Minden idők legemlékezetsebb Vanity Fair címlapjai

2016.február.4.

A Vanity Fair már régóta tartja magát ahhoz a hagyományhoz, hogy az Oscar-gálát megelőző számot az éppen aktuális és legmenőbb hollywoodi sztároknak szenteli egy kihajtható címlappal.

Az idén hosszú idő után ismét csak nők kerültek a borítóra válaszul a filmipar szexista és rasszista támadásaira. Annie Leibovitz fotója persze már bejárta a világhálót, sokan még így is támadják azért, mert nem eléggé változatos. Nos, mi ilyen vitákba nem szeretnénk belemenni, véleményünk szerint gyönyörű és erőteljes a Vanity Fair legfrissebb számának címoldala.

A The Guardian futott is egy kört az elmúlt évek legemlékezetesebb borítóival, melyek ugyancsak az Oscar-gála apropóján készültek. Szenzációs időutazás mind stílus, mind aktuális sztárok szempontjából.

Kezdjük mindjárt a 2005-ös kiadással, amely szintén csak nőket sorakoztatott fel, viszont a sokszínűség hiányára ekkor sem lehetett panasz:

De, hogy ne csak a hölgyeket részesítsük előnyben, itt van a 2003-as borító, amelyen Hollywood nagyágyúi szerepelnek, és mi tagadás, egyik sármosabb, mint a másik:

A 96-os Hollywood Issue már egy fokkal viccesebb, a 90-es évek hevében, ahogy a trend megkövetelte, glamúrból szinte semmi, lazaságból pedig annál több van a fiúkban!

A 99-es címlap viszont egy óda a grunge-korszakhoz, ennyi feketébe öltözött szürke arcot még egy címlapon senki sem látott (valaki tudja, mi van Julia Stiles-szal?):

2000-ben piknikeztek egy jót közösen (ó, Paul Walker):

De ezt a gyöngyszemet 1995-ből se feledjük, amikor hölgyekből sok, ruhákból viszont annál kevesebb került Annie Leibovitz fotójára:

Kate Winslet már 97-ben is ott volt, és kellemes meglepetés Jennifer Lopez látványa ezen a kellőképpen elegáns címoldalon:

A 2011-es kihajtható borító már sokkal jobban hasonlít a mostani szuperglamúros stílusúra, éppen ezért nem is annyira izgalmas:

Nem úgy a 2006-os címlap, amelyre Hollywood legnagyobb sztárjainak tömeges manifesztációja helyett csupán Tom Ford és egy meztelen Keira Knightley és Scarlett Johansson kerültek fel:

És akkor ismétlésként itt az idei, 2016-os borító az idei év legizgalmasabb hölgyeivel:

Ez is érdekelhet

Tudtad, hogy az egész lakást megszépítheted a 2022-es GLAMOUR-napok kedvezményeivel?

Tudtad, hogy az egész lakást megszépítheted a 2022-es GLAMOUR-napok kedvezményeivel?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói