„Az üres influenszerségben nincs jövő” - Interjú Gelencsér Tímeával, Az év közösségimédia sztárja díj győztesével

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Annyira megdöbbentette az eredmény, hogy még győzelmi beszéddel sem készült a 2024-es GLAMOUR Women of The Year gálára Gelencsér Tímea, "Az év közösségi-média sztárja" kategória nyertese.

Gelencsér Tímea mindig tudatosan építette a közösségi médiában is a karrierjét
Gelencsér Tímea mindig tudatosan építette a közösségi médiában is a karrierjét
Fotó: GLAMOUR Hungary

Gelencsér Tímea nevét 2016-ban ismerte meg az ország a Magyarország szépe által, de soha nem hagyta magát beskatulyázni a klasszikus influenszer szerepbe. Tehetségét és sokoldalúságát folyamatosan bizonyítja, a közösségi médián túl manapság már televíziós műsorvezetőként is.

HIRDETÉS

Vissza tudsz emlékezni, hogy mikor regisztráltál egyáltalán valamelyik közösségi média felületre?

Talán 2012-2014 környékén, és arra határozottan emlékszem, hogy zárt profilom volt. Majd jött a Magyarország szépe, ahol kvázi kötelező volt teljes néven, nyilvános profillal versenyezni, mind a hazai, mind a világversenyen. Így akkor lett nyitott az oldalam, a felhasználónevemet át kellett írnom Timelláról a hivatalos nevemre, de azért előtte még leszedtem azokat a személyes posztokat, amiket nem akartam, hogy sokan megnézzenek.

Hamar megtaláltak együttműködések?

Arra határozottan emlékszem, hogy amikor 2016-ban hazajöttem a világversenyről, 2017 év elején már elkezdődtek a nem barter-alapú együttműködések. Eleinte nagyon furcsa érzés volt lefotózni magam, kitenni a képet, és belegondolni abba, hogy van, aki ezért fizet.

Utólag visszagondolva egyébként nagyon érdekes, hogy most már értem a reklám erejét és értékét, de a kezdetekben még nagyon szokatlan volt számomra ez az egész. Arra pedig egyáltalán nem számítottam, hogy így kinövi magát ez az egész. Különleges evolúción ment keresztül a közösségi média, manapság már munkahelyek teremtődnek általa, és ez nagy lehetőség sokak számára.

Kovács Patríciával a címlapon és mindenkit érintő tematikával jön a legújabb Glamour Book!

Kovács Patríciával a címlapon és mindenkit érintő tematikával jön a legújabb Glamour Book!

Arra is emlékszel, hogy mi volt az mérföldkő, amikor hirtelen megnőtt a posztjaid elérése és a követőid száma?

Nekem a tévéműsorokkal párhuzamosan indult be úgy igazán a közösségi médiás szereplésem is. Már a szépségverseny idején lett több-tízezer követőm, de az Exatlon hozta meg az igazi áttörést. Akkor léptem át a 100 ezres tábort. Az első évad nagyon sikeres volt, az élő adások után még hónapokig jártunk közönségtalálkozókra, sportrendezvényekre.

Akkoriban nagyon felpörgött az oldalam, az Ázsia Expressz után viszont annyira nem növekedett, majd jött a Dancing With The Stars, ami nagyot dobott rajta. A köztes időszakokban pedig nyilván mindig próbáltam valami olyat posztolni, aminek éreztem az értékét, például, ha segíthettem másokat.

Mit gondolsz, ebben a mai, felszínes világban mi lehet a te titkod, mitől tudsz hiteles és önazonos maradni? Hiszen a szavazatok száma és az, hogy te lettél a kategória győztese, ezt bizonyítja.

Tartalomgyártóként nagyon sok helyen kell megfelelni, és annyira felpörgött a világ, amivel nagyon nehéz lépést tartani. Ezért a személyes posztok például gyakran szorulnak háttérbe, amit a követők is sajnálnak, és én is. Igyekszem megtalálni ebben az áramban az egyensúlyt. Ahogy a köszönőbeszédemben is kiemeltem, tényleg hihetetlen, hogy ilyen fantasztikus jelöltek mellett én hozhattam el ezt a díjat.

