyok arról győződve, hogy jó helyen vagyok és meg tudom csinálni. Ugyanezt a magabiztosságot kell éreznem egy saját üzlet elindítása esetén is.

Balogh Edina: „Nem baj, ha az ember néha olyat is bevállal, amire azonnal nemet mondott volna”

Balogh Edina: „Nem baj, ha az ember néha olyat is bevállal, amire azonnal nemet mondott volna”

Az állatok iránti rajongásodról még nem esett szó, pedig Licsivel együtt szerepelsz a címlapon!

Fiatal felnőttként erősödött fel bennem a saját kutya gondolata. Nem volt kérdés, ha egyszer lesz egy kutyám, csak menhelyről választok magamnak. Több menhelyet is felkerestem, úgy éreztem, minden kutyát haza tudnék vinni. Végül az egyik nővérem talált rá Licsire, szerelem volt első látásra, ami azóta is tart köztünk. Idén egy újabb kutyussal, Fügével bővült a család, és ha tehetném, vennék egy óriási farmot, ahová az összes elhagyott állatot befogadnám. Fontos küldetésemnek érzem, hogy ismertségemet felhasználva minél több emberhez eljusson a menhelyek, az árva állatokat felkaroló szervezetek tevékenysége. Ha csak egy kisállatnak tudok segíteni ezzel, úgy érzem, tettem valamit azért, hogy egy olyan világban éljünk, ahol minden állat boldog.

Stylist: Varró András Smink: Heizer Anita Haj: Száv Emese

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

5 mondat, amit a boldog párok SOHA nem mondanak egymásnak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

Ez a valódi oka a felfázásnak (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)