Lékai-Kiss Ramóna ennél dögösebb vörös ruhát még sosem viselt, mint a Sztárban sztár műsorában

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nagyon kevésszer szólalhatnak meg a sztárok mögött dolgozó szakemberek, akik gondoskodnak arról, hogy a műsorvezetők, zsűritagok, fellépők, előadók minél szebb, minél izgalmasabb, és a műsor imázsához illeszkedő megjelenéssel lépjenek a kamerák elé. Szeretnénk bemutatni őket, és megmutatni, hogyan is dolgoznak.

Lékai-Kiss Ramóna tűzpiros ruhában a Sztárban sztár ötödik adásában
Lékai-Kiss Ramóna tűzpiros ruhában a Sztárban sztár ötödik adásában
Fotó: Zsolnai Péter/Blikk

A Sztárban sztár adása kapcsán igyekszünk egy másik nézőpontot is megjeleníteni, a háttérben, a színfalak mögött dolgozókét. Így most Lékai-Kiss Ramóna öltözéke és megjelenése kapcsán a stylist, Holdampf Linda és ruhájának tervezője, Merő Péter divattervező is megszólal. Ráadásként Lékai-Kiss Ramóna is válaszolt pár kérdésünkre.

Ramóna magabiztos, tudatos nő

„Az eheti koncepció a 'femme fatale', azaz a végzet asszonya, aminek a megjelenítése a lehető legnehezebb és egyben a legkönnyebb is egy nő számára” – meséli nekünk a műsorra való előkészületek közben a sztárstylist, Holdampf Linda. A szakember már hosszú ideje dolgozik együtt Ramónával, a színésznő teljesen megbízik benne.

Lékai-Kiss Ramóna femme fatale ruhában a Sztárban sztár adásában
Fotó: Zsolnai Péter/Blikk

„Ramónának ez a 'femme fatale' könnyű eset lesz, hiszen ugyan a hétköznapokban gyakran látjuk sportcipőben, laza farmerben és egyszerű fehér pólóban, mégis, hétről hétre élvezi, ahogy egy teljesen más karaktert ölthet magára. Mondanám, hogy mindez szerep számára, de nem lenne igaz. Ezek a karakterek ott vannak benne, képes előhívni őket magából, megformálni őket és játszani velük. Mindig azt érzem, bármit is vesz fel, hogy önazonos. Egyébként egy hamisítatlan femme fatale, azaz végzetes vonzerővel bíró nő, aki okos, gyönyörű, titokzatos, bizalomgerjesztő, egyszerre megközelíthető és megközelíthetetlen, őszinte, érzelmes és jó értelemben véve rafinált. Olyan nő, aki nem kérdőjelezi meg önmagát, aki tudja, hogy elég ahogy van, aki a személyiségét és a karakterét még inkább alá tudja támasztani egy megfelelően kiválasztott ruhadarabbal. Nem érzi, hogy csak akkor szép, ha le van öntve csillámporral. Klasszikus, elegáns, izgalmas és nőies.”

Lékai-Kiss Ramóna fiúruhában is elképesztően nőies a Sztárban sztár negyedik adásában

Lékai-Kiss Ramóna fiúruhában is elképesztően nőies a Sztárban sztár negyedik adásában

A csapat ereje

Linda beszélt nekünk a csapatról is, akik Ramit segítik a showműsorban. „Az ötödik adásban felbukkanó ruhája is lehengerlő. Nem más, mint Merő Péter álmodta meg ezt a csodás darabot. Közös megegyezésben és egyetértésben voltunk a színt illetően. Szeretek Péterrel együtt dolgozni, profizmusa, precizitása, fantáziája nem ismer határokat, és a kivitelezés világszínvonalú náluk, ami elég ritka manapság. Nagyon együttműködő, értő figyelemmel van a kliensei iránt. Az biztos, hogy szakemberként csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni, de hála az égnek, hogy magánemberként is csak csupa jót tudok mondani róla. Egy isteni humorú, okos, művelt, vagány, vagabond pasas, akinek kifogástalan stílusa van. Nem mellesleg extrán jóképű, már ha ennyi szexizmus belefér a mai világban. Boldog vagyok, hogy bármikor számíthatok rá, illetve rájuk, hiszen testvérével, Biankával viszik közösen a divatmárkát. Nagyon összetartó csapatot alkotnak. Ahogy mi is Pöpl Andreával és Kozma Norbival, akik hétről hétre elkészítik a Sztárban sztár adásaiban a gyönyörű sminkeket és a lélegzetelállító frizurákat. Mi így hárman vagyunk egy állandó kis 'csipet csapat', ahogy Rami hív minket.”

A nagybetűs nő

Ramónától megkérdeztük, hogyan érzi magát vörösben. „A piros szín szerintem mindig egy nagyon izgalmas karaktert tud adni annak a személynek, aki viseli. Én ritkán hordom, de a szőkésbarna hajamhoz kifejezetten jól illik, legalábbis ezek szoktak lenni a visszajelzések. Egyébként pedig nagyon is szeretem, mert amikor vörös ruhát öltök, akkor átalakul a belső karakterem és előhozza belőlem az igazi nagybetűs NŐ-t, és ez az szerintem mindannyiunkban benne van, csak nem mindig a felszínen.”

Amikor arról érdeklődtünk, hogy olvassa-e az adások után a kommenteket, meglehetősen tudatos választ adott. „Tudatosan nem olvasok a kommenteket, értsd úgy, nem töltöm azzal a napom egy kifejezett részét, hogy leülök és átnézem az összes hozzászólást. Természetesen a saját oldalamon ez nem így van, hiszen ott olyan tartalmakat osztok meg a követőkkel és azokkal az emberekkel, akik kíváncsiak rám, amikkel kapcsolatban én kíváncsi vagyok a követőim és az oldalam iránt érdeklődők véleményére. A kommentelés egy nagyon érdekes téma itthon, úgy érzem most már az emberek túlságosan elrugaszkodtak a valóságtól, és nagyon nagy szélsőségeket élünk meg ezzel kapcsolatban. Nagyon leegyszerűsítve azt gondolom a káromkodásnak, trágár beszédnek sehol semmilyen formában nincs helye, a kritikákat természetesen mindig minden körülmények között meg lehet fogalmazni, de addig a pillanatig működik ez a dolog, amíg ez intelligensen tud megtörténni. Úgy vagyok vele, hogy a közösségi média felületeim is pont olyanok, mint az otthonom, saját tartalmakat, az életem bizonyos részeit osztom meg, és az otthonomba sem engedem be azokat az otromba embereket, akik csúnyán beszélnek vagy nem viselkednek az erkölcsi normáknak megfelelően. Szóval ha valaki csúnyán beszél és nem jó példát mutat - még egyszer hangsúlyozom, kritikát lehet megfogalmazni, csak intelligensen - azt azonnal törlöm és tiltom, mert szerintem ez a normális.”

Arra is kiváncsik voltunk, Ramóna mikor érzi magát magabiztosnak egy öltözékben. „A magabiztosság az egy nagyon fontos dolog, hiszen ha nem vagyunk magabiztosak, nem érezzük komfortosan magunkat a bőrünkben, akár a munkában, akár egy átlagos hétköznapon, amikor elmegyünk bevásárolni vagy játszótérre a gyermekünkkel, az bizony a kisugárzásunkra is kihat. A magabiztosság szerintem nem abból adódik, hogy felveszel egy gyönyörű nagy estélyit és egy magas sarkú cipőt, vagy legalábbis nem csak abból, hanem kiválthatja egy sportcipő, egy trikó és egy kényelmes farmer, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat és önazonosak legyünk abban, amit viselünk. Mert ha nem így van, akkor az látszik a képernyőn és a való életben is, nem érezzük magunkat komfortosan, és ezáltal, legalábbis nekem ez a tapasztalatom, nem is lesz jó a végeredménye annak, amit éppen csinálunk.”

A Merő-ruha varázsa

Merő Péter divattervező sikert sikerre halmoz az utóbbi időben, és egyre több ismert ember viseli nagyon nőies öltözékeit. Péter mesélt nekünk Ramóna ruhájáról, az elképzeléséről, a ruha jelentéséről is: „Ez egy kihívás volt számomra a legutóbbi ruha után, mert a mostani egy nagyon egyszerű és visszafogott darab ahhoz képest. Ugyanakkor, amikor összeállítottuk Ramóna ruhatárát a műsorra, akkor ez volt az a darab, amire azt mondtuk, ez lesz a 'femme fatale'-ruha. Egy harminc feletti nő igazi, szép értelemben vett végzet asszonya ruhája. Nem mutat sokat a testből, az alakot viszont megmutatja. Kivágások, hossz tekintetében egy visszafogott darab. A piros színt választottuk, ennek stratégiai okai is vannak: Tóth Andi nagyon sokat van feketében, illetve Ramónának nagyon jól áll a piros. Egy elég intenzív színű, szabásvonalaiban mégis nagyon visszafogottt ruha. Véleményem szerint azt mutatja ez a ruha, hogy egy harminc pluszos nőnek megvan már az az ereje, az a 'hatalma' a teste felett, amire úgy hiszem, meg kell érni. A fiatal nők még nem feltétlenül érnek meg arra, hogy megtanulják, hogy a kevesebb több. Lehet hogy ismerik ezt a mondást, csak nem értik, mi is az értelme. Ramóna ruhája ezt próbálja megmutatni, szerintem sikeresen. A vörös szín hatása nagyon erős, elementáris, és a női nemmel sokszor párhuzamba állítják. Ezt meg lehet kérdőjelezni, hogy miért, meg lehet azt mondani, hogy ez "szexista", de kétséget kizáróan egy nagyon mély jelentésű szín. Benne van a halál, a születés, a szexualitás – minden benne van! Plusz jó dolog, hogy szinte mindenkinek jól is áll. Ez egy olyan szín, amit felvehet egy fehérebb bőrű, világos tónusokkal bíró ember is, de egy sötétebb bőrű, sötétebb hajú is. Tulajdonképpen mindenki viselheti. Hozzá kell tennem, hogy természetesen feltűnő szín, de pont emiatt nagyon izgalmas, amennyiben a megfelelő fazonú ruhában viseljük.

Merő Péter sikerei Thaiföldön

Mekérdeztük a divattervezőt a legutóbbi, csodás sikereiről a thaiföldi Thai Silk International Fashion Weeken, ahol második helyezést ért el: „Dióhéjban annyit, hogy nagyon büszke vagyok rá, hogy sikerült a thai és a magyar kultúrát olyan szinten összegyúrnom a versenykollekció darabjaiban, hogy hatvankét ország, több mint száz versenyruhája közül az enyém lehetett a második. Ebben benne van az is, hogy a thai selymet hiba nélkül tudtam megmunkálni a hosszú évek tapasztalata miatt, és az is, hogy a designban szem előtt tartottam a kulturális elvárásaikat is. Sikerült megtalálnom az európai és a thai kultúra olyan metszetét, ami sikerre vitte a kollekciót. Kicsit féltem az egésztől, de ma már nagyon boldog vagyok miatta. Teljesen más, amikor elhagyod az országot, és a világ minden tájáról érkező divattervezővel szemben méreted meg magad. Bíztam benne, hogy az első tizenkettőben benne leszek, nem gondoltam, hogy ilyen rangos helyezést érek majd el. Büszke vagyok rá, megdolgoztam érte, így nyugodt szívvel és örömmel fogadom ezt a sikert.

Péter nem először tervezett ruhát a Sztárban sztár adásához Lékai-Kiss Ramónának, ki tudja, lehet hogy még láthatjuk felbukkanni az alkotásait a színésznő, műsorvezetőn, aki minden kétséget kizáróan jól tudja viselni Péter tervezéseit.

Tóth Andi énekesnő minden nőt felszabadít azzal, hogy azt vesz fel, amit csak akar! Nézd csak!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hat hétig cukor és glutén nélkül éltem, ennyit sikerült fogynom

Hat hétig cukor és glutén nélkül éltem, ennyit sikerült fogynom

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)