Ők túl ´csúnyák´ voltak Hollywoodnak, de világsztárok lettek

2019.március.25.

Nagy vihart kavart, amikor Palvin Barbi karrierjének legnagyobb sikerét érte el, és a Victoria´s Secret márka hivatalos angyala lett, egy külföldi magazin ezt az eseményt a kerekded lányok előretöréseként értelmezte.

Meryl Streep
Meryl Streep
Fotó: Getty Images

Ez nem csak a magyar sztármodellnek sértés, hanem még inkább azoknak, akiknek normális a testalkata. Nem ő az egyetlen, aki egyébként ilyen kritikákat kap meg. Doutzen Kroes például egy Prada bemutatón kapta meg annak idején. Rengeteg történetet ismerünk a modellvilágból, amelyek arról szólnak, hogy bár a környezetében nem látták kellően szépnek, vagy olyan kritikákat kaptak, amelyek sértőek, mégis sikeresek lettek.

Azonban ez nem csupán a divatvilágban van így, a filmvásznon is sok esetben a tehetség mellékes, a producereknek fontosabb az attraktív megjelenés. Nem egy színésznőt aláztak meg a pályájuk kezdetén, azzal, hogy nem elég csinosak egy-egy szerephez, összeszedtünk néhány igazi világsztárt, akik kegyetlen negatív kritikákat kaptak, de felülemelkedtek ezen:

Meryl Streep

Fotó: Getty Images

Furcsa belegondolni, de a legtöbb Oscar-jelölést begyűjtő színésznő a pályája elején pályázott a King Kong női főszerepére. A meghallgatáson a film producere, Dino De Laurentiis olasz kérdezte a fiát, hogy miért mutogatni neki ilyen csúnya dolgokat. Nem számított rá, hogy Meryl Streep folyékonyan beszél olaszul, és azt válaszolt a producernek, hogy sajnálja, hogy nem elég szép ehhez a filmhez.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker
Fotó: Getty Images

A Maxim magazinnál nem sejtették, hogy a Szex és New York az ezredforduló legnagyobb durranása lesz, és SJP-t valóságos stílusikonná avatja a sorozat. Nem sejtették, mert, ha sejtették volna, akkor nem nevezték volna 1998-ban a legkevésbé vonzó nőnek a világon. Sarah Jessica Parker nagyon összetört, amikor ezt olvasta, de a sikereivel, és elképesztő népszerűségével csattanós választ adott a lap durva sértésére.

Lea Michele

Lea Michele
Fotó: Getty Images

Hogy mennyire kegyetlen a hollywoodi álomgyár arra Lea Michele története az egyik legjobb példa. A Glee egykori sztárjának egy menedzser azt mondta, hogy minél előbb meg kellene műttetnie az orrát, mert elképzelhetetlen, hogy ilyen nózival valaha is karriert csinál. Lea Michele mindössze 13 éves volt, amikor ezt tanácsolta neki a filmes ember. Nem fogadta meg a tanácsot, de azért mégiscsak sikerült karriert csinálnia.

11 sztármenyasszony, akik felrúgták a fehér-szabályt az esküvőjükön

11 sztármenyasszony, akik felrúgták a fehér-szabályt az esküvőjükönJessica Chastain

Jessica Chastain
Fotó: Getty Images

A színésznő ma már az egyik legstílusosabb sztárnak számít a vörös szőnyegen, és szerintünk gyönyörű. Azonban erről nem vélekedtek így a producerek a pályája elején. A színésznő elmesélte, hogy gyakran volt az az érzése, hogy azért nem kap meg egy-egy szerepet, mert nem találják elég attraktívnak. Ennek egyértelmű jele az volt, hogy nagyon sokan akarták rábeszélni, hogy fesse be a haját szőkére.

Winona Ryder

Winona Ryder
Fotó: Getty Images

Hihetetlen, de a kilencvenes évek egyik legsikeresebb színésznőjét tinédzser korában konkrétan eltanácsolták a pályától. Egy meghallgatáson azt mondta neki egy producer, hogy menjen haza, és felejtse el ezt a szakmát, mert nem elég csinos hozzá. Winona még azt a tanácsot is megkapta, hogy inkább menjen vissza az iskolába és tanuljon. A színésznő szerint azonban szerencsére a szülei úgy nevelték, hogy az ilyen vélemények nem szegték kedvét, és mindig bízott magában, jól tette!

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon
Fotó: Getty Images

Na jó, ezt konkrétan nem hittük el, de tényleg, mert a színésznő 2011-ben egy interjújában elmesélte, hogy az első próbálkozásai azzal a végeredménnyel zárultak, hogy megkapta, hogy nem elég okos, nem elég szép és nem elég magas ahhoz, hogy Hollywoodban karriert csináljon. Még szerencse, hogy Reese-t soha nem érdekelte mások véleménye, így aztán lepergett róla a sok negatív hozzászólás, és ment tovább a maga útján. Hála istennek!

Ez is érdekelhet

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Sosem cserélném le a párom egy vibrátorra, de attól még imádom

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját