Katalin hercegné lesz a járulékos veszteség Harry herceg visszavágójában

2022.október.30.

Egyelőre keveset lehet tudni arról, mi is áll majd Harry herceg könyvében, mindenesetre a királyi család már most aggódik az “őszinte” kifejezés miatt, és a könyv címe is arra utal, hogy nem egy kedves és visszafogott, csak a jóra fókuszáló visszaemlékezés lesz. Ráadásul az időzítés is nagyon problémás.

Vilmos, Katalin Harry
Vilmos herceg, Katalin hercegné és Harry herceg 2016-ban, a Királynő születésnapján
Fotó: Profimedia

Sosem lehet jó egy ilyen kaliberű könyv időzítése az érintetteknek, de a szakértők most azon spekulálnak, hogy vajon van-e mélyebb üzenete a dolognak. A könyv ugyanis január 10-én, egy nappal Katalin hercegné születésnapja után jelenik meg, ez pedig sokak szerint nem véletlen. Hasonló találgatásokra adott okot az is, amikor Károly király hivatalos koronázási ceremóniáját Archie herceg negyedik születésnapjára tették, ami egyesek szerint egyértelmű üzenet volt Harryék felé. Hogy ez egy visszavágás-e, arra nehéz válaszolni, mindenesetre érdekes egybeesés, hogy mikor Harry herceg és felesége bejelentette, hogy elköltöznek és elszakadnak a királyi családtól, azt is Katalin hercegné születésnapjának környékére időzítették.

A január eleje egyébként alapból csendes a királyi család naptárában, valószínűleg addigra már ők is hozzájutnak majd a könyv egy példányához, és kiderül, milyen mértékű és irányú válságkommunikációra lesz szükség. A könyv lehetséges következményei között szerepel az is, hogy Károly király megfosztja fiát és annak családját minden címüktől.

Harry herceg könyve miatt aggódik a család
Fotó: Profimedia

Diana halálától indul a visszaemlékezés

Miután a világot bejárták azok a szívszorító felvételek, melyeken a két gyerek édesanyja koporsója mellett áll, mindenkiben megfogalmazódott az a kérdés, hogy bár egyértelmű, mi jár a két fiú szívében, de vajon mi járhatott a fejükben. A kiadó ígéri, hogy erre a kérdésre hamarosan választ kapunk.

Harry herceg könyve katasztrofális lehet a családra nézve a szakértő szerint

Szóba kerül Erzsébet királynő halála is

Bár a könyv legnagyobb része már készen volt Erzsébet királynő halála előtt, úgy tudni, hogy kiegészítették, és Harry herceg a gyásszal kapcsolatos érzéseinek is szentelt néhány oldalt. A királynő és Harry nagyon közel álltak egymáshoz, nem véletlen, hogy Harry lánya a Lilibet nevet kapta, ami egyben a királynő beceneve volt. Visszaemlékezéseiben is szeretettel ír nagymamájáról, és boldogan gondol vissza a vele töltött időkre, vagy arra az emlékre, amikor először ölelte magához dédunokáit.

Harry herceg és fia, Archie
Fotó: NorthFoto/Instagram

Nem a pénzért csinálja

Bár a támadások szerint ezzel a könyvvel szeretné pénzre váltani a családi örökségét, de az is kiderült, hogy a január 10-én megjelenő, 416 oldalas könyv bevételéből 1,5 millió dollárt a Sentebale jótékonysági alapítványnak ajánlja fel, hogy minél többet tudjanak segíteni az afrikai HIV-fertőzött gyermekeknek. További 300 ezer fontot adományoz a Wellchildnak, amely súlyosan beteg gyermekeket és családjaikat támogatja Angliában. Az alapítvány munkáját már 2007 óta támogatja, majd felesége Meghan Markle is csatlakozott. A 2019-es díjátadón őszintén mesélt arról, hogy amikor egy évvel azelőtt a beszédét mondta, ők már tudták, hogy szülők lesznek, és amikor a történeteket hallgatták, szorították egymás kezét arra gondolva, mi mindent megtennének a gyermekükért, hogy boldog és teljes életet éljen, és mennyire tiszteli ezeknek a gyerekeknek a szüleit, akik pontosan ugyanezt teszik. A beszéd közben Harry hangja elcsuklott, a közönség pedig kitörő lelkesedéssel fogadta a szívből jövő szavakat.

Angliába látogat

A könyv január 10-én érkezik, és úgy tudni, ebben az időszakban Angliába látogat, hogy ott is népszerűsítse. Arra vonatkozóan nincsenek információk, hogy a családját is meglátogatja-e, vagy hogy elkíséri-e Meghan Markle és a gyerekeik. A kiadó szerint Harry „nyers, rendíthetetlen őszinteséggel" meséli majd el történetét.

Olvass többet a királyi családról

Ez is érdekelhet

Gyümölcsből is ehetünk túl sokat - ezért vigyázz vele

Gyümölcsből is ehetünk túl sokat - ezért vigyázz vele

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói