Tom Felton alkoholista lett a Harry Potter után, és az elvonóról is megszökött

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Megjelent a Harry Potterben Draco Malfoy karakterét megformázó Tom Felton memoárja, melyben rengeteget ír a forgatásról, és olyan kulisszatitkokat árul el, ami még a legkeményebb rajongóknak is újdonság lesz.

Tom Felton Beyond the Wand című memoárjában mesél a Harry Potter alatti és utáni életéről
Tom Felton Beyond the Wand című memoárjában mesél a Harry Potter alatti és utáni életéről
Fotó: Profimedia

A Beyond the Wand című könyvében például mesél arról a kérdésről, amit talán a legtöbbször kapott meg, történetesen, hogy volt-e köztük szerelem Emma Watson színésznővel. Tom Felton azt mondta, úgy emlékszik, sosem volt szerelmes a színésznőbe, viszont emberként úgy szerette és csodálta, hogy azt nem igazán tudta jól elmagyarázni másoknak.

Anyukájának és egy üvegdarabnak köszönheti, hogy színész lett

Vannak a történelemben vicces sztorik arról, ki hogyan került arra a pályára, amin később sikereket ért el, és Tom Feltoné is egy ilyen. Gyerekkorában egyik hobbiból a másikba ugrált, a színészetet is éppen készült lecserélni valami másra, amikor a tanára azt mondta az édesanyjának, szerinte jó ötlet lenne, ha elvinné a fiút Londonba, hogy megnézze egy olyan ember, aki gyerekszínészeket menedzsel. Édesanyja nem sokkal előtte esett át egy műtéten, a lábából szedtek ki egy üvegszilánkot, és otthon lábadozott. Amikor jobban lett, de még mindig szabadságon volt, gondolt egyet, és elvitte a fiát Londonba. Így lett Feltonnak ügynöke.

Tom Felton Emma Watsont tartja a lelkitársának
Fotó: Getty Images

Az iskolában hallott először a Harry Potterről

A színész pontosan emlékszik, mikor hallott először a könyvekről, melyek aztán az egész életét megváltoztatták. Egy tanár beszélt nekik az iskolában a könyvről, ami egy varázslófiúról szólt. A színészt egyáltalán nem fogta meg ez a könyvismertető, és az sem, amit a tanáruk olvasott fel nekik belőle. Emlékszik, hogy amikor a meghallgatásra ment, egyértelművé vált számára, hogy valószínűleg ő ott az egyetlen, akinek fogalma sincs, miről szól a történet.

Emma Watson bevallotta, hogy beleszeretett Tom Feltonba a Harry Potter forgatása alatt

Emma Watson bevallotta, hogy beleszeretett Tom Feltonba a Harry Potter forgatása alatt

Egy idő után azonban elkezdte érdekelni a dolog

A meghallgatások alatt nem nagyon lelkesedett, sőt néha gúnyos is volt a többiekkel. Többszöri meghallgatás után Felton azt mondta, hogy „elkezdtem foglalkozni azzal a gondolattal, hogy talán jó lenne eljátszani ezt a Harry Potter gyereket". Hetek teltek el anélkül, hogy bárki visszajelzett volna. Egy franciaországi családi kempingezés során Felton édesanyja megmutatott neki egy újságcikket, miszerint megvannak a szereplők, és azt mondta, hogy „csalódást érzett". Később a filmesek megkeresték, hogy játssza el Draco Malfoyt, akit "rosszfiúként" jellemez. Megtudta, hogy a készítők olyan színészeket kerestek, akik életet adnak a karakternek. „Bár szeretem azt hinni, hogy Draco és én nem voltunk teljesen egyformák, az általános közömbösségem minden bizonnyal segített megkapnom a szerepet”.

Tom Felton és Daniel Radcliffe az első Harry Potter moziban
Fotó: Profimedia

Félt Alan Rickmantől

Mindig óvatos volt Rickmannel, és kissé tartott tőle, miközben egyáltalán nem volt annyira félelmetes, mint ahogy ő azt akkor érzékelte, de a szerepe miatt nem tudott elvonatkoztatni. Olyan apróságokat már csak később fogott fel, mint mikor Alan Rickman felszólalt, hogy a gyerekszínészeknek is azonos magasságú széket adjanak, mint a felnőtteknek, mert azt akarta, hogy egyenrangúnak érezzék magukat. Szerinte az olyan emberek, mint Rickman voltak azok, akik miatt „nem nőttünk seggfejé”. A gyerekek szerinte azt látták, hogy mindenkivel kedvesen és türelmesen kell bánni, ahogyan ezt a nagy színészek is teszik.

A szőke haj kínszenvedés volt számára

Draco Malfoy haja jellegzetes jégszőke, Felton haja viszont nem. Még mielőtt megkapta volna a szerepet, megkérték, hogy szőkítse ki a haját, hogy a filmesek lássák, mennyire passzol hozzá. A színész az egész folyamatot kínszenvedésnek írta le. Nagyjából hat-hét kör volt a fodrásznál, míg elérték a kívánt eredményt, a szőkítés folyamatát pedig az önéletrajzi könyvében úgy jellemezte, hogy „olyan érzés volt, mintha tűzhangyák rágcsálnák a fejbőrömet”. Később a forgatások alatt nagyjából kilenc naponként kellett festeni a hajtövét.

Utálták a kisgyerekek

A film premiere után nem sokkal odament hozzá egy nagyjából öt év körüli gyerek, és csak annyit mondott Feltonnak, hogy ő egy igazi gyökér, csak kissé csúnyább szót használt. Akkor nem értette az egészet, majd Felton nagyapja mondta, hogy tulajdonképpen elismerés, ha egy gyerekből ilyen zsigeri reakciót képes kiváltani, mert ez azt jelenti, hogy az alakítás, vagyis a színészi teljesítménye jó.

Tom Felton karaktere nem volt pozitív
Fotó: Profimedia

Nézd milyen dögös pasik lettek a Harry Potter szereplői

Nézd milyen dögös pasik lettek a Harry Potter szereplői

Emma Watsonnal nem indult jól a kapcsolatuk

Bár később barátok lettek, az elején nem indult jól a színész gyerek kapcsolata. Ez Felton szerint amiatt is lehetett, mert Watson fiatalabb volt, ráadásul a kevés lányok egyike, ezért a fiúk sem bántak jól vele. Ezt évek után értette meg, ahogyan azt is, hogy Watson gyakorlatilag kislány volt, mikor bekerült a forgatásra, ahol egyik napról a másikra kellett felnőtté válnia. Azt mondja, állandóak voltak a pletykák arra vonatkozóan, hogy több van köztük barátságnál, és bár valóban különleges volt a kapcsolatuk, nem volt romantikus jellegű.

Különleges kapcsolat fűzte Emma Watsonhoz
Fotó: Profimedia

Aki rosszul viselkedett, fizetett

Egy olyan forgatáson, ahol sok a gyerekszínész, könnyen elképzelhető, hogy némelyikük megzavarja a felvételt, vagy nem viselkedik kellő komolysággal. Ez a Harry Potter esetében sem volt másképpen, ezért Chris Columbus rendező egy úgynevezett piroslapos rendszert léptetett életbe, aminek a lényege az volt, hogy aki rosszul viselkedik, nevetteti a többieket, annak tíz fontot be kell fizetnie egy kasszába. Felton szerint a Ron Weaslyt alakító Rupert Grint az első két rész forgatása alatt nagyjából 2500 dollárral járult hozzá a kasszához, aminek az összegét a forgatások végén jótékonysági szervezeteknek adományozták.

Óriási Harry Potter-poén: Draco Malfoy vele duzzasztaná fel a Mardekár házat

Óriási Harry Potter-poén: Draco Malfoy vele duzzasztaná fel a Mardekár házat

Sokat tanult Daniel Radcliffe-től

Nagy nyomás nehezedett a Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe-re, akivel először távolságot tartottak, majd rájöttek, hogy nagyon sok bennük a közös vonás. Mindenki tudta, hogy Radcliffe lesz az, aki egészen biztosan nem élhet többé normális életet a szereplők közül, ő pedig a forgatásokon töltött idejét arra használta, hogy minél többet tanuljon az őt körülvevő színészlegendáktól. „Azt hiszem, többet tanultam abból, hogy őt figyeltem, ahogyan fejlődik, mint bármelyik felnőttől” - nyilatkozott Felton elismerően a színésztársáról.

Tom Felton és Daniel Radcliffe eleinte nem rajongtak egymásért, de később sokat tanultak egymástól
Fotó: Profimedia

A Harry Potter utáni életről

Miután vége lett a forgatásoknak, Tom Felton hatalmas űrt érzett. Aztán felkérték A majmok bolygója: Lázadás című filmre, a szerepet meghallgatás nélkül kapta meg. Utána úgy gondolta, befejezi a színészetet, de végül Los Angelesbe kötött ki, ahol nem érezte magát otthonosan, és hamarosan alkoholfüggővé vált. Először az ügynöke küldte elvonóra, de onnan megszökött. Később belátta, hogy ez az egyetlen út, hogy visszataláljon önmagához. Nem olvasta újra a könyveket, és nem nézte újra a filmeket, de nem azért, mert bánna bármit, hanem mert a gyerekével szeretné majd egy nap újraélni az egészet.

Még több Harry Potter:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Aranytorkú énekesnő lehet az Operaház új csillaga - Ismerd meg Tuznik Natáliát!

glamour plusz ikon Aranytorkú énekesnő lehet az Operaház új csillaga - Ismerd meg Tuznik Natáliát!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)

Egyszerű használat és ragyogó végeredmény - Ebben a hajfestékben biztosan nem fogsz csalódni (x)