Harry herceg szerint meg vannak számlálva a napjai a királyi család tagjaként

2022.szeptember.25.

Bár úgy tűnhet, hogy Harry herceg és a királyi család közötti feszültség csökkent, miután a famíliát közelebb hozta egymáshoz Erzsébet királynő halála és temetése, a valóság az, hogy a királynő volt az utolsó láncszem, aki Harry herceget valamennyire is képes volt a családhoz kapcsolni.

Harry herceg Erzsébet királynő temetésén
Harry herceg Erzsébet királynő temetésén
Fotó: Getty Images /Max Mumby/Indigo

A trónutódlási sorrend jelenleg úgy néz ki, hogy III. Károly király után fia, Vilmos herceg kerül trónra, akit nem öccse, hanem három gyermeke, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg követ. Igen, még a jelenleg 4 éves Lajos herceg is közelebb áll a trónhoz és az ezzel járó uralkodáshoz, mint Vilmos öccse, Harry herceg, aki jelenleg csak 5. a trónutódlásban. Harry pedig akaratlanul is úgy érzi, egyre inkább feleslegessé válik a jelenléte az uralkodói családban, miután György herceg előbb vagy utóbb betölti a 18-at.

Egy, a herceghez közel álló forrás szerint (via macra.com) Harry ebben a felállásban az abszolút irreleváns András herceghez hasonlítja magát. A The Times által megkérdezett forrás szerint Harry herceg úgy érzi, meg vannak számlálva a napjai, és egészen pontosan György herceg 18. születésnapjáig maradt ideje, hogy a királyi család tagjaként bármit is elérhessen. A forrás úgy fogalmazott, Harry herceg szerint egyelőre van még platformja, de csak korlátozott ideig.

Harry herceg és a királyi család többi tagja 2018. július 9-én, Lajos herceg keresztelőjének napján
Fotó: Getty Images/WPA Pool

„Ennyi időm maradt, hogy nyomot hagyjak. Mert képes vagyok rá.” Az illető egyébként azzal biztatta, hogy a negyvenes, sőt az ötvenes éveiben is elérheti majd a kívánt hatást, feltéve, ha már most megteremti az alapjait. Valószínűleg ezek az előkészületek is közrejátszottak abban, hogy 2020 januárjában Harry herceg és Meghan Markle hivatalos közleményben jelentették be, hogy visszalépnek a királyi család aktív tagjaiként, és Amerikában folytatják tovább, ezzel anyagilag is függetlenítve magukat a királyi családtól, szabad utat teremtve az üzleti vállalkozásaiknak. A radikális lépésre végül azért volt szükség, mert a palota nem szerette volna, ha a pár csak részmunkaidőben látja el hivatalos teendőit.

Meghan Markle csak első látásra tűnt kirekesztettnek Erzsébet királynő temetésén

A szakadás által megcincált kapcsolaton az sem segített, hogy Harry herceg és Meghan Markle 2021-ben bevállaltak egy beszélgetést Oprah Winfrey showjában, melyben rasszistának tüntették fel a királyi családot, volt ugyanis olyan, aki elmondásuk szerint aggódott a születendő Archie bőrszíne miatt. Szintén olaj volt a tűzre, amikor tavaly tavasszal Harry podcastben hasonlította a gyerekkorát egy állatkerthez. Éppen ezért Russell Myers royal szakértő szerint jogosak a herceg aggodalmai, és ő sem lát esélyt arra, hogy újra visszatérhessen a királyi család belső körébe.

Képbe hozunk az angol királyi család hétköznapjaival:

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói