Egy nő is megkérheti a férfi kezét - a királyi családban találunk is rá példát

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Te még hiszel a mesékben? Reméljük igen, hiszen a brit királyi család tagjainak szerelme az élő példa rá, hogy egy nap mindenkiért eljön a maga hercege vagy hercegnője. 21. század pedig ide vagy oda, a romantikus lánykérések - vagy épp férjkérések - sosem mennek ki a divatból. Nézzük is a legemlékezetesebbeket!

Katalin hercegné és Vilmos herceg nyolc együtt töltött év után jegyezték el egymást
Katalin hercegné és Vilmos herceg nyolc együtt töltött év után jegyezték el egymást
Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Hercegek és hercegnők nem csak a Disney-mesékben léteznek, ahogy a varázslatos eljegyzések sem csak a lányregények fantáziái. Sok férfi még a mai napig őrzi a legszebb hagyományokat, amikor az eljegyzésről van szó. Nem is kell messze mennünk, hogy a szemünk elé táruljanak ezek a mesebeli eljegyzések, a brit királyi családban pedig szép számmal akadnak történelmi pillanatok. Összeszedtünk egy csokorra valót.

Eugénia brit királyi hercegnő és Jack Brooksbank

Eugénia hercegnő és Jack Brooksbank immáron jegyespárként
Fotó: Jonathan Brady - PA Images

Hét évvel azután, hogy egymásra találtak, Jack Brooksbank egy 2018-as nicaraguai nyaraláson ereszkedett féltérdre, hogy feltegye a nagy kérdést Eugénia hercegnőnek. A hagyományoktól eltérően nem lapult a zsebében gyűrű, ugyanis fontos volt számára, hogy a hercegnővel közösen tervezzék meg azt. Így alkották meg a gyémánt berakásos zafír gyűrűt. Az ékszer azért nagyon különleges a hercegnő számára, mert arra a gyűrűre emlékezteti, amit édesapja, András herceg adott annak idején édesanyjának, Sarah Fergusonnak. A pár esküvőjére az év októberében, a windsori kastély Szent György-kápolnájában került sor, egy klasszikus királyi szertartás keretében.

Meghan Markle és Harry herceg

Harry herceg és Meghan Markle bejelentik eljegyzésüket
Fotó: Anwar Hussein/Getty Images

Valamivel több mint egy évvel azután, hogy találkoztak egy "vakrandin", Harry herceg és Meghan Markle 2017 novemberében bejelentették eljegyzésüket. Öt évvel később a Harry és Meghan dokusorozatban több részletet is elárultak a gyönyörű estéről. „Kibontottam egy üveg pezsgőt, miközben ő épp kenegette a csirkét, ami egy kicsit megölte a romantikát" - viccelődött Harry herceg. Markle csodálkozott is, hogy milyen alkalomból került elő az ital, hiszen a herceg nem igazán szokott pezsgőt inni. Végül a kertben, gyertyafényben, fehér rózsák között és közös kutyájuk társaságában Harry herceg egy csodálatos gyűrűt húzott szerelme ujjára. Az ékszeren látható két kicsi kő Diana hercegnő gyűjteményéből származik, amellyel a herceg édesanyja emléke előtt tiszteleg, a nagyobb gyémánt pedig Botswanából érkezett, amely a pár afrikai utazásának egyik emlékezetes állomása volt. A boldogító igen hat hónappal később, egy hatalmas ünnepély keretében mondták ki a windsori Szent György-kápolnában.

Katalin hercegné és Vilmos herceg

Katalin hercegné és Vilmos herceg eljegyzésüket ünneplik
Fotó: Samir Hussein/Getty Images

Nyolc év randevúzás után Vilmos herceg és Katalin hercegné 2010 novemberében adták hírül, hogy eljegyezték egymást. Vilmos herceg egy kenyai nyaralás során tette fel a nagy kérdést; először csak a családdal és a barátokkal osztották meg a hírt, de néhány héttel később a hivatalos bejelentésre is sor került. Bár már egy ideje tervezték, hogy új szintre emelik kapcsolatukat, Katalin hercegnét mégis váratlanul érte a lánykérés. „Teljesen lesokkolt, de nagyon romantikus volt” - mondta a bejelentést követő ITV-interjúban, Vilmos herceg pedig hozzátette: „Minden férfi tudja, hogy kell egy bizonyos mennyiségű motiváció ahhoz, hogy megtegye ezt a nagy lépést. Szóval tervezgettem, és az afrikai nyaralás tökéletes alkalomnak bizonyult. Gyönyörű volt.” Katalin hercegné ujjára az a 18 karátos zafír gyűrű került, amely egykor Diana hercegnőé volt. A pár 2011 áprilisában, egy mesebeli szertartás keretében kötötte össze az életét a Westminster apátságban.

Katalin hercegnéről megható dolgot árul el volt tanára

Katalin hercegnéről megható dolgot árul el volt tanára

Károly király és Kamilla királyné

Károly király és Kamilla királyné 35 év ismeretség után jegyezték el egymást
Fotó: Anwar Hussein/Getty Images

2005 februárjában – 35 évvel az első találkozásuk után – Károly király és Kamilla királyné bejelentették eljegyzésüket, amit egy hatalmas partival ünnepeltek meg a windsori kastélyban. A király egy smaragd csiszolású gyémántgyűrűt ajándékozott szerelmének, amely a nagymamájáé, Erzsébet anyakirálynéé volt. Az Art Deco stílusú gyűrűn egy ötkarátos gyémánt látható, három kisebb kő ölelésében. Károly király és Kamilla királyné Windsor Guildhallban, egy polgári szertartás keretében mondta ki a boldogító igent 2006 áprilisában.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg

Erzsébet királynő és Fülöp herceg közös életük kezdetén
Fotó: Central Press/Getty Images

1947 júliusában a Buckingham-palota bejelentette, hogy Erzsébet (akkoriban) hercegnő és Fülöp görög herceg eljegyezték egymást. Először 1934-ben, gyerekkorukban találkoztak, amikor Erzsébet 8, Fülöp pedig 13 éves volt. Öt évvel később a Britannia Royal Naval College-ban látták újra egymást, ahol Fülöp kadét volt. Erzsébet királynő később elmesélte, hogy azonnal beleszeretett a hercegbe. Szerelmes leveleket kezdtek írni egymásnak, majd egyre komolyabbra fordult a kapcsolatuk, míg végül elérkezett a lánykérés napja is. A bejelentést korábbra tervezték, de VI. György király azt javasolta, várjanak vele, amíg Erzsébet be nem tölti a 21. életévét, illetve befejezi első külföldi körútját. Gyűrűje közepén egy háromkarátos gyémánt állt, amelyet tíz kisebb kő vett körül. A The Court Jeweller oldalán olvasható, hogy a gyémántok Fülöp herceg édesanyjának tiarájából származtak. A pár esküvőjét 1947 novemberében a Westminster apátságban tartották, a gyűrűt pedig Erzsébet királynő 73 évnyi házasságuk alatt mindvégig hűségesen viselte.

Viktória királynő és Albert herceg

Viktória királynő és Albert herceg 1854-ben, az eljegyzési ceremónián
Fotó: Roger Fenton/Getty Images

Kevésbé ismert tény, hogy Viktória királynő kérte meg Albert herceget és nem fordítva. A Royal Museums Greenwich szerint a királyi család először a lány 17. születésnapi partiján találkozott 1836-ban, és „szinte azonnal egymásba szerettek". „Miután Viktória 1837-ben trónra lépett, a hagyomány azt diktálta, hogy egy uralkodónak senki nem tehet semmilyen javaslatot, ezért Victoria kérte meg Albert kezét” – olvasható a történelmi feljegyzésekben. Esküvőjüket 1840 februárjában tartották a Szent Jakab-palota királyi kápolnájában, ahol Viktória királynő megalapozta a fehér viselet máig ikonikus menyasszonyi trendjét. „Noha Viktória tette fel a nagy a kérdést, Albert az eljegyzésük tiszteletére egy csodaszép gyűrűt ajándékozott neki.”írta meg a The Court Jeweller. Az egyedi ékszer kígyót formálva tekeredett az ujjára, belsejében smaragd és rubin kövekkel, valamint gyémánttal. Bár a szerpentin ékszerek manapság egyáltalán nem jellemzőek eljegyzéseknél, a viktoriánus időkben fontos jelentéssel bírtak, ugyanis a kígyókat az örök szerelem szimbólumának tekintették.

Forrás: people.com

Tündérmesékből sosem elég:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A minőségi alvás igenis tanulható, mutatjuk hogyan

glamour plusz ikon A minőségi alvás igenis tanulható, mutatjuk hogyan

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)