Ez volt Erzsébet királynő legnagyobb félelme Harry herceggel kapcsolatban

2022. november 27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Újabb részletek láttak napvilágot abból az életrajzból, amelyet a királynőről írt a Fülöp herceggel jó barátságot ápoló Gyles Brandreth.

Harry herceg
A királynő és Harry herceg 2015-ben
Fotó: Profimedia

Kiderült, mi miatt aggódott Erzsébet királynő Meghan Markle-lel kapcsolatban, de az is, hogy mindent megtett azért, hogy a család új tagja hamar úgy érezze, hogy befogadták. Szóba került az is, mit szólt ahhoz, hogy Harry és Meghan a kislányuknak az ő becenevét adta.

Miközben mindenki arra számít, hogy az igazán nagy sokk a királyi család számára az lesz, mikor megjelenik Harry herceg memoárja, azért a királynőről szóló legújabb életrajz miatt sem túl boldog a királyi család. Ebből derült ki ugyanis, hogy bár a hivatalos közlemény erről nem tett semmilyen említést, a királynő élete utolsó időszakában súlyos és fájdalmas betegségtől szenvedhetett, de csendben tűrte, és nem mutatta ki az alattvalók felé.

Harry talán túlságosan szerelmes

Az életrajz kitér arra is, hogyan vélekedett Erzsébet királynő Harry herceg és Meghan Markle kapcsolatáról. Az író információi szerint voltak aggodalmai, de leginkább amiatt, mert úgy találta, hogy Harry kissé túlságosan is belehabarodott a színésznőbe, aki egyébként tetszett a királynőnek, és mindent megtett, hogy úgy érezze, befogadta a család. Úgy tudni, nagy reményeket fűzött ahhoz, hogy a pár mennyire hozzájárulhat majd a közjóhoz, és úgy gondolta, hogy tévedés volt feladni a királyi kötelességeiket.

Erzsébet királynő imádta az unokáját, és kedvelte annak feleségét is
Fotó: Northfoto / PA Wire/PA Images

Sosem mutatta, mennyire fájt neki, hogy elköltöztek

Gyles Brandreth, akit egyik legfőbb bizalmasként tartanak számon, és úgy tudni, megbízhatóak az értesülései, azt írja, hogy pont amiatt, mert kedvelte Meghant, és mert úgy gondolta, hogy a jótékonysági és közéleti munkájával rengeteget tehet, nagyon csalódott volt, mikor a fiatalok úgy döntöttek, hogy elhagyják az országot. De ezt sosem mutatta ki. Az örökké pragmatikus gondolkodású uralkodó az Oprah Winfrey-nek adott interjút “tévés hülyeségnek” minősítette, és utána inkább azért aggódott, hogy vajon Harry jól van-e. Az írásból az is kiderült, hogy a királynő rajongott Harryért, és nagyon szórakoztatónak találta, de aggódott is érte.

Harry herceg könyve katasztrofális lehet a családra nézve a szakértő szerint

Harry herceg könyve katasztrofális lehet a családra nézve a szakértő szerint

Meghan Markle-t szeretettel fogadta

Úgy tudni, hogy a színésznőt nagy szeretettel fogadta, és azt mondta neki, hogy akár a színészkedést is folytathatja, hiszen ez az ő szakmája. Amikor Meghan azt mondta, hogy a színészet helyett a királyi kötelezettségeit választja, akkor Erzsébet üdvözölte a döntését és támogatásáról biztosította. Úgy tudni, hogy kedvelte Markle édesanyját is.

A családnak nem, a királynőnek tetszett a Lilibet név

Brandreth könyvéből az is kiderült, hogy mikor kiderült, hogy Harry és Meghan a Lilibet nevet, Erzsébet királynő családon belüli becenevét szánták lányuknak, a család “megdöbbentőnek” és “meglehetősen ambiciózusnak” tartotta az ötletet. Kivéve Erzsébet királynőt. Szerinte ugyanis nagyon szép és helyénvaló a gesztus, és arról is beszélt, hogy nagyon tetszik neki, hogy Lilinek szólítják a kislányt.

Harry herceg és Meghan Markle a királynő halálakor
Fotó: Northfoto / i-Images / eyevine

Mindig védte őket

Bár a család úgy tudni, hogy több mindenen is felháborodott Harry és Meghan dolgaival kapcsolatban, amiről valószínűleg sokat mesél majd a herceg a hamarosan megjelenő könyvében, a királynő mindig megvédte őket. Mikor András herceg kiakadt az Oprah-nak adott interjú miatt, emlékeztette arra, hogy az ő felesége, Sarah Ferguson is csinált már hasonlót. Még Fülöp herceggel is szembeszállt az interjú miatt, és azt mondta neki, hogy ne foglalkozzon “ezzel a tévés hülyeséggel”.

Fülöp nem értett egyet a költözéssel

Az életrajz az emberi oldalát próbálja megmutatni mindannak, amiről mi csak a hírekből értesülünk. Úgy tudni, hogy Fülöp herceg nagyon nem tartotta jó ötletnek azt, hogy Harry és Meghan feladta a királyi kötelességeit, és hogy elköltöztek az Egyesült Királyságból. Szerinte nagy hiba, ha az ember magára gondol, mert akkor sosem lesz boldog. A szerző szerint hasonló nézetet vall a kérdésben Károly király is. Már csak emiatt is lesz izgalmas és valószínűleg az új király számára némiképpen kellemetlen Harry herceg hamarosan megjelenő könyve.

Olvass még többet a királyi családról

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

50 évvel ezelőtti fotón Sarolta hercegnő hasonmása: de ki ez a kislány, aki ennyire kísértetiesen emlékeztet rá?

50 évvel ezelőtti fotón Sarolta hercegnő hasonmása: de ki ez a kislány, aki ennyire kísértetiesen emlékeztet rá?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezzel a tökéletes esti arcápolási rutinnal másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)