Ahová a drót nem ér el

2013.január.18.

Receptolvasás tableten a konyhában, emailolvasás a teraszon, klipnézés az ágyban – otthoni vezeték nélküli internettel mindez könnyen megoldható.

Sokan azt hiszik, különleges műszaki tudást igényel, és nem kevés pénzbe kerül, hogy otthonunkban, legyen szó lakásról vagy kertes házról, saját vezeték nélküli internetes hálózatunk legyen. Pedig viszonylag olcsón és néhány kattintással már megoldható, hogy ott üljünk le internetezni a tabletünkkel (táblagépünkkel) vagy a laptopunkkal, ahol éppen kedvünk tartja. Ha főzés közben elakadunk, egy receptoldalon azonnal megnézhetjük, hogyan tovább, ha videoklipeket nézegetnénk elalvás előtt, az ölünkben lévő laptopunkon megtehetjük, és nem álom többé a kertben, a napernyő alatt elolvasni emailjeinket, megnézni, mi történt kedvenc közösségi oldalunkon legutóbbi bejelentkezésünk óta. A lehetőségek szinte korlátlanok, elérésük pedig saját wifieléréssel pofonegyszerű.

Mindehhez ráadásul nem kell más, csak egy meglévő szélessávú vezetékes internetkapcsolat plusz egy arra csatlakoztatott router (ejtsd: rúter), vagy más néven wifi, egy olyan hálózati útválasztó eszköz, amely a meglévő internetkapcsolatot megosztja több készülék között. Már pár ezer forintért kapható megfelelő minőségű wifi, amiből rádiósat kell venni, mert csak ez alkalmas a vezeték nélküli kapcsolódásra. Az eszköz üzembe helyezése tényleg egyszerű, a leírásból kiolvasható, aztán (kis túlzással) három OK-t kell klikkelni a telepítő programban, és már netezhetünk is a pincétől a padlásig. A wifikapcsolat legnagyobb előnye a kényelem: hosszú, sokszor több tízméteres kábelkötegek nélkül érhetjük el tabletünkkel vagy laptopunkkal a világhálót, legyünk otthonunk bármely pontján vagy akár a kert hátsó sarkában.

Wifi az egész családnak

Az otthoni vezeték nélküli internetelérés azonban nemcsak a felnőttek számára, hanem a gyerekeknek is sok örömet és segítséget jelent. Így látja ezt Liptay Claudia műsorvezető is: – A wifi hasznossága először kislányom, Panka két évvel ezelőtti sportbaleseténél tudatosult bennem, amikor is a ritmikus gimnasztika gyakorlata közben részleges szalagszakadást szenvedett. Akkor, pár napig ágyban fekve a könyvolvasás mellett szívesen töltött jó néhány percet a tabletem mellett gyerekdalokat, mondókákat, meséket és ovisoknak készített játékokat, fejtörőket stb. böngészve, hallgatva és nézegetve. Ráadásul a szórakozás mellé – mivel fontosnak tartom, hogy játékos formában idegen nyelvvel is ismerkedjen – most már egyre többször egy-egy angol nyelvű rajzfilmet is becsempészek számára a kínálatba – természetesen nem inaszakadtáig erőltetve az egészet.

Wifinévadó "mozgalom"

Ismert, szórakoztató jelenség, hogy a wifihálózat keresésekor egy-egy érdekes vagy éppen unalmas (pl. Gigabyte 3) nevű hálózatra bukkanunk, amelyet pl. a szomszédjaink használnak.

A www.wifinevado.hu oldalon meghirdetett játék célja, hogy minél több fantáziadús (szellemes, meghökkentő, egyedi vagy bármilyen szempontból érdekes) wifinevet alkossunk, így szórakoztatva a wifit használó embereket, és teremtve egyfajta közösséget köztük.

A játékos kedvűek a wifihálózat átnevezése után elküldhetik a T-Home WifiNévadó Facebook-alkalmazásán keresztül érdekes, új nevüket. A beérkezett nevek közül a zsűri, Hajdú Steve műsorvezető, a "mozgalom" arca kiválasztja a legjobb, legötletesebb wifinevet, és egy értékes tablettel jutalmazza a kitalálóját.

Érdekesség, hogy azok, akik T-Home NetMánia otthoni internet-előfizetés mellé tabletet is rendelnek, az akció keretében a vezeték nélküli otthoni hálózathoz nemcsak ingyen wifiroutert kapnak ajándékba, hanem – Netmánia L, XL, XXL csomagot választók – szakértő informatikai segítséget is igénybe vehetnek. További részletekért érdemes a www.t-home.hu oldalra látogatni.

Ez is érdekelhet

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Szépséghírek

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció