Katalin hercegné torokszorító gesztussal tiszteleg a néhai Erzsébet királynő előtt

Erzsébet királyné halála óta számos módon megemlékeztek a néhai uralkodónőről, azonban volt köztük egy esemény, ami olyan helyszínen történt, amely az egész királyi család számára nagy jelentőséggel bír. Katalin hercegné vállalta a nemes feladatot.

Katalin hercegné és Erzsébet királynő között jó volt a viszony
Katalin hercegné és Erzsébet királynő között jó volt a viszony
Fotó: Getty Images /Max Mumby/Indigo

Katalin hercegné második alkalommal rendezte meg karácsonyi koncertjét, amelyen az uralkodóház tagjai tették tiszteletüket. Az idei koncerten Erzsébet királynőre emlékeztek. „Ez a karácsonyi istentisztelet Őfelsége II. Erzsébet királynőnek és mindazoknak szól, akik sajnos már nincsenek közöttünk” - szerepelt a programleírásban. Az eseményen rávilágítottak arra, hogy a néhai királynő sok ember számára a karácsony napjának középpontjában állt. Éves beszéde - amelyet minden karácsonykor a délutáni órákban sugároztak - régóta fennálló hagyománynak számított, amely mostanra III. Károly királyra száll át.

Cseresznyefát ültettek a tiszteletére

A koncert mellett egy másik kiemelt jelentőségű szertartás keretében is tisztelegtek a királynő előtt. A Westminster apátság és a Queen's Green Canopy kedden megírta, hogy a walesi hercegné egy, a Cornwalli Hercegség birtokáról származó vadcseresznyefát ültetett a Westminster apátság Dean's Yard-ban, hogy Erzsébet királynő emléke előtt tisztelegjen. A ceremóniáról készült fotókon Katalin hercegné látható, amint egy lapáttal földet helyez a fa köré. A fa mellett elhelyezett táblán ez áll: „Ezt a vadcseresznyefát, a Cornwalli Hercegség ajándékát a walesi hercegnő 2022. december 14-én szentelte fel Őfelsége II. Erzsébet királynő emlékére.”

Történelmi pillanatok helyszíne volt

A Westminster apátság mindkét nő számára különleges jelentőségű hely. A nagy történelmi múlttal rendelkező templom adott otthont a karácsonyi koncertnek, e mellett pedig Katalin hercegné itt házasodott össze Vilmos herceggel 2011 áprilisában. Erzsébet királynő esküvőjét is a Westminster Apátságban tartották, ahol 1947 novemberében házasodtak össze Fülöp herceggel, valamint 1953-ban ott volt a királynő koronázása is. Erzsébet királynő uralkodása során többször is visszatért a helyszínre, végezetül pedig az állami temetésére is az apátságban került sor. Több mint 2000 ember, köztük a világ vezetői és külföldi királyi családok gyűltek össze, hogy tisztelegjenek, mielőtt az uralkodónőt végső nyugalomra helyezik.

Olvass még többet a királyi családról!

Ez is érdekelhet

A szoknyák evolúciója – Nézd meg, hogyan alakultak a szoknyatrendek az idők során!

A szoknyák evolúciója – Nézd meg, hogyan alakultak a szoknyatrendek az idők során!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói