Veszedelmes viszonyok: Kate Moss legendás szerelmei

2019. január 16.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Kate Moss nincs fent személyesen az Instagramon (csak a saját ügynökségével), ki tudja, lehet, hogy a közösségi médián szocializálódott fiatal divatrajongóknak ma már talán semmit nem mond a neve.

Kate Moss
Fotó: Profimedia

Nehéz lenne bemutatni nekik, hogy ki is volt a kilencvenes években az angol szupermodell. Nem mondhatjuk, hogy ő volt a korszak Kylie Jennere, mert kevesebb és több is volt egyszerre. Kate Moss volt a divat arca, a 2005-ös kokainbotrányáig az abszolút első számú plakátlány, aki divatba hozta a 0-ás méretet. Amikor felbukkant a kilencvenes évek elején, a csenevész, szinte riadt tekintete miatt azzal csúfolták, hogy ő a heroin sikk emblematikus modellje. A divatvilág női Kurt Cobainje.

Aztán szép lassan nem különc kivétel, hanem etalon lett belőle, a 2000-es évek kifutóit abszolút a vékony, szinte fiús alkatú modellek uralták, az ő királynőjük volt Kate Moss. Közben persze, hála a mindig balul elsült, fájdalmas szerelmeinek, nem csupán a divatvilág számára, de az egész popkultúrában ikonná lett. A kampányai, címlapjai mára a divattörténelem aranylapjaira kerültek, életében műalkotások múzsája lett, dalt írtak róla, hozzá, a szerelmei pedig a divatvilág Nancyjévé tették, aki mellé mindig akadt egy veszélyes Sid, aki összetörte a szívét.

Íme Kate Moss legendás szerelmei:

Meztelenül a Paradicsomban

1993-ban a Calvin Klein Obsession nevű parfümjéhez reklámkampányt terveztek. Megbízták az ifjú titánt, a mindössze 21 éves Mario Sorrentit, hogy készítsen képeket a 19 éves Kate Mossról. Szabad kezet kapott a fotós, és 10 napot tölthettek paradicsomi környezetben, a Brit Virgin-szigeteken. Ebből született az egyik legnagyobb visszahangot kiváltott divatkampánya. Sorrentit és a fiatal modellt már korábbról romantikus szálak kötötték össze. A későbbi visszaemlékezések szerint az álomszerű nyaralás-munkán nem tudták eldönteni, hogy mikor dolgoznak, mikor enyelegnek romantikusan.

Kate Moss és Sorrenti:

Kate Moss és Mario Sorrenti
Fotó: Rexfeatures

A legintimebb fotókat Kate Moss szerint például nem is szánták nyilvánosnak. Hogy alig két év után, 1994-ben már külön is váltak útjaik annak köszönhető, hogy soha nem tudták eldönteni, hol kezdődik a munka, hol ér véget a magánélet.

Feldúlt hotelszobák maradtak utánuk

Miután Kate Moss szakított a fotóssal, állítólag randizott Leonardo DiCaprióval is. A színésszel egyidősek voltak, de a topmodell már ekkor is jobban vonzódott az igazi rosszfiúkhoz, így nem meglepő, hogy egy másik színész mellett kötött ki még 1994 végén. Ugyan Johnny Depp 10 évvel idősebb, mint Kate Moss, de mégis olyan hatást keltettek, mint két kis kamasz, akik készek szembeszállni az egész világgal a szerelmükért.

Kate Moss és Johnny Depp
Fotó: Rexfeatures

Ez volt az első Sid és Nancy-típusú kapcsolat Kate Moss életében. Csaknem öt évig jártak Deppel, szerelmüket időnként kisebb botrányok tarkították, néhány összetört hotelszobát hagytak maguk mögött, meg azt, hogy utólag is elmondták többször, hogy az első perctől tudták, hogy egymáshoz tartoznak. Kate Moss nem is tagadta még évekkel később sem, hogy nagyon nehezen heverte ki a szakítást a színésszel.

Szerelem gyümölccsel

Nem tudjuk, hogy az angol divatélet csodagyerekével töltött évek mennyire voltak felhőtlenek. Gyaníthatóan nem annyira, hiszen a többszörös magazinalapító, már 19 évesen marketinggurunak tartott Jefferson Hack és Kate Moss állítólag a 2000-es évek elején többet voltak külön, mint együtt, de a se veled, se nélküled kapcsolatból született a modell egyetlen gyermeke, Lila Garce 2002-ben. A boldog családdá válás azonban elmaradt.

Sid és Nancy 2000

Kate Moss állítólag randizott a később James Bond szerepében világhíressé váló Daniel Craiggel, sőt állítólag az akkor mindössze 23 éves Jamie Dornannal is, aki akkoriban modellként dolgozott együtt a szupermodellel. Az persze világossá vált már korábban, hogy Kate Mosshoz egy igazi rocksztár passzolna a leginkább. És 2005-ben találkozott is Pete Dohertyvel. A The Libertines nevű zenekarával az énekes éppen felforgatta Angliát. Doherty olyan rocksztár volt, aki már akkor anakronisztikusnak tűnt. Bedrogozva mászkált az utcán, spontán házibulikat rendezett, egy gitárral kóválygott teljesen kiütve az utcán.

Kate Moss és Pete Doherty
Fotó: Rexfeatures

Doherty zseniális dalszerző, de a legveszélyesebb önpusztítást vitte végbe akkoriban, és ehhez szegődött társnak a kokainbotránya miatt partvonal mellé kerülő Kate Moss. Nem lehetett eldönteni, hogy végleg a mélybe rántják-e egymást, vagy együtt kecmeregnek ki a gödörből. A kérdés eldöntetlen maradt, bár bizonyos időszakokban mindkettőre látszott komoly esély, de végül két év után elvált a páros, és talán mindenki kicsit megkönnyebbült, hogy túlélték egymást.

Szelíd rockerek

Miután kilábalt a Pete Dohertyvel és a drogbotránnyal tarkított időszakon, Kate Moss kavart Russell Branddel is. Igaz, a botrányhős komikus-színész ugyan fülig szerelmes volt a modellbe, Moss nem igazán vette komolyan a kapcsolatukat. A következő rocksztár barátjával azonban annyira komolyan vették a szerelmüket, hogy 2011-ben össze is házasodtak. A The Kills zenekar frontembere, Jamie Hince első ránézésre legalább olyan veszélyes alaknak látszott, mint Pete Doherty, de hiába a vagány, rocksztárosan felelőtlennek tűnő külső, Hince tényleg komolyan vette a kapcsolatukat. Nagyon kiegyensúlyozottnak tűnt a páros, ezért is volt meglepő, hogy 2015-ben szakítottak és elváltak.

Kate Moss és Jamie Hince
Fotó: Rexfeatures

Állítólag Kate Moss állandó féltékenykedése vetett véget a házasságuknak, ami után a topmodell a nála 14 évvel fiatalabb arisztokrata Nikolai von Bismarck mellett kötött ki, aki életmódjában leginkább Pete Dohertyre hasonlít, és volt már pár mosolyszünet a kapcsolatukban. Kíváncsian várjuk, hogy az élet még kit sodor az útjába.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Heti horoszkóp: Ezekre a csillagjegyekre pénzeső vár a héten - június 17. - június 23.

Heti horoszkóp: Ezekre a csillagjegyekre pénzeső vár a héten - június 17. - június 23.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Te tudod, mi a ránctalan bőr titka? - Most eláruljuk! (x)

Te tudod, mi a ránctalan bőr titka? - Most eláruljuk! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)