Miért érdekes, hogy Kristen Stewart leszbikus-e?

2015. június 18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A címben feltett kérdésre van egy nagyon egyszerű válaszunk: egyáltalán nem érdekes, hogy Kristen Stewart leszbikus-e, vagy biszexuális, vagy éppen hetero, ehhez ugyanis semmi közünk. Van egy hosszabb válaszunk is, de ahhoz előbb nézzük, miből alakult ki a mostani hisztéria.

Kristen Stewart
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

A szóbeszéd először a Twilightból jól ismert szerelmével, Robert Pattinsonnal való szakítása után röppent fel, ugyanis Kristen Stewart sokszor bulizott akkortájt együtt Katy Perry leszbikus asszisztensével. Kristen tagadta, hogy bármi is lenne köztük, de nem sokkal rá legjobb barátnőjével, Alicia Cargile-lel is hírbe hozta a sajtó. Egyes források szerint kapcsolatukat nyíltan vállalják, és már az eljegyzés is megtörtént, de a valóság természetesen ennél jóval ködösebb. A színésznő továbbra sem nyilatkozott a témában, így a pletyka alapjául csupán pár lencsevégre kapott intimebb pillanat szolgál.

A kétes ügybe Kristen édesanyját, Jules Stewartot is bevonta a sajtó. Egy pár nappal ezelőtti interjúban lánya identitásáról kérdezték, amelyben a nő a következő választ adta: "Ő a lányom, és természetesen elfogadom a döntéseit. Már találkoztam Aliciával is, és nagyon kedves lánynak tartom". Azonban az US Weekly egy későbbi interjújában Jules tagadja, hogy valaha is lánya kapcsolatairól beszélgetett volna az újságírónővel. "Főként a nemrég megjelent filmemről beszélgettünk, és Sharon Feinstein kikérte a véleményem a melegkérdésben is, amire örömmel válaszoltam, de Kristenről nem esett szó"- nyilatkozta az anyuka.

Körülbelül ennyi történt, és persze született jó néhány cikk, köztük például olyan, amelyik azon élcelődött, hogy mégsem véletlenül annyira rövid a színésznő haja, nem véletlenül jár olyan fiús holmikban. És akkor ez itt a baj. Attól, hogy valaki nőként rövidre vágatja a haját, már biztosan és egyértelműen leszbikus, és ha történetesen még az is, akkor ez már elég ok rá, hogy élcelődjenek rajta?

Kristen Stewart egy hollywoodi híresség, tehát hiába lenne joga a magánélet szentségéhez, valószínűleg mindig is többet fogunk hallani a párkapcsolatairól, mint arról, hogy milyen színésznő. Ha érdekes, hogy mit vesz magának a kávézóba, milyen ruhában viszi le a szemetet, akkor valószínűleg a szexuális orientációja is sokakat érdekel. Viszont, ha már ilyen lelkesen leselkedünk valakinek a hálószobája körül - aki hívni ugyan nem hívott senkit gyertyatartónak -, akkor nem az volna-e a helyesebb, ha megpróbálnánk elfogadni csendben azt, amit sikerült meglesni? Annyiban tehát igenis érdekes, hogy Kristen Stewart biszexuális, vagy leszbikus-e, hogy az ő példáján remekül kipróbálhatnánk úgy beszélni erről, hogy nem csinálunk viccet más szexuális orientációjából, nem sértegetjük, és nem vesszük elő az összes, elkoptatott, unalmas általánosítgatást a melegekkel kapcsolatban. Gyakoroljunk! Együtt menni fog!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szabad élet a komfortzónán innen és azon nagyon is túl: workaway életmódkalauz

glamour plusz ikon Szabad élet a komfortzónán innen és azon nagyon is túl: workaway életmódkalauz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)