Shakira és Gerard Piqué kapcsolata az elsöprő szerelemtől a megcsaláson át a bosszúdalig

A híres Waka Waka klipforgatásán kezdődő románcuktól kezdve szülővé válásukon át, egészen a megcsalásig végigvezetünk téged a sztárvilág egyik legnagyobb sajtóvisszhangot kapott kapcsolatán, avagy: hogyan jutott el Shakira és Piqué szerelme a botrányos végkifejletig?

Shakira és Piqué szerelme ekkor még hatalmas lángon égett
Shakira és Piqué szerelme ekkor még hatalmas lángon égett
Fotó: David Ramos/Getty Images

Miközben Miley Cyrus arról énekel, hogy mennyire felszabadultan élvezi saját függetlenségét, addig Shakira bosszúdala is hasonlóan életigenlő energiáktól duzzad. A slágerlisták élén dübörgő dalában éles szavaival szúr oda exének, Gerard Piqének és annak új barátnőjének, Clara Chia Martinak. Bár elmondásuk szerint a válás nem egy harmadik fél miatt következett be, az őket övező hírtengerben már azt sem tudjuk, mit higgyünk el és mit ne. Annak érdekében, hogy tisztább képet kaphass róluk, nézzük hát a teljes kapcsolatot - a kezdetektől egészen mostanáig.

2010. június - Szerelem első látásra

A pár a 2010-es labdarúgó-világbajnokság Waka waka című hivatalos dalának klipforgatásán ismerkedett meg. Több világklasszis labdarúgó is feltűnt a videóban, köztük a spanyol-katalán Gerard Piqué. Shakira egy korábbi interjújában bevallotta, hogy bár soha nem hallott a focistáról azelőtt, azonnal megakadt rajta a tekintete. Piqué sem tudott elmenni a gyönyörű énekesnő mellett, ezért megpróbált kapcsolatba lépni vele: „Az időjárásról kérdeztem, ami egy tipikusan buta kérdés volt, ő pedig meglepő részletességgel válaszolt. Mondtam neki, hogy a csapattal feltétlenül be kell jutnunk a döntőbe, hogy újra láthassam őt személyesen” - nyilatkozta a focista.

2011. március - Hivatalosan bejelentik, hogy egy párt alkotnak

Shakira és Piqué végre megerősíti a pletykákat, miszerint együtt vannak. Egy, a Facebookon és a Twitteren is megosztott összesimulós fotóval hozzák rajongóik tudomására, hogy égnek a szerelemtől. Akkor Piqué az alábbi szöveggel kommentálja a romantikus képet: „Hadd mutassam be nektek az én napsugaramat."

2011. május - Az első nyilvánosan elcsattant csók

Shakira egy rögtönzött táncleckével lepte meg Piquét a „The Sun Comes Out World Tour" barcelonai állomásán. A labdarúgó, valamint több barcelonai csapattársa is felment a színpadra, hogy megtanulják Shakira néhány jellegzetes táncmozdulatát a Manchester United elleni győzelmet követően. A rajongók ott láthatták őket először csókolózni.

A rajongók előtt is vállalták szerelmüket
Fotó: Europa Press Entertainment/Getty Images

2012. január - A vörös szőnyeges debütálás

Shakira és Piqué a Svácban megrendezett 2011-es Aranylabda-díjátadó gálán lépett először közösen a vörös szőnyegre. A róluk készült fotók alapján csak úgy ragyogtak a boldogságtól.

Valósággal tündököltek a vörös szőnyegen
Fotó: Scott Heavey/Getty Images

2012. szeptember - Bejelentették, hogy Shakira babát vár

Shakira kihagyta a 2012-es iHeartRadio zenei fesztivált, méghozzá egy igen nyomós indok miatt: „Talán néhányan már tudjátok, hogy Piqué és én felhőtlenül boldogok vagyunk, hiszen érkezik az első babánk!" - jelentette be. „Úgy határoztunk, hogy kizárólag ennek a különleges pillanatnak szenteljük az időnket, ezért a következő néhány napban esedékes promóciós eseményünket elhalasztjuk.”

2013. január - Világra jön szerelmük gyümölcse

2013. január 22-én, 09:36-kor megszületett Milan Piqué Mebarak. A pici Barcelonában látta meg a napvilágot, Shakira pedig így vallott erről az időszakról: „Hála istennek az apja mindenben részt vesz. Csodálatosan helyt áll. A baba vele is legalább ugyanannyi időt tölt, mint velem. Ő az a fajta édesapa, akire teljes emberként lehet számítani: ha kell, pelenkát cserél, fürdet, ami hatalmas segítség nekem.”

Hatalmas volt az öröm Milan érkezésekor
Fotó: Handout/Getty Images

2014. augusztus - Új taggal bővül a család

2014 nyarán Shakira Facebook oldalán bejelenti, hogy Milan hamarosan nagytesó lesz. „Igen, a második gyermekünket várjuk! Nagyon szépen köszönjük a sok jókívánságot!”

2015. január - Megszületik második baba

Sasha Piqué Mebarak 2015. január 29-én, 09:54-kor látta meg a napvilágot Barcelonában. A szülők eleinte megpróbálták titokban tartani a kicsi nemét, de végül Shakira szülei a lányuk spanyolországi látogatása során kifecsegték a hírt, hogy kisfiú érkezett a családba.

2018. január - Dalok szárnyán

Shakira megnyeri a legjobb latin pop albumért járó Grammy-díjat. A ceremónián nem jelenik meg; inkább a kedvesével ünnepel. A trambulinon ugrálva éneklik a nyertes album Me Enamoré című slágerét, amelyet szerelmük története ihletett.

Itt még teljes volt a családi idill
Fotó: David Ramos/Getty Images

2018. augusztus - Véget ér egy korszak

Piqué 2018. augusztus 11-én bejelenti, hogy visszavonul, Shakira pedig az Instagramon megosztott bejegyzésével fejezi ki támogatását. „Életem egyik legboldogabb pillanata volt, hogy 2010-ben láthattalak nyerni a válogatottal és ünnepelni Spanyolország bajnokaival!”

2019 november - A nagy mélypont

Shakira kendőzetlenül vallott depressziójáról, miután kiderült, hogy bevéreztek a hangszálai. A hangja elvesztését és az éneklésre való képtelenségét elviselhetetlennek érezte. Ez nagyon megnehezítette a családjával való kommunikációt, és az is szörnyen érintette, hogy Piqué a legsebezhetőbb helyzetben látta őt. „Egyáltalán nem voltam pozitív, sőt, borzasztóan pesszimista voltam. Megkeseredtem és Gerard meglátta a legsötétebb oldalamat.”

2020 január - Shakira színt vall arról, hogy miért nem házasodtak össze Piquével

Az énekesnő egy interjúban mesél arról, mennyire retteg a házasságtól: „Hogy őszinte legyek, a frászt hozza rám a házasság gondolata. Nem akarom, hogy a feleségeként nézzen rám. Legyek a barátnője, a szeretője - ez olyan, mint a tiltott gyümölcs” - mondta Shakira arra utalva, hogy szeretné, ha Piqué nem venné őt magától értetődőnek.

2022. február - Kirobbanó viták

Shakira egy podcast műsorban elmondja, hogy mi okozza köztük a legtöbb konfliktust. „Szegénykémnek mindig várnia kell rám. Egy kolumbiai nő számára az idő nem ugyanazt jelenti, mint egy spanyol vagy katalán férfinak.” Sportolóként Piqué jellemzően betartja a szigorú, rendezett menetrendet, míg a kolumbiai énekesnő sokkal rugalmasabb.

2022. június - Shakira és Gerard Piqué bejelentik szakításukat

11 év együttélés után a pár 2022. június 4-én közös nyilatkozatban bejelenti, hogy külön utakon folytatják tovább. „Sajnálattal megerősítjük, hogy már nem vagyunk egy pár" - áll a közleményben. „Jelenleg a magánélet védelmét kérjük gyermekeink jóléte érdekében, akik a legfontosabbak számunkra."

Az álompár kapcsolata véget ért
Fotó: Bryan Steffy/Billboard Awards 2014/Getty Images

2022. november - Shakira és Gerard Piqué döntenek gyermekük felügyeletéről

Shakira és Piqué elmondta a People magazinnak, hogy megállapodtak fiaik, Milan és Sasha felügyeletében. „Egyedüli célunk, hogy gyermekeinknek a lehető legnagyobb biztonságot és védelmet nyújtsuk, és reméljük, hogy biztonságos és nyugodt környezetben folytathatják életüket" - áll az egykori házaspár közös közleményében.

2023. január - Shakira új dalában osztja ki Piquét

Shakira a BZRP Music Session #53" című új dalában elhangzott szúrós szavai egyértelműen Gerald Piquét és annak új barátnőjét Clara Chia Marti-t célozzák meg.

2023. január - Piqué már tovább is lépett

Gerard Piqué hét hónappal azután, hogy szakított Shakiraval, egy szelfi formájában nyilvánosságra hozza kapcsolatát Martival. 2022-ben kaptak szárnyra a pletykák, miszerint a megcsalásos-ügy vezetett a pár válásához, de ezt egyikük sem erősítette meg. Ami azonban a leginkább összetörte az énekesnő szívét, az a módja annak, ahogy férje lebukott előtte. A Vanity Fair cikkében megírta, hogy Shakira akkor fogott gyanút, amikor rajta kívül nem volt otthon senki, valaki mégis megdézsmálta az eperlekvárt. Mivel tudta, hogy a férje nem szereti, ő pedig a napokban nem tartózkodott otthon, így hamar ráébredt, hogy valaki más járt a házukban a távolléte alatt. Bár a feltételezést egyik fél sem erősítette meg, ahogy azt sem, hogy a focista jelenlegi párja, Clara Chia Marti lett volna a szerető, de több bennfentes azonban igen - talán így már nem véletlen, hogy még mindig az egész világ erről beszél.

Ne maradj le a sztárvilág híreiről:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói