Karl Lagerfeld 6 legjobb beszólása

2019.február.19.

Szeptember 10-én ünnepelte Karl Lagerfeld 85 születésnapját, ma pedig legnagyobb bánatunkra el kellett búcsúznunk tőle örökre. A legendás divattervező zsenialitása nem merült ki a ruhatervezésben, az élet egyik legnagyobb megmondója volt.

karl lagerfeld
Fotó: Rexfeatures

Emlékére összegyűjtöttünk egy párat Karl Lagerfeld aranyköpéseiből. Szerencsére annyi van neki, hogy évente készíthetünk egy ilyen kollekciót. A tavalyit itt olvashatjátok. Az ausztrál Vogue magazin összeszedte azokat a dolgokat, amit a tervező nem szeretett. Ezeket egy korábbi interjúban árulta el a The New York Times-nak, mi pedig most tolmácsoljuk nektek.

Gyász! Meghalt a divat császára: Karl Lagerfeld

Gyász! Meghalt a divat császára: Karl Lagerfeld

Nos, Chanel vezetője például nem kíváncsi mások véleményére: "Nem sok ember létezik, akinek a véleménye érdekel". Ezek közül is a férfiak gondolataira a legkevésbé kíváncsi, különösen, ha divatról van szó: "Nem nagyon szeretek a férfiakkal a divatról beszélni. Aligha érdekelhetne kevésbé a véleményük".

A múltba tekintgetést is elítéli: "Ez a társadalmunk egyik betegsége, hogy állandóan a múltban turkálunk. Nem, felejtsd el. A divat ma és holnap történik. Kit érdekel a múlt?" Majd az archívumokról is kifejtette a gondolatait: "Németországban csináltak egy hatalmas kiállítást minden korábbi munkámból a Fendi, a Chanel, a Lagerfeld, a Chloé számára… El sem megyek rá. Nem érdekel… Nincs is archívumom. Semmit nem tartok meg… Sok kollégám őrzi a régi ruháit és úgy nézegetik, mintha Rembrandtok lennének!"

A "művész" jelző felháborítja: "Tervező vagyok, fotózom, könyveket készítek, publikálok, de nem nevezem ki magam önkényesen 'művésznek'. Utálom. Nagyon mesterkélt. Ha mások mondják rád, akkor nagyon hízelgő, de ha te kezded el így hívni magad, akkor felejtsd is el".

És végül a szelfik: "Nem szelfizem. De mások igen, és mind velem akarják. Nem, nem, nem. Hála Istennek, Sébastien, az asszisztensem nagyon gonosz az emberekkel az utcán, durva és goromba. Én kedves ember vagyok".

Nagyon fogsz hiányozni, Karl!

Ez is érdekelhet

Csapj le a legjobb cipőkre a 2022-es GLAMOUR-napokon!

Csapj le a legjobb cipőkre a 2022-es GLAMOUR-napokon!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói