Sokan most is egy párnak hiszik Oroszlán Szonját és Szabó Győzőt - interjú

Húsz év után tavaly ősszel hatalmas lelkesedéssel fogadta a magyar közönség kedvenc párunk, Brigi és Brúnó, azaz Oroszlán Szonja és Szabó Győző visszatérését. A héten új kalandokkal indult a népszerű sorozat a VIASAT3 csatornán.

A népszerű páros Brigi és Búrnó, azaz Oroszlán Szonja és Szabó Győző visszatért a képernyőre
A népszerű páros Brigi és Búrnó, azaz Oroszlán Szonja és Szabó Győző visszatért a képernyőre
Fotó: VIASAT3 / Udvardi Attila

A friss epizódokban többek között olyan családi, párkapcsolati bonyodalmak kapnak helyet, mint a költözés, a tanulási nehézségek vagy a gyerekvállalás. Az Oroszlán Szonja és Szabó Győző szereplésével, Herendi Gábor és Ipacs Gergely rendezésében készülő sitcom folytatása tehát ismét olyan témákat feszeget, amelyekben egy kicsit mindenki magára ismerhet, a konfliktusokat azonban most is humoros, könnyed köntösben, a helyzetek feloldásával mutatják be.

Régóta ismeritek egymást - hogyan indult a közös munkakapcsolatotok, majd a barátságotok?

Oroszlán Szonja: Előbb lettünk barátok és kicsivel később munkatársak. A Színművészeti Főiskola büféjében találkoztunk, Győző az Ódry Színpadon próbált egy darabot, én pedig negyedéves voltam. Előttem állt a sorban és egy pillangókéssel gyakorolt nagyon bénán. Nekem három unokabátyám van, úgyhogy mindenféle önvédelmi dologra ki voltam képezve, többek között a pillangókés pörgetésére is. Odaszóltam a csíkos pólós fiúnak, hogy adja ide, majd én megmutatom, hogy kell ezt rendesen. Azóta vagyunk barátok. Pár hónappal később Herendi Gábor behívott minket a Valami Amerika szereplőválogatására. Onnantól lettünk elválaszthatatlan kollégák.

Szabó Győző: Bár én nem a Színművészetire jártam, de mivel színész szerettem volna lenni, mindig sokat sertepertéltem ott - hogy őszinte legyek, kicsit még mindig outsidernek érzem magam. Szóval ott álltam a srácokkal, egy pillangókéssel a kezemben, egy fiús darabra készültünk, Szonja pedig kikapta a kést a kezemből, és profi módon elkezdett trükközni vele. Furcsa volt látni, hogy a fiatal, szőke tünemény matrózcsíkos pólóban milyen profin forgatja a pengét. Aztán lassan egymás mellé sodort az élet, jött a Szeret nem szeret (a Brigi és Brúnó elődje), a Valami Amerika casting, és eldőlt, hogy a mi életünk egy sínen fog végig menni. A mai napig mély barátság van köztünk.

A Brigi és Brúnó sorozat gyakorlatilag összeforrt a nevetekkel. Hogy emlékeztek vissza a kezdetekre?

Oroszlán Szonja: Közvetlenül a Valami Amerika bemutatója után nem sokkal kezdtük el forgatni a Szeret nem szeretet. Nagyon ritka dolog egy színész életében egy kétszereplős sitcomot csinálni. Ráadásul főműsor időben ment a híradó után. Végtelenül könnyű volt már akkor is a közös munka. Hasonló a játékstílusunk, a ritmusunk, a szakmai hozzáállásunk, az ízlésünk, a humorérzékünk. Ez is nagyon ritka szerencsés adottság egy színes párosnál.

Borbély Alexandra: „Ennél nagyobb szeretetet nem érezhet az ember, mint amiben most van részem"

Szabó Győző: Szokatlan volt, soha nem csináltunk még a sorozathoz hasonlót, hiszen egy teljesen új formátumról volt szó. Egy nap alatt három epizódot forgattunk, másnapra pedig már tudnunk kellett a következő három rész szövegét, ami nagy kihívás volt, mondtam is a Herendi Gábornak, hogy ez lehetetlen. Aztán persze rutinunk lett benne, a sminkben és a szünetekben készültünk másnapra. Egyébként pont ettől lesz életszerű az egész, hogy ott a forgatás napján mondjuk el először a szövegeket.

A népszerű páros Brigi és Búrnó, azaz Oroszlán Szonja és Szabó Győző visszatért a képernyőre
Fotó: VIASAT3 / Labancz Viktória

Mi az a tulajdonság, ami az első perctől megfogott titeket a két karakterben?

Oroszlán Szonja: Brigi és Brúnó tulajdonképpen minden férfi és minden nő, összegyúrva. Minden kapcsolat, minden szerelem. Mindenki megtalálja magát ebben a sorozatban, vagy ebben a jelenetben vagy abban. Mi is így vagyunk ezzel Győzővel. Benne vagyunk mi magunk is, és jókat szórakozunk ezen. Hiszünk benne, hogy a nézők is így élik meg, amikor minket néznek.

Szabó Győző: A karaktereink esendők, ugyanolyan hibáik, vicceik, párkapcsolati feszültségeik vannak, mint minden embernek, így könnyű azonosulni velük. Az első széria indulásakor úgy köszöntek rám az utcán a járókelők, mintha a rokonuk, vagy ismerősök lennék, hiszen szerepet játszottunk a legtöbb magyar háztartás mindennapi életében.

Hogy éltétek meg, hogy anno sokan azt gondolták az életben is egy párt alkottok?

Oroszlán Szonja: Nem gondolták, hanem most is gondolják. Ezzel semmi gond nincs, ezek szerint valamit nagyon jól csinálunk. Ráadásul a több mint húsz éves barátságunk miatt legalább olyannyira ismerjük egymást, mintha egy pár volnánk.

Szabó Győző: Jót nevettünk rajta. Nagyjából ennyi, nem igazán foglalkoztunk ezzel. Szerintem jellemző az emberekre, hogy szeretnék a való életben is viszont látni, amit a képernyőn, szóval össze akartak minket hozni, de mi igazából barátok vagyunk, se többek se kevesebbek.

Szabó Győző szerint egy nagyon erős, megbonthatatlan kötelék van közte és Oroszlán Szonja között
Fotó: VIASAT3 / Udvardi Attila

Lilu beszólt a magyar influenszereknek: „Nem csak a kajád, az utazásod és a ruhád a fontos!”

Húsz év után Brigi és Brúnó címmel újraindult tavaly ősszel a sorozat a VIASAT3-on. Milyen volt ilyen hosszú szünet után felvenni a fonalat és újra a karakterek bőrébe bújni?

Oroszlán Szonja: Meglepően könnyű volt. Én rettegtem, mert nem voltam biztos benne, hogy megint olyan gyorsan meg tudom tanulni azt a hihetetlenül nagy szövegmennyiséget, amit nap mint nap elmondunk. Féltem, hogy nem találok vissza, hogy már nem lesz hiteles. Erre a totális ellentéte történt. Jobban és gyorsabban tanulunk, mint régen, és a karakterek is sokkal jobban állnak most nekünk, mint húsz évvel ezelőtt. Most értünk be mi is, mind emberileg, mind szakmailag.

Szabó Győző: Az első széria lezárása után még sokáig hiányérzetem volt, hiányoztunk egymásnak Szonjával is. Utána ritkábban beszéltünk és futottunk össze, de bármilyen közhelyesen hangzik, mindig ugyanott folytattuk, ahol abbahagytuk. Amikor megtudtam, hogy húsz év után folytatjuk a sorozatot, nagyon megörültem, és szorítok, hogy még sokáig ne legyen vége.

Mi jelentette a legnagyobb kihívást a közös munka során?

Oroszlán Szonja: Nekem az, hogy ne röhögjük el magunkat. Nagyon szeretjük egymás humorát és szépen tudjuk is a másikat röhögésre hergelni. Néha le kell állni hosszú percekre, hogy kinevessük magunkat, különben nem tudunk tovább menni.

Dárdai Blanka: „Egy percig sem érzem úgy, hogy bármiért is magyarázkodnom kellene”

Szabó Győző: Ugyanez. Szeretjük szórakoztatni egymást. Szerintem átjön a képernyőn is, hogy milyen jó hangulatban telik a forgatás.

Oroszlán Szonja szerint Szabó Győzővel hasonló a játékstílusuk, a ritmusuk, a szakmai hozzáállásuk, az ízlésük, és a humorérzékük
Fotó: VIASAT3 / Udvardi Attila

Mit gondoltok, mi a titka, hogy ennyi év után is szoros barátságot ápoltok egymással?

Oroszlán Szonja: A kölcsönös szeretet, tisztelet és elfogadás.

Szabó Győző: Hogy mindent elmondhatunk egymásnak, és mindig jókat nevetünk. Ezen nincs mit ragozni, ha két ember egy hullámhosszon van, akkor a barátságuk is erősödik. Ráadásul hamar túllépünk az apró vitákon is, a morcoskodások mindig tiszavirág-életűek nálunk.

Jordán Adél: „Újra össze kellett csiszolódnunk, de szépen egymásra hangolódtunk"

Olyanoknak tűntök, mint akik félszavakból is megértik egymást...

Oroszlán Szonja: Ez teljesen így van. Sokszor nem is kellenek szavak, amikor olvasom a szöveget, pontosan hallom és tudom, hogy Győző mit fog játszani, és hogy fogja mondani. Egymás tekintetéből is pontosan látjuk, hogy ki mit gondol éppen az adott jelenetről. Érezzük, ha nem jó és ha még egyszer fel szeretnénk venni, de azt is, ha rögtön megvolt elsőre.

Szabó Győző: Lehet, hogy előző életünkben szoros kapcsolat volt köztünk, mondjuk testvérek voltunk. Én hiszek az ilyesmiben.

Mit szerettek a másikban? Miben tudjátok a legjobban támogatni egymást?

Oroszlán Szonja: Nagyon jól tudjuk kezelni egymást. Főleg a nehéz helyzetekben, amikor fáradtak vagyunk vagy szétesünk, pontosan tudjuk, hogyan kell támogatni a másikat. Türelmesek vagyunk egymással, ismerjük egymás hangulatait és érezzük, ha épp csönd kell vagy lelkesítés. Én Győző humorát szeretem a legjobban, sírva tudok nevetni rajta és vele. Valamint elképesztő keményen és kitartóan dolgozik, vérprofi.

Szabó Győző: Nagyon odafigyelünk a másikra, főleg, ha van egy nehezebb jelenet. A jelenlétünkkel támogatjuk egymást. Amit mi képviselünk, az egy nagyon erős kötelék, megbonthatatlan, éppen ezért nem hagyjuk ott egymást bajban.

Kicsit mindenki magára ismerhet a Brigi és Brúnó című sorozatban
Fotó: VIASAT3 / Labancz Viktória

Miben láthatunk még titeket az idei évben? Lesz más közös munka is?

Oroszlán Szonja: Én jelenleg nem játszom színházban, és nem is tervezem. Reméljük, hogy Brigi és Brúnó még sokáig folytatja, és lesz még más közös munkánk is a jövőben. Illetve én másik hivatásomat gyakorlom az időm többi részében, Masterson Method ló manuál terapeutaként dolgozom profi és amatőr lovakkal.

Szabó Győző: Én a Thália Színház művésze vagyok, jelenleg a Ványa bácsit próbálom, Kelemen József rendezésében. Persze örülnék valami közös projektnek Szonjával, de most megelégszem a Brigi és Brúnóval és remélem, hogy folytatjuk még.

Még több inspiráló interjú a GLAMOUR.hu-n:

Ez is érdekelhet

„Ha feláll, abból baj lesz!” - Így vezethet impotenciához a visszautasítás

„Ha feláll, abból baj lesz!” - Így vezethet impotenciához a visszautasítás

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

Mi jelzi, ha túl sokat stresszelünk? Így üzen a lélek és a test (x)

PR

Akár a nyaradat is tönkreteheti ez a hiánytünet! (x)

Akár a nyaradat is tönkreteheti ez a hiánytünet! (x)

PR

Mit tehetünk nőként az egészséges szexualitásért? Ez a 3 tipp sok kellemetlenségtől megkímélhet (x)

Mit tehetünk nőként az egészséges szexualitásért? Ez a 3 tipp sok kellemetlenségtől megkímélhet (x)

PR

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Megdöbbentő: Ilyen következményekkel is járhat egy drasztikus fogyókúra (x)