Kanye West ezúttal a plus size embereket pécézte ki magának, kezdve Lizzóval

A rapper Kanye West már nemcsak a közösségi médiában hirdeti vitatható nézeteit, ezúttal Tucker Carlson műsorában fejtette ki bővebben, mit gondol a széles körben elítélt White Lives Matter botrányáról, valamint Lizzo súlyáról.

Kanye West nem ismer határokat, ezúttal Lizzót kezdte sértegetni egy interjúban | Edward Berthelot/ Arik Mazur
Kanye West nem ismer határokat, ezúttal Lizzót kezdte sértegetni egy interjúban | Edward Berthelot/ Arik Mazur
Fotó: Gettyimages.com

Az egész úgy kezdődött, hogy Kanye West új kollekciójának párizsi divathéten tartott bemutatóján a rapper és több modell is White Lives Matter feliratú felsőket viseltek. Később egy Instagram sztoriban azt írta, „mindenki tudja, hogy a Black Lives Matter egy átverés”. Azonban itt sem tudott leállni, Gabriella Karefa-Johnson, a Vogue egyik szerkesztője lett az új áldozata, akit a stílusa miatt sértegetett – erre reagálva Gigi Hadid zaklatónak és egy viccnek nevezte a rappert. Tucker Carlson műsorában West azt is a világ tudtára adta, szerinte mi a gond a túlsúlyos emberek reprezentációjával.

Kanye West gyűlöletszlogenje hatalmas felháborodást keltett a párizsi divathéten

Kanye West úgy véli, hogy a média fenntartja azt az elképzelést, hogy a túlsúly egy cél. „Lizzo az edzőmmel dolgozik, egy barátommal. Amikor lefogy öt kilót és ezt bejelenti, a botok betámadják őt, mert a média azt a felfogást akarja hirdetni, hogy a túlsúly a cél, pedig valójában egészségtelen.” A 45 éves rapper és divattervező szerint hiába hirdeti ezt a divat és a Vogue, valójában egyáltalán nem trendi, hiába tűnik egyesek számára vonzónak – persze mindenkinek más tetszik –, de véleménye szerint valójában klinikailag egészségtelen, és „ha az emberek ezt hirdetik, az démoni”.

Parancsolsz, Kanye?

A közösségi médiában hamar az énekesnő védelmére keltek a rajongók, mondván, igazán szükségtelen belerángatni Lizzót ebbe az undorító és nonszensz diskurzusba, amit Kanye West elindított a napokban. Szerintük az énekesnő a saját dolgával foglalkozik, és boldoggá tesz másokat a munkásságával – az eset pedig csupán a rapper kövérfóbiájának bizonyítéka.

Mindig is felháborító volt, de 2022-ben már végképp elfogadhatatlan a gyűlöletbeszéd és a testszégyenítés mindennemű formája, és szomorú, hogy Kanye Westnek ezt ennyire nehezére esik felfogni. A marginalizált társadalmi csoportok a saját egyenlőségükért és reprezentációjukért való harca nem jár együtt a többiek elnyomásával és azzal, hogy West ennek az ellenkezőjét hirdeti, valójában senkinek nem tesz jót.

Kerülj képbe velünk a sztárvilág híreivel:

Ez is érdekelhet

 A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

A Wednesday letaszította a trónjáról a Stranger Things 4. évadát

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói