Leonardo DiCaprio és Kate Winslet az élő példa rá, hogy létezik férfi-női barátság

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az 1997-es Titanic létrejötte óta a fél világ azért szurkol, hogy Leonardo Dicaprio és Kate Winslet végre romantikus értelemben is egymásra találjon. Ők viszont köszönik szépen, tökéletesen jól vannak így, mi több: vallják, hogy a barátságuk pontosan attól ilyen erős és hosszantartó, hogy soha nem volt köztük szerelmi kapcsolat.

Leonardo DiCaprio és Kate Winslet barátsága már 25 éve tart
Leonardo DiCaprio és Kate Winslet barátsága már 25 éve tart
Fotó: GettyImages/Dan MacMedan

Leonardo DiCaprio és Kate Winslet barátsága attól igazán legendás, hogy a lassan három évtizede tartó kapcsolatukat az élet legnagyobb viharai sem tudták megtépázni. A kezdetek óta tagadják, hogy valaha bármi is történt volna közöttük fizikailag, amellett viszont teljes mellszélességgel kiállnak, hogy a barátságuk töretlen. Nem csoda, hogy úgy a rajongók, mint egész Hollywood büszkén és picit irigykedve néz rájuk, hiszen ritka és példaértékű az ilyen mély és hosszú távú barátság férfi és nő között; legfőképpen a filmiparban.

Feltétel nélkül szeretik egymást

Huszonévesen ismerkedtek meg
Fotó: Profimedia

„Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem?” – idézet Karinthy Frigyestől, akiről köztudott, hogy soha nem hitt a férfi-női barátságban. Bár ez a téma azóta foglalkoztatja az embereket amióta csak világ a világ, a 2000-es évek elején kezdtek el a szakemberek tanulmányok és kutatások formájában is mélyebben foglalkozni vele. A Bleske-Buss szerzőpáros által készült kutatásban főiskolásokat kérdeztek arról, hogy szerintük milyen pozitív hozadéka lehet egy férfi és nő közötti barátságnak. Többen kölcsönösen úgy nyilatkoztak, hogy jó megismerni a másik nem gondolkodásmódját és szemléletét, hiszen általa nagyon sokat tanulhatnak egymástól. Mindemellett javítják egymás önbecsülését is, amire egyébként remek példa DiCaprio és Winslet esete, a színésznőt fiatalkorában ugyanis sokszor bántották a súlya miatt. Rendszeres zaklatások áldozata volt, ezért komoly önbizalomhiánnyal küzdött. A barátsága DiCaprioval viszont sokat javított ezen az idők során, ugyanis a színész folyamatosan bíztatta és támogatta őt abban, hogy elfogadja és szeresse önmagát – igen, a testével együtt.

A Titanic forgatásán szövődött barátság közöttük
Fotó: Profimedia

Megesik, hogy valakinek összetörik a szíve

A fent említett kutatásból az is kiderült, hogy bizonyos rizikófaktorokról is beszámoltak az alanyok: többen bizonytalanságot éreztek és instabilnak ítélték meg a barátságot, mert sosem lehetett tudni, hogy mikor alakulnak ki romantikus érzések az egyik félben, amely a másik által nem talál viszonzásra. A Wisconsin-Eau Claire Egyetem kutatásai kimutatták, hogy a férfiak sokkal jobban vonzódnak női barátjukhoz, míg a nőkre ez kevésbé jellemző. Érdekesség, hogy a férfiak általában azt feltételezik, hogy a vonzalom kölcsönös, de ez az esetek többségében nincs így, ezért van az, hogy a friend-zone”-ból a férfiaknak (hiába szeretnének) nehezebb kilépni, de a lányok viszont jól érzik magukat benne. Láttunk már számtalan példát a történelemben arra, hogy milyen kalamajkát tud okozni egy-egy ilyen helyzet, amelyek aztán kivétel nélkül könnyeket és összetört szíveket hagynak maguk után. Az a szerencse, hogy a kedvenc színészpárosunk esetében soha nem történt ilyesmi.

A szabadság útjai című filmben is együtt játszottak.
Fotó: Profimedia

Kémia ide vagy oda, a lelki kötelék erősebb

Kate Winslet és Leonardo DiCaprio a Titanic forgatásán ismerkedtek meg. Mindketten húszas éveik elején jártak és azonnal barátság szövődött közöttük, amely a mai napig, egészen pontosan 25 éve tart. Nehéz elképzelni, hogy két színész, akiknél ilyen elementáris erejű kémia van (amit még a képernyőn keresztül is vágni lehetett), hogyan nem szerethettek menthetetlenül egymásba. Tulajdonképpen de, ez megtörtént, csak nem a klasszikus értelemben. Több interjúban hangsúlyozták, hogy egymás lelki társai és a lehető legfontosabb szerepet töltik be a másik életében. Winslet például így nyilatkozott DiCaprioról: „Ő a legeslegjobb barátom. Ez egy egész életen át tartó barátság”. A 2009-es Golden Globe-díjátadón pedig ezt mondta: „Leo, nagyon boldog vagyok, hogy itt állhatok és elmondhatom, mennyire szeretlek most, és mennyire szerettelek 13 éven keresztül”.

Leonardo DiCaprio akkora primadonna volt, hogy majdnem elbukta a Titanic főszerepét

Leonardo DiCaprio akkora primadonna volt, hogy majdnem elbukta a Titanic főszerepét

Begyógyították egymás szívét

Őszintén tudnak örülni egymás sikerének
Fotó: Getty Images /Christopher Polk

Igaz barátságuk ékes bizonyítéka az is, hogy mindenben támogatják egymást. DiCaprio számtalanszor segített már Winsletnek felállni a padlóról, amikor a színésznő mindkét házassága tönkrement, sőt, annak gyerekeivel is nagyon jó kapcsolatot ápol. Természetesen Winslet is mindig ott állt DiCaprio mellett, amikor magánéleti vagy karrier kérdésekben volt szüksége tanácsra. Ami pedig különösen csodálatra méltó az az, hogy hatalmas boldogsággal és büszkeséggel fogadják egymás sikereit. Amikor Winslet Golden Globe-díjat nyert, akkor DiCaprio tapsolt a leghangosabban, amikor pedig ő nyerte meg a régóta várt és vágyott Oscar-díjat, akkor pedig Winslet szeme úszott könnyekben a boldogságtól. A pandémia alatti távolságtartást pedig borzasztóan nehezen élték meg mindketten, ugyanis három éven át nem láthatták egymást személyesen. Winslet Londonban, DiCaprio pedig New Yorkban tartózkodott akkor, ezért nem csoda, hogy mekkora öröm volt számukra, amikor végre újra találkozhattak; olyannyira, hogy a színésznő zokogásban tört ki: „Nem tudtam abbahagyni a sírást” – mondta.

Amikor DiCapriotól egyszer megkérdezték, hogy mi változott Winsletben az évek során, ő ezt válaszolta: „Még mindig ugyanolyan ragyogó és gyönyörű, mint azon a napon, amikor először találkoztam vele”. Mindezekből úgy tűnik, hogy a szerelmek jönnek-mennek, de Leonardi DiCaprio és Kate Winslet barátsága örök.

Olvass tovább a témában:

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője