18 sztár, aki megváltoztatta a nevét, és észre sem vetted

Rengeteg sztár változtatja meg a hivatalos nevét házassága után, viszont kevesek változtatják meg ezután a művésznevüket is, így ezekről a módosításokról nem feltétlenül hallunk. Cikkünkből megismerheted azokat a sztárokat, akik csak a hivatalos nevükön változtattak, és azokat is, akik a művésznevükön is csavartak egyet.

Te tudtál ezeknek a sztároknak a névváltoztatásáról?
Te tudtál ezeknek a sztároknak a névváltoztatásáról?
Fotó: Getty/Glamour

Vannak olyan nők, akik szeretnék megtartani lánykori vezetéknevüket a házasságkötés után, mások a lánykori mellé, megint mások pedig a lánykori helyett veszik fel férjük vezetéknevét. Sőt, vannak olyan férfiak is, akik hozzáadják feleségük vezetéknevét a sajátjukhoz. Manapság erre már nincsenek kőbe vésett szabályok. Az is előfordul, hogy valaki csak azért változtat a nevén, mert egy másik jobban tetszik neki. Lássuk, hogy állnak a sztárok a témával!

Az alábbiakban összeszedtünk 11 sztárt, akik megváltoztatták a hivatalos nevüket, de megtartották művésznevüket:

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez hivatalosan Jennifer Affleckre változtatta a nevét, miután nemrég összeházasodott régi szerelmével, Ben Affleckkel. A művésznevét megtartotta, hiszen ahogy egy korábbi interjúban ő is rávilágított, a J.Af közel sem hangzik olyan jól, mint a J.Lo.

Jennifer Garner

J.Lo nem az egyetlen Jennifer Affleck Hollywoodban. Jennifer Garner és Ben Affleck 2005 és 2018 között voltak házastársak, ami alatt a színésznő Jennifer Affleckre változtatta a nevét. Korábban Scott Foley-val kötött házassága alatt – amely 2000-től 2004-ig tartott – a hivatalos neve Jennifer Foley volt.

Lisa Bonet

Lisa Bonet a mai napig a születési nevét használja szakmai berkekben, azonban a hivatalos nevét Lenny Kravitztől való elválása után 1995-ben Lilakoi Moonra változtatta a privát szférájának megőrzése érdekében.

Sophie Turner

Sophie Turner, a Trónok harca színésznője hivatalosan Sophie Jonasra változtatta a nevét, miután 2019-ben összeházasodott Joe Jonasszal.

Miley Cyrus

Miley Cyrus hivatalos neve Miley Hemsworth volt a Liam Hemsworth-szel kötött házassága alatt 2018 és 2020 között. Nem ez volt azonban Miley első - észrevétlen - névváltoztatása: 2008-ban hivatalos nevét Destiny Hope Cyrus-ról Miley Ray Cyrusra cserélte.

Austin Butler sírva ment haza az Elvis forgatásáról, miután csoportosan megalázták

Cher

Az énekesnő egy egész névkollekciót begyűjtött az évek során, de amikor a teljes neve már Cherilyn Sarkisian La Piere Bono Allman volt, úgy döntött, ebből elég: 1978-as utolsó névváltoztatása óta hivatalos neve egyszerűen csak Cher. A Sarkisian nevet egyébként édesapja, a La Piere-t mostohaapja, a Bonót első férje, az Allmant pedig második férje után kapta.

Angelina Jolie

Jolie 2002-ben hagyta el a Voight vezetéknevet édesapjától való elhidegülése miatt. A nevét 2014-ben változtatta meg újra, Brad Pittel való házasságkötése után, Angelina Jolie Pitt azonban a pár 2019-es válása után ismét Angelina Jolie lett.

Pryanka Chopra

Pryanka Chopra 2018-ban ment hozzá Nick Jonashoz, ekkor a nevét is Pryanka Chopra Jonesra változtatta. „Mindig is szerettem volna hozzáadni a vezetéknevét az enyémhez, mert úgy érzem, családdá válunk. Nem veszem el a személyazonosságomat... ő adódik hozzá ahhoz, aki vagyok. – mesélte Jimmy Fallon műsorában.

„Az nem lehet, hogy azért van itt ennyi ember, hogy engem lásson" - Budapesten koncertezett Alec Benjamin

Marilyn Monroe

A legendás színésznő Norma Jeane Mortensonként született, majd Norma Jeane Bakerként lett megkeresztelve. Amikor 1942-ben hozzáment James Doughertyhez, a nevét Norma Jeane Doughertyre változtatta. Marilyn Monroe-ként 1946-ban vált híressé, ugyanabban az évben, amikor elvált Doughertytől, művésznevét azonban csak 1956-ban vette fel hivatalosan. 1956 és 1961 között Arthur Millerrel kötött házassága során a hivatalos neve Marilyn Monroe Miller volt.

Jessica Biel

Jessica Biel tizenegy hónappal a Justin Timberlake-kel kötött házassága után vette fel férje vezetéknevét, így azóta hivatalosan is ő Jessica Timberlake: „azt hiszem megnyertem a nevek főnyereményét”nyilatkozta a People magazinnak.

Salma Hayek

Salma Hayek a születési nevének csak egy részét használja művésznévként – a teljes verzió Salma Valgarma Hayek Jiménez – ezt 2009-ben változtatta Salma Hayek Pinaultra, François-Henri Pinaulttal kötött házassága után. Ez azonban nem rögtön következett be, csak miután a színésznő akkor két éves kislánya megkérte erre: „Épp egy filmet forgattunk és meglátta a nevemet a székemen. 'Mi van ide írva?' kérdezte. 'Salma Hayek' válaszoltam. Erre azt mondta, 'Mi a helyzet a Pinaulttal? Miért nem Pinault? Az emberek [Párizsban] úgy hívnak, Madam Pinault.'mesélte egy interjúban – így azt mondtam magamnak: most ez vagyok. Teljesen új életet kezdek.

Míg egyes sztároknak az működik leginkább, ha privát és művészneveiket elkülönítve kezelik, mások azt preferálják, ha a szakmai életben a hivatalos nevükön hivatkoznak rájuk. Íme 8 sztár, akik a hivatalos és művésznevüket is megváltoztatták:

Hailey Bieber

Hailey Baldwin 2019-ben ment hozzá Justin Bieberhez, ezzel egy időben pedig a nevét is Hailey Bieberre változtatta. A Bustle-nek elmesélte, hogy amikor megkérdezte édesapját, hogy zavarná-e őt a névváltoztatás, a férfi azt válaszolta: „semmi gond, még mindig mindenki tudja, hogy egy Baldwin vagy!

Victoria Beckham

Victoria Adams 1999-ben ment hozzá David Beckhamhez, amikor hivatalosan felvette a Victoria Beckham nevet. A kapcsolatuk előtt a Spice Girls tagjaként a Posh Spice becenéven volt széles körben ismert.

Brooklyn Beckham Peltz és Nicola Peltz Beckham

Victoria és David Beckham fia szintén felvette párja nevét házasságkötése után. 2022-ben Nicola Peltz színésznővel kötött házasságot, azóta Brooklyn Peltz Beckham a hivatalos neve. Nicola Peltz szintén felvette Brooklyn vezetéknevét, így hivatalosan már Nicola Peltz Beckhamnek hívják.

Jennifer Aniston sminkmentes szelfijénél jelenleg nincs felszabadítóbb az interneten

Kim Kardashian

Kanye Westtel kötött házassága alatt az üzletasszony felvette férje vezetéknevét, a Kim Kardashian West azonban 2021-ig volt a hivatalos neve, amikor is elvált a rappertől.

Courtney Cox

Courtney Cox 1999-ben ment hozzá David Arquette-hez, ekkor a nevét is Courtney Cox Arquette-re változtatta. Amikor a Jóbarátok Vegas után című epizódjában először kapott kreditet az új nevével, az Arquette vezetéknevet a többiek nevéhez is hozzáadták, valamint az epizódot is az ifjú párnak ajánlották. 2013-as válása után a színésznő visszatért a Courtney Cox névhez.

Kaley Cuoco

Az Agymenők sztárja hasonlóképpen Kaley Cuoco-Sweetingre írta át a nevét, miután 2013-ban hozzáment Ryan Sweetinghez, majd 2016-os válása után visszaváltoztatta Kaley Cuocóra.

Jada Pinkett Smith

Jada Pinkett 1997-es házasságkötése adta hozzá Will Smith vezetéknevét a sajátjához. A színésznő szerint mindig időszerű az a dilemma, hogy egy nő felvegye-e a férje vezetéknevét. A férj nevének saját vezetéknevünkhöz való hozzáadása számunkra tökéletes opciónak tűnik!

Ez is érdekelhet

„Csak azzal tudok szexelni, aki elég okos" - Mindent a szapioszexualitásról

„Csak azzal tudok szexelni, aki elég okos" - Mindent a szapioszexualitásról

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói