Őrülten imádjuk: Felicity Jones az idén nagyot dobbant

2014.február.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az angol kisvárosi lány rövid idő alatt meghódította az egész világot. A bájos mosolyú Felicity Jones egészen fiatalon belecsöppent a filmezés művészetébe. Bevalljuk, hogy mi a 2011-es Sundance filmfesztivál kétszeresen is díjazott, független filmjében, az Őrülten hiányzol című romantikus drámában szerettünk bele, azóta pedig tulajdonképpen egész Hollywood a lába előtt hever. Hamarosan A titokzatos szerető című Oscarra jelölt produkcióban láthatjuk Ralph Fiennes és Kristin Scott Thomas oldalán, májusban pedig A csodálatos Pókember várva várt második részében tűnik majd fel.

Felicity Jones
Fotó: VogueUK

Felicity Jones egyáltalán nem tartozik az együgyű, csinos pofival rendelkező, unalmas kis színésznők csoportjába, ugyanis rendkívül intelligens, kitüntetett diplomával rendelkező fiatal hölgy.

Születési idő: 1983. október 17.

Család
Az angliai Bourneville-ben született, szülei a médiában dolgoztak és egy újságnál ismerkedtek meg, ám Felicity három éves korában elváltak. A válás és az egyedülálló anya mellett való nevelkedés ellenére Felicity úgy érzi, nagyon összetartó családja van. Jelenleg Londonban él szobrász párjával, Ed Fornieles-szel.

Karrier
Felicity Jones nagybátyja, a színész Michael Hadley ösztönözte, hogy kipróbálja magát a filmszakmában, amihez édesanyja támogatását megkapta. Több kisebb sorozat- és tévéfilmszereplés után, 2003-ban megkapta első komoly szerepét a BBC Servants című drámájában, majd 2007-ben első főszerepét Janes Austen A klastrom titka című regényének filmadaptációjában. Ugyan ebben az évben debütált a Royal Court színházban is. Mindeközben lediplomázott angol szakon az oxfordi Wadham egyetemen kitűnő teljesítménnyel.

A főiskola után csak filmes karrierjének építésére koncentrált. A következő években további filmekben tűnt fel, majd szerepet kapott a Ki vagy doki? nagysikerű angol sorozatban is.

2011 jelentette számára az igazi nagy áttörést, amikor a Sundance filmfesztiválon különdíjat kapott az Őrülten hiányzol című független drámában nyújtott alakításáért. Ugyanebben az évben a hollywoodi filmfesztiválról is díjjal távozott. Az egyre sikeresebb színésznő A pletykafészek sorozatból ismert Ed Westwick oldalán is feltűnt a Szerelem az Alpokban című romantikus vígjátékban, most pedig a nálunk is hamarosan debütáló, Oscar-díjra jelölt A titokzatos szeretőben láthatjuk, Charles Dickens rejtélyes szerelmeként.

A csodálatos Pókember elkötelezett rajongói is hamarosan megismerhetik, hiszen Felicity Jones a nagy hollywoodi sikerekre hivatott akciófilmben is izgalmas karaktert játszik, annak ellenére, hogy inkább a független filmek elhivatott kedvelője: "Ki tudja, milyen lesz, de tetszett az ötlet, hogy valami teljesen mást is kipróbáljak. Szeretem a nagy költségvetésű filmeket is megnézni, ahogy a függetleneket is. Színészként szabad vagy. Szeretem azokat a filmeket, melyek emberekről szólnak. Magas szinten is lehet érdekes történeteket eljátszani" – nyilatkozta egy interjúban a 30 éves színésznő.

Kattints a galériára, ahol szemügyre veheted Felicity Jones kifogástalan és kiforrott vörös szőnyeges stílusát:

Divat
Felicity Jones egyedi, igazi angolos stílusára már vörös szőnyeges megjelenéseinek kezdetén felfigyeltünk, viszont mikor megláttuk tavaly a BAFTA díjátadón viselt csodás Chanel ruháját, rögtön tudtuk, hogy ez a lány még sokra viszi. A Burberry kreatív igazgatóját, Christopher Bailey-t természetesen nem sikerült megelőznünk, hiszen ő már jóval korábban észrevette az angol szépség különlegességét, és rögtön beválasztott a márka 2011-es őszi-téli reklámkampányába Cara Delevigne, Edie Campbell és Jourdan Dunn mellé. A rákövetkező évben pedig a Dolce & Gabbana szerződtette le két szezonra a márka kozmetikumainak arcaként.

Fotó: Burberry

Érdekesség
A Szerelem az Alpokban című film nagyon sok előkészületet igényelt, például a színésznőnek két hónapos intenzív hódeszka tréningen kellett részt vennie a szerep kedvéért, ráadásul inkognitóban vécét pucolt és a síelőkkel partizott együtt estéként St. Antonban a szerepre való felkészülés gyanánt. Felicity Jones "megkönnyebbülésként" öltötte magára a komikus karaktert a sok kosztümös szerep után.

Az angol Vogue februári számában többoldalas exkluzív interjút adott, melyet csodaszép, a 60-as évek stílusát megidéző fotók kísérnek a fiatal sztárról.

Miért szeretjük?
Felicity Jones bár lassan 20 éve a pályán van, csak az elmúlt pár év alatt lett elismert. Folyamatosan egyengeti karrierjét, egyre több kasszasikerben kap szerepet, de nem válik meg kedvenc műfajától, a kisköltségvetésű független filmekben való szerepvállalástól.

Tehetsége mellett szépsége is lenyűgöző, elérte, hogy olyan neves divatházak is felkérjék kampányaikba, mint a Burberry és a Dolce & Gabbana. Sikerei ellenére is meg tudott maradni annak a kisvárosi bájos angol lánynak, aki még mindig az egyetemen megismert szerelmével jár, és nem hagyja, hogy a hollywoodi hamis csillogás beszippantsa, mint oly sok vele egyidős vagy még fiatalabb kolléganőjét.

Fotó: dolce & gabbana

Őrülten imádjuk: Felicity Jones az idén nagyot dobbant A csodás angol színésznő, a Burberry és a Dolce & Gabbana egykori arca a független filmek szerelmese, idén viszont több nagyobb produkcióban is láthatjuk.


Galéria

Bezárás
2021.02.10.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

10 babanév, amit betiltottak a világ különböző országaiban

10 babanév, amit betiltottak a világ különböző országaiban

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

PR

Elegáns tincsek néhány perc alatt - így csináld (x)

Elegáns tincsek néhány perc alatt - így csináld (x)

PR

Lékai-Kiss Ramóna erre az arcápolási technikára esküszik (x)

Lékai-Kiss Ramóna erre az arcápolási technikára esküszik (x)

PR

Félsz, hogy a hajfesték tönkreteszi a hajad? Így válassz (x)

Félsz, hogy a hajfesték tönkreteszi a hajad? Így válassz (x)