Hírességek, akik ki nem állhatják a királyi családot

2022.október.7.

A királyi családot rengetegen szeretik, és örök téma az is, hogy egy esküvőn például milyen hírességek teszik tiszteletüket, vagy hogy ki kap kitüntetést tőlük. Viszont elég sok ismert ember van, aki finoman fogalmazva nem rajong értük.

III. Károly király és Kamilla királyné
III. Károly király és Kamilla királyné
Fotó: Getty Images/WPA Pool

A konfliktus általában nem személyes, vagyis nem arról van szó, hogy a királyi család tagjai szóváltásba keveredtek volna bármilyen hírességgel egy-egy vacsora közben, hanem leginkább a monarchia intézménye ellen irányul. Erre egyébként a legjobb példa a Sex Pistols, akiknek az egyik legismertebb dala, a God Save The Queen nem éppen a rajongásukat fejezi ki, de a királynő uralkodásának 70. évfordulójára újra kiadták, az énekes John Lydon azaz Johnny Rotten pedig azt nyilatkozta, hogy büszke a királynőre, azaz személyes ellentét nincs a részéről. De nézzük, kik azok a hírességek, akik szerint teljesen felesleges a monarchia Anglia életében.

Daniel Radcliffe nem tud megbocsátani Harry hercegnek

Talán ő az, akinek alapvetően nem csak a monarchiával, de a királyi család egy bizonyos tagjával is gondjai vannak. Többször nyilatkozta, hogy egészen egyszerűen nem érti a monarchia hasznát, annak ellenére, hogy hazafinak vallja magát. Büszke, büszke, büszke angol vagyok, de azt hiszem, hogy a monarchia szimbolizál nagyon sok mindent abból, ami problémás az országunkban - mondta még 2009-ben. Több interjúban is felhozta azt a botrányt, amikor Harry herceg náci egyenruhában jelent meg egy vacsorán, és úgy tűnik, azóta is képtelen megbocsátani az incidenst. Esze ágában sem volt követni az esküvőjét, de természetesen sok boldogságot kívánt nekik.

Colin Firth a szerepe után sem gondolta újra

A Király beszédében Colin Firth alakítja György királyt. A film VI. György brit király beszédhibájára és annak kezelésére fókuszál, miközben elég sokat meg lehet tudni az uralkodó életéről is. Ennek ellenére Colin Firth azt nyilatkozta, hogy nem konkrétan a királyi családdal, hanem alapvetően a monarchiával van problémája, és az olyan vezetőkkel, akiket nem a nép választ.

Idejétmúlt rendszer, vajon mégis miért ragaszkodnak a britek a monarchiához? A politológus válaszol

Russel Brand őszintén utálja őket

A brit komikus sosem rejti véka alá, mit gondol, és általában mindenről meg is van a véleménye. Nem meglepő, hogy a királyi családról is, és ezzel 2014-ben kisebb nemzeti felhördülést váltott ki, mikor könyvében támadta Erzsébet királynőt, és mindazt a társadalmi megosztottságot, felsőbbrendűséget, amit képvisel.

Danny Boyle szerint a monarchiát el kell törölni

Az Oscar-díjas rendező 2013-ban beszélt arról, hogy a monarchia intézményét meg kellene szüntetni az országban, de ha ragaszkodnak is ehhez az intézményhez, érdemes lenne választások útján eldönteni, ki kerüljön trónra.

Morrissey szerint a királynő az igazi diktátor

A zenei legenda Morrissey egyáltalán nem fogja vissza magát, ha a királyi család iránt érzett ellenszenvről van szó. A Queen is dead című dala talán az egyik leginkább királyság ellenes dal a poptörténelemben. Egy 2011-ben készült interjúban diktátornak nevezte Erzsébet királynőt, és szerinte, ha a brit nép úgy döntene, hogy a királyi családnak mennie kell, akkor az uralkodó nem habozna tankokat küldeni a népére.

Noel Gallagher és az ő áldott jó szíve

Az Oasis frontembere sosem tagadta, hogy finoman fogalmazva sem szimpatizál a királyi családdal, és volt, hogy egészen odáig ment, hogy azt nyilatkozta: Nem szeretném a királyi család halálát, csak legyenek súlyosan megnyomorítva. Leszednék néhány lábat.

Még több híresség

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói