Jennifer Aniston szerint egy egész generáció tartja sértőnek a Jóbarátokat

Jennifer Aniston szerint a Z-generáció tagjai között vannak olyanok, akik nem tartják politikailag korrektnek a 1990-es évek nagy durranását, a Jóbarátok című sorozatot. A színésznő csak annyit szeretne, ha mi emberek, többet tudnánk nevetni önmagunkon, a vígjátékok részleteinek, valamint mondatainak szigorú elemezgetése helyett.

Jennifer Aniston úgy gondolja, hogy a kultúra drámaian megváltozott az 1990-es
Jennifer Aniston úgy gondolja, hogy a kultúra drámaian megváltozott az 1990-es évek óta
Fotó: Profimedia

„Van egy egész generáció, gyerekek, akik most visszanézik a Jóbarátok epizódjait, és sértőnek találják őket” – nyilatkozta Jennifer Aniston Párizsban az AFP Francia Hírügynökségnek, írja a Yahoo! News. „Mindenkinek szüksége van vicces dolgokra! A világnak szüksége van humorra! Nem vehetjük magunkat túl komolyan. Különösen az Egyesült Államokban nem. Mindenki túlságosan megosztott.

Jennifer Aniston úgy gondolja, hogy a kultúra drámaian megváltozott az 1990-es évekbeli Jóbarátok óta. „Régebben lehetett viccelődni és nevetni egy fanatikuson – ez nevetségesnek számított, és ez az emberek felvilágosításáról szólt, arról, hogy mennyire nevetségesek az emberek. Most pedig ezt nem tehetjük meg – mondta az interjúban a világsztár. „Jelenleg ez egy kicsit trükkös, mert nagyon óvatosnak kell lenni, ami nagyon megnehezíti a komikusok dolgát, hiszen a komédia szépsége az, hogy kigúnyoljuk magunkat, és kigúnyoljuk az életet – fejtette ki véleményét a színésznő, aki szerint korábban nem voltak ennyire érzékenyek az emberek, mint napjainkban.

Az amerikai Forbes magazin szerint a Jóbarátok az 1990-es évek optimizmusát, valamint a kiváltságos tudatlanságot ragadja meg, miközben a homoszexualitást újdonságként, és alkalmi sértésként reprezentálja, amelynek általában Chandler az elszenvedője – ugyanis gyakran kap zavarbaejtő megjegyzéseket a szexualitásával kapcsolatban. A másik nem megfelelően bemutatott jelenség Monica középiskolai túlsúlya, amit a sorozat gyakran gúny tárgyává tesz, és helytelenít. Mi úgy gondoljuk, hogy 2023-ban szerencsére ez aligha fordulhat elő, hiszen napjainkban a legfontosabb szempont az elfogadás, legyen szó a szexuális hovatartozásról, vagy a testsúlyról. Marta Kauffman, a sorozat egyik készítője azt nyilatkozta a Los Angeles Times-nak, hogy kínosan érzi magát a sorozat diverzitásának gyengesége miatt. 2022 júliusában a producer a szégyenérzete, és bűntudata miatt 4 millió dolláros adományra szánta fejét – írja a Variety.

A sorozat egyébként 2004-ben ért véget, de a Netflix lehetővé tette, hogy egy teljesen új közönséggel, a Z-generációval ismertesse meg a sorozatot. A Nielsen szerint a Jóbarátok 2018-ban a Netflix összes nézettségének körülbelül négy százalékát tette ki, és a streaming platform 100 millió dollárt fizetett ki azért, hogy még egy évig folytathassa a Jóbarátok streamelését. A Jóbarátok 2023-ban az HBO Max oldalán érhető el.

Monitor - Glamour

A sorozat hibái ellenére korában kétségtelenül progresszívnek számított, és napjaink fiataljai is könnyen tudnak azonosulni a húszasévek céltalan életérzésével. A Jóbarátok minőségét és szerethetőségét kétségtelenül bizonyítja, hogy a sorozat rugalmasnak bizonyult akkor, amikor jóval a fénykorát követően új közönségre talált. Való igaz, hogy a sorozat időnként megmutatja a korát, de tudatos rosszindulat semmiképp nem fedezhető fel benne. Jennifer Aniston az interjúban azt is elmondta az AFP Francia Hírügynökségnek, hogy nem állt szándékukban senkit sem bántani. A Jóbarátoknak tehát nem célja rossz érzéseket kelteni, sem diszkriminálni. Fontos belátni, hogy ez csak egy vígjáték, amit viccnek szántak, de azt is fontos tudatosítani magunkban, hogy a ma képviselt értékek ebben a tekintetben előremutatóbbak, mint az akkoriak.

Ha te is imádod a filmeket, sorozatokat:

Ez is érdekelhet

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

6 dolog, ami nem számít egy férfinak, ha szerelmes

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

Csilliárdos divat- és beauty-birodalom: A Kardashian-nővérek vállalkozásai (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)

Társkeresési pánik: a stressz nem csak a férfiakat ijesztheti el (x)