Sztárok, akik büszkén vállalják, hogy 40 felett lettek édesanyák

2018.szeptember.8.

Rengeteg mítosz és téveszme terjeng azzal kapcsolatban, meddig érdemes halogatni a gyermekvállalást, egyáltalán mikor merülhet fel a meddőség. Az Egyesült Államok Egészségügyi Minisztériumának kimutatása szerint 10-ből 1 nőt érint a meddőség a 15-44 közötti korosztályban.

Sztárok, akik büszkén vállalják, hogy 40 felett lettek édesanyák
Fotó: Getty Images

Nem titok, hogy minél idősebb valaki, annál nehezebb a természetes úton való megtermékenyülés.

A sztárvilágból tucatjával ismerünk olyan hírességeket, akik negyvenen túl vállaltak gyereket. Ha pedig rájuk nézünk, egyből el is feledjük azokat az aggodalmakat, hogy talán veszélybe sodorjuk gyermekvállalási terveinket, ha későbbre halasztjuk őket. Íme néhány híres anyuka, aki egy percig sem bánja, hogy a negyedik x betöltése után lett édesanya.

Nicole Kidman

Fotó: Getty Images

A Hatalmas kis hazugságok sztárja nagyon őszintén beszélt nőgyógyászati eredetű küzdelmeiről. A színésznő kétszer házasodott, korábbi férje Tom Cruise volt, jelenlegi pedig Keith Urban. Még a húszas éveiben járt, mikor Tom Cruise-zal való házassága alatt méhen kívüli terhessége volt, ami után úgy döntöttek, hogy inkább örökbe fogadnak két gyermeket, Isabellát és Connort. A házasságuk végéhez közeli időszakban Nicole következő terhessége is vetéléssel végződött.

Amikor Kidman hozzáment Keith Urbanhez, elképzelhetetlennek találta, hogy természetes úton gyermeke lehessen, 2008-ban mégis világra jött kislányuk, Sunday Rose. Nicole ekkor 41 éves volt és élete csodájának nevezte a terhességet. 2012-ben megszületett második kislányuk, Faith Margaret, akit már béranya hozott világra. A viharos terhességek és a négy gyermek ellenére Nicole azt nyilatkozta, boldogan gyarapítaná tovább a családot.

Susan Sarandon

Fotó: Getty Images

Sarandon első gyermeke, Eva 1985-ben született Franco Amurri olasz filmes producertől. Néhány évvel később Sarandon házassága felbomlott, majd új párjától, Tim Robbinstől született két fia, Jack és Miles, a terhességek idején pedig már 42 és 45 éves volt. Sarandon elmondta, soha nem sietett az anyává válással, hiszen korábban endometriózist diagnosztizáltak nála, így nagyon kevés esély volt rá, hogy teherbe essen, de mégis megtörtént, és három, ma már felnőtt gyermek édesanyja.

Halle Berry

Fotó: Getty Images

Az A-listás színésznő 41 éves volt, mikor megszületett első gyermeke, Nahla, 47 pedig mikor Maceo fia született. Második terhessége, melyet már az ötvenhez közeledve élt át, teljesen meglepetésszerű volt számára, egyáltalán nem tervezte, sőt arra gyanakodott, hogy a menopauza tünetei jelentkeznek nála, mielőtt kiderült, hogy valójában babát vár. Igazi sokk volt, mikor megtudta, hogy ismét anyai örömök elé néz.

Salma Hayek

Fotó: Getty Images

"Azt hittem, segítségre lesz szükségem, hogy teherbe essek, de szerencsére nem így történt" – nyilatkozta Hayek a WebMD-nek, miután 41 évesen világra hozta Valentina lányát. Hayek várandóssága alatt terhességi cukorbetegséggel és mind a kilenc hónapon át tartó hányingerrel küzdött, de ennek ellenére azt mondta, egyáltalán nem bánja, hogy erre az életkorra hagyta a szülést: "Most már egy kiteljesedett ember vagyok, más, mint tíz évvel ezelőtt. Most jobb anya tudok lenni".

Brooke Shields

Fotó: Getty Images

A színésznő második lánya, Grier születésekor töltötte be a negyvenet, de nagyon megküzdött a terhességért. Több termékenységi és lombikbébi kezelésen is átesett. "Már készen álltam arra, hogy feladjam" – mondta Shields. "Fáradt voltam, régóta vártam és nagy volt a nyomás, már Chris (Brooke férje) is azt mondta, nem biztos, hogy képes elviselni, hogy szenvedni lát engem. Végül úgy döntöttünk, hogy még egyszer utoljára megpróbáljuk a lombikbébi kezelést". Ekkor lett várandós Shields.

Céline Dion

Fotó: Getty Images

42 éves korában, több sikertelen lombikbébi kezelés után született meg két fia, Eddy és Nelson. A Grammy-díjas énekesnő első terhessége sem volt könnyebb, hat évig küzdött, míg egy termékenységspecialista segítségével sikerült teherbe esnie, és a 30-as évei elején megszületett első fia, René Charles. A 40-es évei elején elhatározta, hogy újra édesanya akar lenni, és nem volt hajlandó feladni a küzdelmet. "Felbecsülhetetlen érzés, mikor vetélés, három sikertelen lombikbébi kezelés után, ötödszörre sikerül".

Helen Hunt

Fotó: Getty Images

A Megőrülök érted sztárja 40 éves volt, amikor 2003-ban megszületett lánya, Makena Lei. Hunt így nyilatkozott a Popsugarnak: "Sokkal nehezebb volt teherbe esni, mint ahogy elképzeltem. Sokáig próbálkoztunk, és csak nem vált valóra életem legnagyobb vágya és kihívása. Úgy voltunk vele, hogy el kell fogadnunk, ha nem lesz gyermekünk. Aztán 2003-ban mégis megtörtént a csoda".

Eva Mendes

Fotó: Getty Images

Eva Mendes 40 évesen lett először anyuka, Ryan Goslinggel nagyon várták a kis Esmeralda érkezését. Két évvel később várandós lett második lányukkal, Amadával. A színésznő elmondta, hogy az anyaság igazi kihívás számára. "Teljesen kimerült vagyok. Azt hittem, életem legvadabb éjszakái rég véget értek, de azt hiszem, ezek azok".

Naomi Watts

Fotó: Getty Images

Naomi Watts két fiú, Sasha és Kai büszke édesanyja, 39 illetve 40 éves volt, mikor megszülettek. Naomi elmondta, utólag úgy érzi, már fiatalabban is kellett volna szülnie, hogy párjával, Liev Schreiber még több gyermekük legyen.

Gwen Stefani

Fotó: Getty Images

Gwen legfiatalabb gyermekére, Apollóra igazi csodaként tekint, hiszen 44 éves volt, mikor megérkezett a családba. Egy interjúban Stefani elárulta, hogy a 40-es évei közepén a terhesség megtapasztalása egy teljesen új, spirituális állapotba emelte fel.

Uma Thurman

Fotó: Getty Images

Uma Thurman 42 éves volt, amikor Arpad Bussonnal való kapcsolatából megszületett harmadik gyermeke, Luna. Négy évvel a kislány születése után a kapcsolat válással végződött, és nagy csata folyt a gyermekelhelyezésről is.

Julianne Moore

Fotó: Getty Images

A színésznő 30-as éveiben szülte fiát, Calebet. Lánya, Liv öt évvel később született, 2002-ben, amikor a Julianne 41 éves volt. A Megmaradt Alice-nek sztárja azt nyilatkozta, hogy filmrendező férjével, Bart Freundlich-hel próbálják úgy nevelni gyermekeiket, hogy rendezett, kiegyensúlyozott életet éljenek.

Alyssa Milano

Fotó: Getty Images

Milano 41 éves volt, amikor megszületett férjével, David Bugliaryvel közös második gyermeke, Elizabeth. Mielőtt Alyssa bejelentette, hogy állapotos, nagyon sok hír keringett arról, hogy a pár mindent próbált megtenni, hogy teherbe essen. Azonban Alyssa azt is elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy negyvenen túl lett anyuka, hiszen korábban volt egy olyasfajta menetrend az életében, amihez ragaszkodott, és még nem volt alkalmas az idő az anyasághoz.

Madonna

Fotó: Getty Images

Madonna második biológiai gyermekét 42 évesen szülte, ekkor már volt egy lánya, Lourdes. Emellett pedig négy gyermeket is örökbe fogadott, így összesen hatan vannak a csemeték.

Janet Jackson

Fotó: Getty Images

2016-ban, 50 évesen jelentette be Jane Jackson, hogy várandós. Terhessége részleteit titkolta a nyilvánosság elől, de bármik is legyenek a részletek, az már biztos, hogy Janet egy egészséges kisfiú, Eissa büszke és boldog anyukája.

Ez is érdekelhet

Ők a legőszintébb csillagjegyek. Köztük vagy?

Ők a legőszintébb csillagjegyek. Köztük vagy?

Divathírek

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Íme a cannes-i filmfesztivál vörös szőnyegének legjobb szettjei

Szépséghírek

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai

Kate Middleton, Grace Kelly és Diana hercegnő szépségtitkai