Szigorú szabályok, amiket Meghan Markle nem volt hajlandó betartani a királyi család kedvéért

2021.június.5.

A királyi családok és a monarchiák ugyan több száz éves intézmények, mégis az utóbbi időben rengeteg változásban volt részük. Érdemes csak visszagondolni a The Crown című Netflix-sorozatra (mely a királyi család életét dolgozza fel), amiből kiderül, hogy Eduárd királynak azért kellett lemondani a trónról, mert elvált színésznőt vett feleségül. Ez Harry esetében már nem okozott problémát.

Szigorú szabályok, amiket Meghan Markle nem volt hajlandó betartani a királyi család kedvéért
Fotó: Gettyimages.com

Meghan Markle sokáig próbált beilleszkedni a királyi családba, de egy ponton egyértelművé vált, hogy ez nem fog sikerülni, ezért mielőtt teljesen elhatárolódtak volna a királyi családtól, újrafogalmazta hercegné szerepét.

Pofon a rajongóknak

Mikor hivatalosan is elindult Harry és Meghan közös Instagram fiókja, a @sussexroyal, a rajongók hatalmas lázba kerültek. Végülis kit ne érdekelne az egykor lázadó Harry herceg mindennapi élete? A rajongás hamar enyhülni kezdett, mikor Meghan bejelentette, hogy a királyi bébi születését teljesen zárt légkörben szeretnék ünnepelni. A The Sun brit magazin szerint ezzel a pár megszegte a közönség jogát ahhoz, hogy lássák az újszülöttet és együtt ünnepeljenek az újdonsült szülőkkel.

Minden, amit tudni lehet Meghan, Harry és a kis Archie első hivatalos utazásáról

Minden, amit tudni lehet Meghan, Harry és a kis Archie első hivatalos utazásárólMég több titkolózás

Ahogy az emberek egyre többet követeltek a kis család életéből, ők egyre inkább bezárkóztak. Ennek ellenére Meghan két hónappal a születés után elment szurkolni barátnőjének, Serena Williamsnek, de megtiltotta, hogy képek szülessenek róla. Ez persze szinte egyenlő volt a lehetetlennel.

A keresztelő utáni pillanatok

Meghan hatalmas örömmel osztotta meg az első fotót kisfiáról a keresztelőjén, július 6-án. A legnagyobb rajongóknak persze ez sem volt elég, hiszen ezen kívül semmilyen kép vagy videó nem látott napvilágot a keresztelőről. Ingrid Seward, aki egy királyi hírekkel foglalkozó magazint szerkeszt, elmesélte, hogy sok keresztelőt élt meg, többek között György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg keresztelőjét is, ahol szintén fontos volt a szülőknek a családi légkör, de ilyen médiazárlattal még sosem történt királyi esemény. Talán ez volt az oka annak, hogy a nép más jellegű ügyekkel foglalkozott, például az egyik nyaralójuk több milliós felújításával. Az angol munkáspárt vezetője, Luke Pollard szerint, ha a királyi család az adófizetők pénzéből él, akarva-akaratlanul elvárnak cserébe dolgokat és ha ezt nem kapják meg, akkor egy idő után ellenük fordulnak.

Harry és Meghan szerette volna a legjobban megőrizni maguknak közös gyermekük mérföldköveit és ehhez a média kizárása volt az első lépés. Mivel Harry nem soron következő a trónöröklésben, jobban megválaszthatják hogyan éljenek. Erre tökéletes példa, hogy Meghan a keresztelőre egy Dior kreációt viselt, annak ellenére, hogy a királyi család, főleg a nagy eseményeken, szereti hangsúlyozni az angol márkákat. Szerencsére Archie maradt a hagyományos és nagyon aranyos keresztelőruhában, amibe unokatestvéreit is öltöztették. Ugyan nem kötelező, de szokás megosztani a keresztszülők személyét is. A The Times szerint a keresztapa nem más mint Harry egyik nagyon régi barátja, Charlie Vance Robbins, míg a keresztanya Diggie Pettifer, Harry és Meghan egykori nevelőnője.

Meghan Markle Harry Erzsebet
Meghan Markle, Harry herceg és II. Erzsébet királynő
Fotó: Getty Images

A nem túl királyi munka

Meghanről köztudott, hogy mindenért megküzdött, ami elért. Csillogó színészi karrierjét mégis maga mögött hagyta. Egy ponton azonban úgy döntött, hogy nem fog a palotában üldögélni és a Vogue vendégszerkesztője lett, majd egy saját jótékonysági projekten kezdett dolgozni, amihez egy márkát is alapított. A királyi családtagként nem foglalhat politikai álláspontot, és a Vogue sokszor beleáll a politikába, ezért ezzel már egyértelműen nekiment a szabályoknak. Mióta függetlenedtek a királyi családtól nyíltan is kinyilvánította véleményét az amerikai elnökválasztás előtt. Korábban a történelemben erre sem volt még példa.

Meghan hercegné újra blogolni fog? A palota reagált a pletykákra

Meghan hercegné újra blogolni fog? A palota reagált a pletykákraA királyi bébi bemutatása

Miután Diana hercegnő vagy Kate Middleton túlesett a szülés nehézségein egy hosszú pihenés helyett tökéletes sminkkel és hajjal, kezükben az újdonsült babákkal kiálltak egy nagy mosolyra és pár integetésre a kórház elé. Mindig hatalmas kérdés, hogy erre honnan van még erejük, amit Meghan Markle egyértelműen nem akart saját bőrén megtapasztalni. Archie-t, két nappal a szülés után, május 8-án a windsori kastélyban mutatták be.

Meghan Markle Harry Archie
Meghan Markle Harry Archie
Fotó: Getty Images

Bejelentés a Twitteren

Az egy dolog, hogy a szülés pillanata után Meghan nem szeretett volna nagyközönség elé állni, de maga a kisfiú születésének hivatalos bejelentése is szokatlan módon történt. Hagyományosan ezt a Buckingham Palota elé kiállított képkeretben teszik, de a rajongók most a Twitteren előbb olvashatták az örömhírt.

Meghan Markle lélegzetelállító ruhában barátnője esküvőjén

Meghan Markle lélegzetelállító ruhában barátnője esküvőjénInkább bébiszitter, mint nevelőnő

Hagyományos módon a királyi nevelőnők főznek, takarítanak és házvezetők is. Harry és Meghan nem kér ennyi segítséget és még a hétvégeken sem hívják be őt dolgozni a bébiszittert, amikor még Angliában éltek.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Sztárhírek

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt