"Nagyon normális életet élünk" - interjú D. Tóth Krisztával

2012.március.7.

D. Tóth Krisztát a legtöbben a Magyar Televízió Híradójából ismerjük, 2011 októbere óta pedig saját show-műsorát vezeti DTK (D.Tóth Kriszta Show) címmel a Magyar Televízióban. Mindemellett könyveket is ír, amelynek ihletője kislánya, Lola. Villáminterjúnkba erről is kérdeztük a GLAMOUR Women of the Year A legjobb műsorvezető kategóriájának jelöltjét.


Az ország úgy ismert meg, mint komoly híradóst, majd később, mint külpolitikai tudósítót. Kislányod, Lola érkezésével azonban nemcsak életed, de karriered is vett egy fordulatot. Mindig is benned volt az a játékosság, ez az igény, hogy gyerekeknek is írj, vagy az anyaság hozta ki belőled?

Az írás mindig is része volt az életemnek, de erről sokáig csak a hozzám legközelebb álló emberek tudtak. Az anyaság inkább csak erőt adott és önbizalmat ahhoz, hogy másoknak is megmutassam, ami bennem van. Valóban nagy fordulatot hozott ez az életemben, mert sokan a cikkeimből, könyveimből, meséimből jöttek rá, hogy vannak érzéseim, humorom, öniróniám is. No és anyukaként sem vagyok tökéletes, amit vállalok is – ezért sok női olvasóm volt hálás nekem.

Fotó: DTK - D.Tóth Kriszta Show facebook oldal
Fotó: DTK - D.Tóth Kriszta Show facebook oldal

Tavaly óta fut önálló műsorod, a DTK show, amiben könnyedebb, vagányabb oldaladat is megcsillogtatod. Honnan ered a show ötlete?

Amikor 15 év után úgy döntöttem, hogy eljövök a Híradótól, elhatároztam, hogy jó darabig nem foglalkozom politikával és közélettel. Az új műsor is én vagyok. Élvezem, hogy újra interjúkat készíthetek, igazi, hús-vér emberekkel, valódi tehetségekkel, érdekes karakterekkel beszélgethetek. Majdnem mindegyiküktől tanulok valamit – Garas Dezsőtől tartást és elfogadást, Haumann Pétertől azt, hogy nem kell szégyellnünk a könnyeinket, Badár Sándortól, hogy nem szakad rám a stúdió plafonja, ha jóízűen, teli szájjal nevetek a kamera előtt. Az élet túl rövid ahhoz, hogy túlságosan komolyan vegyük magunkat, és a nézői visszajelzésekből is azt látom, hogy jól esik az embereknek egy-egy óra önfeledt szórakozás, pozitív televíziós élmény.

A nézők már megszokhatták, hogy műsoraidban elegáns és nőies ruhákat viselsz. A magánéletben is ez a stílus áll hozzád közel?

A stúdióban, munkaruhaként azok a darabok működnek jól, amelyek nemcsak jól mutatnak, hanem kényelmesek is, és nem zavarnak a mozgásban. A DTK showban igen aktív szerepem van, nemcsak ülök és beszélgetek. Van, hogy táncolok, autóversenyzek vagy éppen hátraszaltózom a garázsajtón. Igyekszünk a saját stílusomhoz közelíteni minden darabot. A letisztult vonalakat, minőségi anyagokat szeretem a magánéletben is.

Mennyire követed az aktuális trendeket a divatban?

Érdekel a divat, figyelem az aktuális trendeket – de nem feltétlenül követem őket. Örülök, hogy egyre több magyar divattervezőre figyel föl a világ. Drukkolok nekik, és ha tehetem, viselem is a darabjaikat.

Hogyan kapcsolódsz ki pároddal kettesben, és hogyan, ha együtt van a család?

Nagyon normális életet élünk. A férjem munkája sok utazással jár, így ha együtt vagyunk hármasban (vagyis a kutyával együtt négyesben), akkor szeretünk igazán együtt lenni. Társasjátékozunk, az erdőt járjuk, moziba megyünk, vagy éppen a kedvenc éttermünkben töltjük az estét. Gyakran utazunk is közösen, hiszen a családunk egyik fele külföldön, a másik vidéken él.

Ide kattintva szavazhatsz D. Tóth Krisztára és a többi jelöltre.

Ez is érdekelhet

Ökoszorongás - akármilyen kicsit teszel a környezetért, annak van jelentősége!

Ökoszorongás - akármilyen kicsit teszel a környezetért, annak van jelentősége!

GLAMOUR Horoszkóp

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Ezen a helyen kellene élned a csillagjegyed alapján

Sztárhírek

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább

Tóth Andi megrázza magát és megy tovább