Elmondhatatlanul hálás vagyok ezért a kis közösségemnek, akik bizalmat szavaztak nekem. Nagyon hálás vagyok, és köszönöm még egyszer. A kérdéshez visszatérve szerintem. Nyilván, mint mindenkinek, nekem is van nehéz napom, de 98%-ban igyekszem azt képviselni, hogy az élethez álljunk pozitívan. Hogy a pohár félig tele van, és mindenben meg kell látni a jót.

Az utóbbi időben egyébként megtalálnak olyan emberi történetek, amik annyira mélyen érintenek, hogy megszakad a szívem, és ilyenkor még inkább figyelmeztetem magam arra, hogy a legapróbb dolgoknak is örülni kell. Engem boldoggá tesz, ha a liliomnak jó illata van, és tényleg igyekszem minden naphoz úgy állni, hogy megbecsülöm, amim van.

Hatalmas szíved van, azt le sem tagadhatod. Ez abban is megmutatkozik, hogy milyen fontos számodra az állatvédelem.

Az állatvédelem tényleg a szívügyem! Abszolút támogatom az örökbefogadást, és mindenkit erre buzdítok. Rengeteg árva kis lélek van a menhelyeken, akiken nagyon szeretnék segíteni. Be kell valljam, általában struccpolitikát folytatok. Nem szeretek tudni a rossz dolgokról, kerülöm is őket. Akárhányszor felhívnak, hogy menjünk el egy menhelyre, és vigyünk tápadományt, akkor minden egyes alkalommal megszakad a szívem. Viszont tudom, hogy ezzel segítek, úgyhogy elmegyek, pedig megvisel.

Sydney van den Bosch pucérruhájától Kulcsár Edina kerekedő pocakjáig - mutatjuk a 2024-es GLAMOUR Women of the Year gála legelképesztőbb megjelenéseit

Az állatvédelem mellett köztudott rólad az egészséges életmód iránti elköteleződés. A közösségi médián keresztül gyakran fordulnak hozzád tanácsokért a követőid?

Ezzel a témával nagyon óvatosan bánok, hiszen nincs szakképzettségem. Nem adhatok táplálkozásban tanácsot, hiszen nem tudhatom, hogy például milyen háttér-betegségekkel szeretne valaki életmódot váltani. Hiába vált be nálam valami, az nem feltétlenül lesz jó módszer másnak, tehát ezen a területen én kizárólag a motivációs oldalt képviselem.

Biztatom az embereket a mozgásra, a helyes táplálkozásra, de nem vagyok a drasztikus megvonások híve, és egyáltalán nem vagyok az a csaj, aki csak salátán él és mindent megvon magától. Persze nem mindegy, hogy mikor, miből és mennyit fogyasztunk.

Szívesen elmondom, ha valaki megkérdezi, én hogyan étkezem, de ha valaki tanácsot kér, akkor azt inkább rábízom a szakemberre. Motiválni viszont nagyon szeretek, a sportban is és úgy érzem, nekem csak ez a feladatom.

Ők lettek a GLAMOUR Women of the Year gála nyertesei 2024-ben

Ők lettek a GLAMOUR Women of the Year gála nyertesei 2024-ben

Közszereplőkén komoly felelősség, ki mit közvetít, miről posztol, vagy alkot véleményt. A magánéletedet érthetően óvod, csak nagyon csekély mértékben engedsz betekintést. Mi az, ami viszont abszolút tabutémának számít nálad?

A politika az, amibe egyáltalán nem folyok bele, már csak azért sem, mert nagyon megosztó. Nem arról szól az életem, hogy meg akarjak felelni mindenkinek, ezt már teljesen elengedtem, viszont ez egy olyan kérdéskör, amiből egyszerűen lehetetlen jól kijönni. Úgyhogy ettől inkább teljesen elhatárolódom. Holott természetesen nekem is megvan a saját véleményem, de a családommal együtt azt valljuk, hogy kifelé semmilyen irányban senkit nem pártolunk, és nem is szeretnék ezzel foglalkozni.

Gelencsér Tímea egy Berenice Fashion estélyiben tündökölt a GLAMOUR Women of The Year 2024-es gáláján
Fotó: GLAMOUR Hungary

Mit javasolsz azoknak, akik most kezdik el a karrierépítést a közösségi médiában?

Elsősorban azt, hogy valami olyat közvetítsenek, amit mindenképp érdemes követni. Az üres influenszerségben nincs jövő. Én nagyon szerencsés helyzetben vagyok, és nem azért lettem ismert, mert minden áron az volt a célom.

„Nőként nehéz leküzdeni, hogy csak akkor érezzük magunkat hasznosnak, ha éppen van feladat” – A GLAMOUR Women of the Year Az év színésznője díj nyertesével, Dobos Evelinnel beszélgettünk

A televíziós műsoroknak köszönhetem, hogy megnőtt a követőtáborom, de az már rajtam múlik, hogy érdekes maradjon, amit közvetítek. Ha most kezdenék bele, akkor biztos, hogy edukatív jellegű, motivációs célú tartalmakat készítenék, és olyan posztokat, amik mosolyt csalnak a követők arcára. Azt gondolom, hogy manapság ez elképesztően kemény feladat, nagyon nehéz dolga van azoknak, akik most kezdik.

Épp a minap gondolkoztam is ezen, hogy ha most kellene mindezt felépíteni a nulláról, akkor szerintem bele sem mernék vágni.

Biztos vagy benne?

Igen, mert látom, hogy mennyi idő, energia, hogy mennyi munka van emögött. Manapság nagyon nehéz úgy lavírozni az életben, hogy minden beleférjen, és a tartalomgyártás teljes embert kíván. Főleg, ha valaki megélhetési célból szeretne a közösségi médiában karriert építeni.

Ki, vagy kik azok, akik inspirálóan hatnak rád, akiket te is szívesen követsz a közösségi médiában?

Ez azért egy nagyon jó kérdés, mert nekem nincs ilyen. A sportolók sikerei motiválnak például, de inkább olyan tekintetben, hogy csodálattal tekintek az elért sikereikre. Nyilván nem vágyom az életükre, de arra például tudnak ösztönözni, hogy én is rávegyem magam a mozgásra akkor is, ha épp nincs kedvem, és igenis felkeljek korábban azért, hogy edzeni menjek.

„16 évesen kint fogsz állni a sarkon négy gyerekkel” - A Romaversitas elsöprő beszédét mindenkinek hallania kéne

„16 évesen kint fogsz állni a sarkon négy gyerekkel” - A Romaversitas elsöprő beszédét mindenkinek hallania kéne

Nagyon szeretem Oprah Winfrey és Ellen DeGeneres munkásságát, a gondolataikat, a világnézetüket. Hogy nem csak szimplán, rutinból vezetnek műsort, hanem teszik mindezt szívvel-lélekkel, miközben rengeteget jótékonykodnak, segítenek, így a megható pillanatokat is garantálják. Ez túlmutat a műsorvezetői kvalitásokon, ami engem is nagyon motivál, hogy merre haladjak az életben.

Melyik közösségi média felület áll a szívedhez közelebb, az Instagram vagy a Tiktok?

Hú, azért ez nehéz kérdés, de most már inkább a TikTok. Pedig nagyon Instás voltam, és nem is akartam egyáltalán használni, mondván, ez gyerekeknek való. Az Exatlon forgatása idején, amikor már riporterként dolgoztam a stábbal, azért több szabadidőm volt, és az unalmas pillanatokban elkezdtem táncos videókat gyártani.

Nagyon hirtelen megugrott a követők száma 100 ezerre, majd felment 200 ezerre, és akkor ébredtem rá, hogy mekkora potenciál is van ezen a platformon. Azóta igyekszem tudatosabban használni, hiszen az ügynökségi megbízások is már sokkal inkább irányulnak az Instagram mellett a TikTok célközönségére. Korábban még a Facebook volt a prioritás az Insta mellett, ma meg már inkább a TikTok.

Épp ezért gondolom, hogy nagy hiba volt az elején tiltakozni ellene, mert ha időben elkezdem, akkor időben előrébb jutok, és lehet, hogy mostanra már máshol tarthatna a TikTok oldalam is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A perfekcionisták ideje leáldozott, a jövő az optimalistáké - de mit is jelent ez? Csak jót a szakértő szerint

A perfekcionisták ideje leáldozott, a jövő az optimalistáké - de mit is jelent ez? Csak jót a szakértő szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)