Katalin hercegné egy lépést sem tesz e nélkül a tárgy nélkül

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Katalin hercegné többször is bebizonyította már, hogy mennyire szívén viseli mások sorsát. Van azonban egy tárgy, amit mindig magánál hord, amikor fontos társadalmi ügyekről tárgyal - nem volt ez másként alapítványának találkozóján sem.

Katalin hercegné saját alapítványáról tárgyaltak
Katalin hercegné saját alapítványáról tárgyaltak
Fotó: Samir Hussein/Getty Images

A 41 éves Katalin hercegné szerdán a Windsori kastélyban látta vendégül a The Royal Foundation Center for Early Childhood szervezet tanácsadói csoportját. A nyolc szakértő egy délelőtti megbeszélésre érkezett, hogy megvitassák terveiket az alapítvány jövőjét illetően. Katalin hercegné 2021 júniusában alapította a szervezetet, amely a gyermekek korai fejlesztését helyezi fókuszba. A találkozón készült fotókon megfigyelhető volt, hogy ugyanazt a jegyzetfüzetet tartja magánál, ami a Harvardon tett látogatása során is nála volt.

Katalin hercegné komolyan veszi a feladatát

Dr. Jack P. Shonkoff, a Harvard gyermekfejlesztéssel foglalkozó központ igazgatója Katalin hercegnét a központban tett látogatása során ismerte meg. Az igazgató a People magazinnak korábban elmondta, hogy a királyi család nagyon elkötelezett az ügy mellett és ez egyértelműen látszott a hercegné reakcióin is. „Sokat gondolkodott és jegyzeteket is készített; aktívan kérdezett, ugyanakkor érdekelték őt a válaszok is. Több olyan ötlettel is előrukkolt, amin már gondolkodott egy ideje. Nagyon produktív és ígéretes beszélgetés volt.” - mondta Shonkoff annak idején a magazinnak.

Ahogy a Harvardon, úgy most a kastélyban is nála volt ez a nélkülözhetetlen kiegészítő, amibe lejegyezte a fontos gondolatokat. A palota tisztviselői elmondták, hogy a csoport – akik az idegtudomány, a pszichológia, a perinatális pszichiátria és a politikafejlesztés területek szakértői – támogatni fogják Katalin hercegnét és alapítványát.

A windsori kastélyban került sor a megbeszélésre
Fotó: WPA Pool/Getty Images

Fontos ügyek kelléke

A jegyzetelésnek - azon belül is a kézzel írt feljegyzéseknek - nagy jelentősége van. A kézi jegyzetelés mindenki számára előnyös, és minden tanuló kognitív eszközkészletéhez hozzátartozik” - írja a BBC egyik cikkében. „Digitális korban élünk, ahol a napi működéshez hozzátartozik a digitális kommunikáció. A billentyűzet automatizálása is fontos készség, és a digitális kommunikáció eszközei és alkalmazásai folyamatosan fejlődnek, de azoknak mindig meglesz a helyük. A klaviatúra azonban nem ad olyan tapintható visszajelzést az agynak, mint a ceruza vagy a toll és a papír érintkezése – ez ugyanis a kulcs az idegi áramkörök létrehozásához a kéz és az agy között." A texasi Austin Community College District pedig azt emeli ki, hogy a jegyzetelés számos előnnyel jár, például ébren tart, leköti az elmét, rendszerezi a hallottakat, a tömör, lényegre törő jegyzetek pedig segítenek abban, hogy minden idegszálunkkal az aktuális tudnivalókra összpontosítsunk, illetve memorizáljuk azokat.

Tudj meg többet a királyi családról:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A tanítás egy párbeszéd, interaktív folyamat - beszélgetés Pizarro-Iványi Júlia iskolaigazgatóval

glamour plusz ikon A tanítás egy párbeszéd, interaktív folyamat - beszélgetés Pizarro-Iványi Júlia iskolaigazgatóval

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)