Ismerd meg a Az év színésznője kategória idei jelöltjeit

2019.február.4.

A GLAMOUR Women of the Year szavazás már kezdetét vette és egészen március 1-ig szavazhatsz kedvenceidre, a hat különböző kategóriában. Ne maradj le, adj hangot véleményednek és támogasd szavazataiddal azt, aki szerinted a legjobban megérdeml i.

Ismerd meg a Az év színésznője kategória idei jelöltjeit
Fotó: Shutterstock

Most az év színésznője kategóriában jelölteket ismerheted meg egy kicsit jobban egy kisfilmnek köszönhetően. A videóban Döbrösi Laura, Farkas Franciska, Jakab Juli, Jordán Adél és Szamosi Zsófia mutatják meg komoly és bohókás oldalukat!

Te kire szavaztál?

Döbrösi Laura


Döbrösi Laura színésznő, énekes és hobbizenész. Gyerekkora óta dolgozik filmforgatásokon és tévéműsorokban. Első komoly színházi munkája az Augusztus Oklahomában című darab volt a Vígszínházban, 15 éves korában. Azóta volt Mira az Aranyéletben, Petra a Társas játék 2-ben, de szerepelt Szász Attila kosztümös filmjeiben, a Félvilágban és az Örök télben is. Jelenleg főszerepet játszik a Magyar Színházban, az Időfutár című ifjúsági előadásban. Decembertől eljátszhatja Shakespeare Júliáját a Hatszín Teátrumban. Fontos számára, hogy underground, kis színházakban is képviselje a szerinte aktuális ügyeket, játszik az RS9-ben, a Mozsárban és a TÁP Színházban is.

Farkas Franciska

Farkas Franciska színész. Általunk legismertebb foglalkozása mellett elkötelezett drámapedagógus, a színházi nevelés, a dráma és a slam poetry eszközeivel létrehozott A Tudás Hatalom összművészeti csoport állandó és alapító tagja. Emellett fontos számára a gyermekvédelem, a nők elleni erőszak és kizsákmányolás élharcosa, környezetvédő és állatbarát. A Macskafogó film nagykövete, és az egyetlen ismert és élő Jedi Harcos.

Első filmjével, melynek címe Viktória-A zürichi expressz, 2014-ben a legjobb színésznőnek járó elismerést nyerte el a Los Angeles-i filmfesztiválon, az Aranyéletben nyújtott alakításáért pedig 2017-ben a legjobb női mellékszereplőnek választották.

Jakab Juli


Juli gyerekkorában űrhajós szeretett volna lenni, érettségi után mégis a Színház- és Filmművészeti Egyetem forgatókönyvíró szakán folytatta tanulmányait. Egyetemi évei alatt kezdett el színészkedni, egyik első munkája jóbarátja, Reisz Gábor bemutatkozó filmje, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan volt, ezután főszerepet kapott a Török Ferenc által rendezett Senki szigetében. Egy évvel később eljátszotta az egyetlen női szerepet a Saul fiában. A hatalmas karriert befutott alkotás után Nemes László Julit választotta következő munkája, a Napszállta főszerepére.

Juli a jövőben sem szeretne elszakadni egyik szenvedélyétől sem: az év elején bemutatott Drakulics elvtársban vagy a Deák Kristóf által rendezett Foglyokban dramaturgként működött közre, színészként pedig legközelebb egy fanyar humorú romantikus szatírában lesz látható és hallható, ezúttal angolul.

Jordán Adél

Jordán Adél színésznő 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 2006 óta pedig a Katona József Színház társulatának tagja, ahol olyan darabokban láthatjuk, mint Gogol Háztűznézője, vagy Molière A nők iskolája. Színházi szerepei mellett olyan filmekben tűnt fel, mint a Megdönteni Hajnal Tímeát, a 9 és 1/2 randi, a Dumapárbaj és a Csak szex és más semmi. Munkásságát díjazták már Junior Príma díjjal, számos Vastaps díjjal, és 2018-ban a Színkritikusok díjátadóján elnyerte a Legjobb Női Mellékszereplőjének járó elismerést. A film és a színház mellett a magyar könnyűzenében is hallhatjuk a nevét, 2013 óta lép fel a Puszi zenekarral, és a Get Closer formációval már több sikeres koncertet adott. Két éve a Budapest Park hangja

Szamosi Zsófia

Szamosi Zsófia, Jászai Mari-díjas színésznő a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett. Pintér Béla társulatából való kilépése óta szabadúszóként dolgozik. Az utóbbi években meghatározó alakja lett a magyar sorozat- és filmiparnak. Többek között a Terápia című sorozatból és az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmből ismerheti a közönség. Az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznőnek járó díjat nyerte Szarajevóban, Kassán és az idei, 40. Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon is. Több éve játssza sikerrel az '56-os eseményeket egyedi szemszögből bemutató Pali című monodrámát. Ősz óta a Thália Színház Premierajándék című előadásában láthatja a közönség.

Ez is érdekelhet

A 15+1 legjobb karácsonyi film, amitől egyből ünnepi hangulatod lesz

A 15+1 legjobb karácsonyi film, amitől egyből ünnepi hangulatod lesz

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke