Robert Downey Jr. fia 29 éves lett, igazi szívtipró

Mintha tegnap lett volna kisfiú, ma pedig már sármos, felnőtt férfi, pont, mint az édesapja, Rover Downey Jr. Indio Falconer Downey zenészként építi a karrierjét, belekóstolt a színészetbe, de sajnos más szempontból is apja nyomdokaiba lépett egy időben: mindössze 21 éves volt, amikor drogozáson kapták és letartóztatták. Ma már 29 éves, megjárta a poklot, a története pedig sokaknak adhat erőt.

Robert Downey Jr. és fia, Indio még 2008-ban, a Los Angeles Leakers meccsén
Robert Downey Jr. és fia, Indio még 2008-ban, a Los Angeles Leakers meccsén
Fotó: Getty Images /Noel Vasquez / Stringer

Ha láttad a Kiss kiss bang bang (magyarul Durr, durr és csók néven futott) című filmet, talán emlékszel a Robert Downey Jr. gyerekkori karakterét alakító kisfiúra, akiről kevesen tudják, hogy történetesen a színész fia. Indio Falconer Downey 1993-ban született Deborah Falconer énekesnő-dalszerzőtől, aki 1992 és 2004 között volt Downey Jr. felesége, mielőtt elváltak útjaik a színész drogproblémái miatt. Egy évvel később pedig Susan Nicole Downey producer oldalán kezdett új életet, aki segített őt visszaverekedni az A-listás sztárok közé, miután Hollywood gyakorlatilag elengedte a kezét.

Második házasságából két gyermeke is született: a 7 éves Avri Downeyt és a 10 éves Exton Elias Downeyt boldogan nevelik feleségével, Susannel, első fia, Indio élete viszont, aki most töltötte be a 29-et, nem volt mindig felhőtlen.

Robert Downey Jr. fia már nem az a kisfiú, akire emlékszel
Fotó: Getty Images /James Devaney

„Elképesztő volt a fejlődése, mind művészként, mind pedig emberként. Az elmúlt néhány évben számos vihart vészelt át, és az egyik kedvenc előadóm lett, ez nem vicc. Aki ismeri őt, az a legkedvesebb, a legerősebb, a legtehetségesebb és a legkevésbé anyagias embernek tartja őt. Néhány hete testközelből lehettem szemtanúja a zenei munkásságának, és nem találtam szavakat.” – olvasható Robert Downey Jr. köszöntője Instagram-oldalán, amit egy közös fekete-fehér fotó kísért, valamint egy videó a gitározó Indióról.

Az válik függővé, és az marad függő, akinek problémái vannak

Nehéz kezdetek

Hogy a fiút mennyire viselte meg a szülei válása, arra egyértelmű bizonyíték, hogy ijesztően korán drogbotrányokba keveredett: mindössze 21 éves volt, amikor kokaint találtak nála a rendőrök, és letartóztatták, akkor a színész 10 ezer dollárnyi óvadékot tett le, hogy szabadlábra helyezzék fiát. A Vasember sztárja nyilvános közleményben írt arról, hogy szeretné még időben megállítani őt a lejtőn, ezért is hálás, hogy a rendőrök közbeléptek. „Robert egyértelműen átérzi a küzdelmét, és bár természetesen felkavaró volt számára, nagyon büszke a fiára” – árulta el a People-nek egy forrás a Indióról, akit Robert Downey Jr. exfelesége, Deborah Falconer, és jelenlegi felesége is támogatott a drogok ellen vívott küzdelmében.

A színész maga egyébként 2002-ben szabadult meg függőségétől, azóta tiszta, így pontosan tudta, min megy keresztül fia. „A függőségnek van egy genetikai összetevője, és Indio örökölhette. A család támogatja őket, és mindannyiunknak eltökélt szándéka, hogy segítsünk neki azzá az emberré válni, aki lehetne.” – mondta Robert fia letartóztatásakor. Indio az incidens után egyébként önként ment elvonóra, évek óta nem nyúlt drogokhoz, és eltökélten építi zenei karrierjét.

Súlyos drogfüggőségéről mesélt a Stranger Things fiatal színésze

Képbe hozunk, mi történik épp a sztárvilágban:

Ez is érdekelhet

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Itt a bizonyíték: ami neked stressz, az katasztrófa az arcod számára

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói