Hírességek, akik nélkülözésben nőttek fel, mégis csodálatos karriert építettek

2021.augusztus.23.

A sztárokról hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy gyermekkoruk óta fényűzésben élnek. Sokuk azonban átlagos, sőt, az átlagnál rosszabb körülmények közt élt karrierje beindulása előtt, és komoly, kitartó munkával teremtették meg a jobb életet maguk, illetve gyermekeik számára. Ebben a cikkben öt olyan külföldi és magyar hírességet gyűjtöttünk össze, akiről nem is gondolnánk, hogy gyermekévei nélkülözéssel teltek.

Hírességek, akik nélkülözésben nőttek fel, mégis csodálatos karriert építettek
Fotó: Gettyimages.com

Jim Carrey

A mindig vidám, mások életébe örömet hozó személyiségek között rengeteg olyat találunk, akinek élete korántsem olyan felhőtlen, mint ahogy elsőre tűnik. Jim Carrey élete 12 éves korában vett szerencsétlen fordulatot, amikor édesapja elveszítette állását, ezt követően pedig a család folyamatos pénzügyi gondokkal küzdött. Nyolc hónapon keresztül egy sátorban éltek, amíg az apa nem talált új munkát egy autófelnigyárban, de Jim és testvérei még ezután is teljes műszakban dolgoztak iskola után, hogy kisegítsék a családot. Később, mikor édesapja felmondott a gyárban, a szolgálati lakást is el kellett hagyniuk, és egy kisbuszban éltek. Jim nem szerette az iskolát, így 16 évesen otthagyta azt, a változást végül karrierje beindulása hozta meg.

Sarah Jessica Parker

A Szex és New York sorozat miatt Sarah-ra a legtöbben tehetős, nagyvilági sztárként gondolnak, ez azonban nem mindig volt így. Parker egy ohioi bányászvárosban nevelkedett három idősebb testvérével, édesanyja válása, majd újraházasodása után pedig négy újabb testvérrel gyarapodott a család. Hónapról hónapra éltek, sokszor a telefon- és villanyszámla befizetése is gondot jelentett számukra. Első Broadway szerepét 11 évesen kapta, a nagy áttörést pedig egy sorozatszerep hozta meg 16 éves korában. Sarah azonban sosem felejtette el, honnan jött. Elmondása szerint sokszor előfordult, hogy vásárolgatás után lelkiismeretfurdalása támadt a költekezés miatt, és inkább visszavitte az üzletekbe a holmikat.

Celine Dion

Dionnak még Parkernél is több, tizenhárom testvére volt. A családnak sokszor még a fűtéssel is spórolnia kellett a kanadai hidegben, édesanyjuk sokszor a sütő elé tett széken melegítette meg zoknijaikat. A buszozás sem fért bele a családi költségvetésbe, így az apának és a gyerekeknek is nap mint nap hosszú mérföldeket kellett gyalogolniuk a munkába és az iskolába. Az énekesnő azonban mindezek ellenére elégedetten tekint vissza gyermekkorára: „Sosem volt pénzünk, de nem voltunk szegények. Szeretetet, gyengédséget és támogatást kaptunk, mi kellhet még?” – fogalmazott egy interjúban.

Liptai Claudia

Kisgyermekkorában egy apró, alagsori cselédlakásban laktak, ami nyirkos és dohos volt. Nem volt fürdőszobájuk, egy lavórban kellett mosakodniuk. Claudia édesanyja ennek ellenére mindent megtett annak érdekében, hogy gyermekei a lehető legkevesebbet érzékeljenek a szegénységből, és megpróbálta a tőle telhető legotthonosabbá tenni az otthonukat.

Oláh Gergő

Gyermekkorában kútról hordták a vizet, a mellékhelyiség a kert végében, egy kis faházban volt. Felnőttként, a zenei sikerek előtt már jobb körülmények közt élt, de volt, hogy az ő közmunkási béréből és felesége családi pótlékjából kellett eltartaniuk két gyermeküket. Énekesi karrierjének beindulása óta szerencsére nincsenek már hasonló gondjaik.

Egy hátrányos helyzetben élő gyermek számára sokszor már egy kis külső támogatás is rengeteget segíthet álmai megvalósításában! A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés Együtt! kampánya – tavalyhoz hasonlóan – idén is 2000 nehéz sorsú gyermek táskáját szeretné megtölteni a megfelelő iskolaszerekkel, ezzel megadva nekik az eredményes tanévkezdés lehetőségét. Ha Te is szeretnél részt venni a gyűjtésben, az IskolaKezdésEgyütt.hu oldalon minden hasznos információt megtalálsz!

Ez is érdekelhet

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.